Header

Mitt eviga målande, börjar bli rätt så less på mig själv! Haha.. Länge har jag varit trött på vardagsrummet och det löste jag en eftermiddag förra veckan då James sov. Väggen gick från vit till ljusgrå. Blev såå nöjd med resultatet! Här är en liten förebild, tagen mitt i vardagskaoset och det bjuder jag så gärna på:

Nu har vi två vita väggar här inne, en grå och den fjärde och sista är svart. Jamen fullt normalt eller? Kanske inte men vad gör det om 100 år! Absolut ingenting tror jag. Och vet ni!? Om några veckor väntar vi ett bord och bänk vi har beställt till vår matdel här i vardagsrummet. Jag är verkligen såå förväntansfull för jag har drömt om ett rejält matbord med träplankor som bordsskiva. Faktiskt i flera år så hittade jag det här företaget (@lillamoblemanget på Instagram) med dom mest fantastiska möbler i trä jag sett! Hoppas veckorna går fort men samtidigt inte för ju mer tiden går desto äldre blir James! och jag.... Stanna tiden känner jag, haha!

En liten, liten glimt på hur det blev efter jag målade. Bättre bilder utlovas så småningom. Men först ta tag i renoveringskaoset i kontor/gästrum och trapp/hall. Så himla glad att jag har tid och möjligheten att kunna göra det här för vårt hem och vår lilla familj!

Likes

Comments

Något jag funderar ofta och länge på, speciellt nu när jag är så inne på det själv, är instagrammare/bloggare som har samarbeten med företag. Jag tycker (kanske inte så konstigt) att det är hur bra som helst! Och varför då..
Jo för att det gynnar alla parter på alla sätt. Jag kan såklart bara utgå från mina egna samarbeten och jag får då utlopp för min kreativitet och mitt största intresse; foto och företagaren får synas hos den tänkta målgruppen samt använda bilderna jag tagit. Vilket gör mig otroligt stolt om dom vill göra det!

Jag är själv egen företagare och har haft några samarbeten och som företagare har jag också alltid varit nöjd. Innan hela allt det här drog igång med sociala medier, försökte jag satsa på annonser i tidningar och liknande. I en liten lokaltidning skulle en någorlunda annons kosta mig ca 10.000 kr har jag för mig men jag drog mig ur för när jag började tänka efter så skulle jag ju inte alls nå ut till min målgrupp. Mest troligt var att Gösta 67 år skulle se, eller snarare se förbi, min annons. Inte min tänkta målgrupp.

Jag tror verkligen att det kan sticka i mångas ögon när de ser hur många nu, inklusive jag, "får" saker, stort som smått. Men det är allt annat än gratis, iallafall inte för mig. Åter igen ligger det mycket arbete bakom till att ha kommit dit jag är idag, att jag ens blir sedd men sen är det ju också jobbet jag lägger ner sen. Att "få" färg & tapet till väggarna här hemma är inte bara. Först av allt krävs det något jag hatar mest av allt, noga underarbete, sen måla och sedan gömma allt bråte, stök och kaos OCH barnet (haha) för att ta dom tänkta bilder som jag och företaget kan använda oss av. Vissa dagar fungerar det med James och vissa dagar fungerar det inte alls. Oftast när jag verkligen har en bild i huvudet som jag vill ha det och planerar in att göra det en dag så fungerar det inte alls. Inte helt otippat. Ni med kids vet, haha! Dom där små hindren på vägen kan vara otroligt frustrerade och kan göra att mina arbeten kan fördröjas med veckor. För allt det här gör jag på dom små tillfällen som ges, till exempel när James sover middag och sen kvällar efter 20.00 eller på helger när vi inte gör annat. Ibland försöker jag medan James är med men det slutar oftast i ett större kaos då, haha! I veckan ville jag spackla igen några hål och sprickor i väggen för att preppa inför målning och jag tyckte själv att det gick jättebra tills jag insåg att James hade spackel under fötterna för att vidare se att det var spackelfläckar lite var stans, som i vår grå/svarta soffa också. Okej, så det gör jag inte igen, det var en dålig idé, hehe..

Såhär kan det också se ut bakom mig när jag försöker få till en bild, hehe! Här höll jag på att fota några tavlor till mitt egna företag i sovrummet och för att få ha dom ifred köpslog jag med iPaden! Thank god för den! Tittade bakom mig efter ett tag och han hade sjunkit ner och satt så jäkla härligt där. Älskade fina kloka unge, vad jag älskar dig! Ps, försök att se förbi mina skrynkliga gardiner. Finns det något jag verkligen inte har tid med så är det att stryka gardiner! Det kan dessutom vara det tråkigaste som finns! 

Men i slutändan är allt det här alltid så roligt och jag blir som sagt så otroligt glad och förbannat stolt om företaget i fråga väljer att samarbeta med mig och använda mina bilder. Det har länge känts lite "skämmigt" tycker jag att prata om mina samarbeten och samarbeten öht. Just för att det verkar sticka i så mångas ögon och bara förra veckan blev jag tråkigt bemött när jag stolt berättade om ett samarbete. Jag har just vågat prata öppet och stolt om det och då skulle det tråkiga bemötandet kunna sänka mig men nää, förut kanske. Men inte längre. Jag ser det som vilket annat jobb som helst och det borde andra också göra.

