Den platsbyggda garderoben i sovrummet

I november förra året (jag har alltid så svårt för nya år och börjar alltid vänja mig vid att det är ett nytt år i december typ, haha) inledde jag ett samarbete med Nordsjö Sverige. Det är tack vare och hjälp av dom som jag kunde göra vårt sovrum till en dröm! Jag är så innerligt tacksam för att jag fick den chansen! Jag säger ofta att jag är tacksam och det kan nog bli rätt tjatigt men det struntar jag i för jag ÄR verkligen så tacksam för allt jag har i livet. Är det något jag har lärt mig i mitt 28-åriga liv så är det inget som kommer gratis och ingenting, varken saker och allra helst människor ska tas för givet.

Men åter till garderoben! I samma veva som min sambo åkte på en resa till USA så ville jag bygga en platsbyggd garderob av obehandlat virke som vi hade kvar sedan vi byggde vårt staket förra sommaren. Min snälla pappa ställde upp som byggledare och så körde vi igång där en lördag i november. Det går fort tänkte jag. Det är bara lite plankor tänkte jag. 

Men nää, riktigt så enkelt var det ju inte... Min snälla pappa som också är så klok tog snabbt ner mig på jorden och förklarade att det tar tiiiiiiiiid, du kommer inte få en färdig garderob idag bara så du vet det sa han. Blev så besviken och tyckte han var orimlig (haha) men nu när jag är efterklok inser jag hur klok han är och att jag aldrig mer ska bygga en garderob. 

Iallafall.. först åkte vi och köpte reglar och innan vi kunde kapa dom var vi tvungen att mäta hur stor garderoben skulle vara (såklart) men också hur många plankor som fick plats så att säga för vi ville ju inte behöva kapa någon planka jäms med.. Och till problemet hör också att dessa obehandlade plankor var olika breda, några var 10 cm breda, några upp till 14 cm osv så det blev lite meck att mäta och kolla innan vi till slut kunde börja skruva upp själva plankorna på reglarna. MEN innan det målade jag också varje bräda på kortsidorna eftersom att jag annars inte skulle komma åt dom där när dom väl var uppe. Puuuh, bara allt det där tog en hel dag; slipa, mäta, handla, mäta, mäta, mäta, måla och skruva!

Dagen efter var jag helt slut och skulle hämta hem James igen som mina svärföräldrar hade haft och jag orkade inte fortsätta med garderoben då trots att pappa erbjöd sig. Sen kom vardagen igen och alla som har en 1,5 åring hemma förstår att det inte blev så mycket målande då men det kliade i fingrarna när garderoben stod där nästan klar, bara färg, gångjärn och handtag som fattades! Hela den veckan hade jag bara gångjärn och handtag i huvudet, hade ingen aning om vad jag letade efter eller ville ha men något rejält iallafall.. Hittade till slut dom svarta gångjärnen på Biltema! Handtagen var det värre med men så var jag på Eriks hjälpen en dag och där hittade jag en hel påse full med stora knoppar i "guld" för 75 kr. Som hittat och dom var direkt givna till garderoben!

När pappan i huset väl var hemma igen satte jag igång att måla garderoben. Sen var det "bara" inredningen i garderoben som fattades. Där visste jag inte riktigt heller vad jag ville ha (planering är inte min starka sida, jag jobbar bättre när det blir spontant) men det slutade med att jag specialbeställde hyllor för jag ville ha hela hyllor och inte kapade, det tog också någon vecka att få, därefter måla igen....

​SEN!! Sen!! ...var det bara kläderna som fattades och undrar om inte det är det, som ändå är det roligaste, som tagit längst tid i slutändan! Jag är fortfarande inte klar med mitt sorterande och rensande men en vacker dag, en jättevacker dag kommer jag dit också och garderoben kommer vara fulländad! Skam den som ger sig!

Ja, det var en heeeel del om garderoben! Cred till dig om du orkat läsa ända hit!
Garderoben målades in i samma gröna och sköna kulör som väggarna också fick! Jag är verkligen så himla nöjd med färgen här inne. Det är faktiskt den tveklöst finaste färgen jag målat med, både kvalitetsmässigt och just kulören! Den inger verkligen det där lugnet som man vill ha i ett sovrum! Och som jag lärt mig på dom tusentals timmar jag spenderat framför inrednings-tv-program och i tidningar så har jag också fyllt sovrummet med massor av tyger här och var! Tyger inger verkligen en ombonad känsla och något jag personligen inte tycker man kan få för mycket av.

Och lite mer angående färg överlag, vilken smart grej ändå! Jag som älskar att ändra och flytta om gör alldeles för många hål i väggarna, alldeles för ofta och det fina med målade väggar är då att man kan spackla igen och måla över. Det är ju inte lika enkelt att göra så med tapet.. Det är en av anledningarna varför jag har svårt för tapet men det står högst upp på min önskelista nu ändå för känslan en fin tapet för med sig är ju oslagbar den också. Jag har spanat in en mönstrad tapet som jag skulle vilja ha i vår hall/vardagsrum men än så länge får jag drömma...

Färger jag använt till garderoben: Nordsjö's häfttgrund och som toppfärg har jag använt Nordsjö's Ambiance snickerifärg superfinish, färgkod: L8.04.50 

Färger jag använt till väggarna: Nordsjö's Ambiance xtramatt väggfärg och även där är färgkoden: L8.04.50

Gillar

Kommentarer

LisaDavidsson
LisaDavidsson,

Underbar färg 😍

nouw.com/lisadavidsson
jennyvennberg
jennyvennberg,

Visst är den!? Är sååå nöjd verkligen 😊)

nouw.com/jennyvennberg
malinfred
malinfred,

Otroligt fint!! Och vilken underbar färg🤗

nouw.com/malinfred