Likes

Comments

I samarbete med Beckers

Jag har länge drömt om att göra om i kontoret / gästtummet. Jag spenderar väldigt mycket tid där inne då allt som har med mina företag att göra, görs där inne. MEN.. det är det rummet som har fått minst kärlek och där vi (jag) stoppar in precis allt jag inte vill ska synas i tid och otid! En dålig vana och varje gång jag rensar tänker jag aldrig mer igen och så är det samma sak bara någon vecka senare. Jag blir galen på mig själv och min käre sambo likaså. Hehehe..

Men så en vacker dag kom jag i kontakt med en fantastiskt trevlig kvinna på Beckers, vi inledde det här samarbetet och jag började drömma mig bort om en djup blå kulör som kunde ge lugn i det där rummet som hittills bara framkallat ångest. Jag började spåna på ideér och kom fram till det här: Beckers kulör "jeans" blir som bas på väggar och så detaljer i de andra färgerna. Och guld såklart! Mycket gulddetaljer! Jag tror det kan bli riktigt, riktigt drömmigt snyggt som i en inredningstidning, OM jag får till det.. Jag är verkligen utanför min comfort zone!

Det här rummet har alltid varit tänkt som kontor / gästrum och det var det också till en början men har sakta men säkert övergått endast till kontor men nu tänker jag mig ändå en gästsäng därinne, dels av hur praktiskt det är men också så att rummet får en ombonad känsla med allt en säng och tyg ger och till sist, och kanske viktigast av allt; det blir så "fullt" där inne att jag inte kan fortsätta slänga in saker där i all hast. WIN WIN WIN!! 

Självklart kommer jag att dela med mig av massor med bilder från den här resan för den som vill, jag älskar själv att se före och efter-bilder från andras förändringar i hemmet så förbered er på bildbomber! 

Likes

Comments

I samarbete med Interflora

Alltså det här samarbetet! Jag känner mig så priviligerad som har fått den här chansen att lyfta det här på alla sätt och vis, speciella företaget. Företaget som nog alla känner till, i både glädje och sorg och som faktiskt ligger mig så varmt om hjärtat på andra sätt! När jag bodde i Stockholm jobbade jag vid sidan om för en blomsterbutik som var ombud för interflora. Jag jobbade som fotograf för den butiken och designade även utskicken och skötte hemsidan. Jag lärde mig enormt mycket genom den resan. Det var så himla roligt och utmanande och sen dess har det också varit en dröm att få jobba som florist! Alltså visualisera er doften, färgerna och allt det kreativa! Det är verkligen en dröm för mig.

MEN åter igen till det jag tänkte skriva om! Jag har fått hem den här fina buketten med tulpaner och vide från Interflora. Alltså förstår ni min lycka!? För det första att få chansen att göra det här men också att få förgylla mitt hem med så fina blommor i kalla februari. Jag skrev om det för inte alls så länge sen på min Instagram, såhär flummigt skrev jag men blev nog ändå ganska förstådd för det var många som höll med: "Så mycket lite blommor kan göra ändå... det måste vara något i oss (mig iallafall), liksom urmänniskan i mig som gör att jag genast blir gladare av några färska blommor! Man kommer liksom lite nära naturen igen". Ja, precis så! Jag kan fortfarande inte förklara det på ett bättre sätt men när jag läste om Interfloras kampanj The flower effect förstod jag också att jag faktiskt inte alls var fel ute! Mina känslor är berättigade! ...för det visar sig också att blommor och växter har en positiv effekt till vårt välmående. Ja precis! och det känner då iallafall jag igen mig i. För visst får man en speciell känsla i kroppen när man möts av en fin bukett på bordet när man kommer hem eller en grön växt som man faktiskt lyckas hålla vid liv? Hehe. Mitt huvud, hjärta och själ blir verkligen glad av blommor!

Och apropå min lycka.. Jag skriver mycket om den nu. Jag skriver mycket om hur tacksam jag är och glad, så himla glad jag är för allt jag har i mitt liv och det gör jag av den enkla anledningen för att det verkligen är så.

Jag har otroligt mycket ”flyt” nu i vissa delar av mitt liv och jag är så glad i det men det ligger så otroligt mycket jobb bakom. Verkligen SÅ otroligt mycket jobb!

Sedan finns det vissa delar i mitt liv nu där jag absolut inte finner någon glädje. Det är faktiskt väldigt jobbigt emellanåt ”bakom kulisserna” pga en person som återkommande gör mig påmind och ledsen för det som varit och är men mest av allt då en väldigt, väldigt nära person till mig fått en obotlig sjukdom. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska förhålla mig alls till allt och jag bryter ihop ofta. Bara tanken på att jag inte alltid kommer kunna prata med denna människa gör mig så obeskrivligt ledsen. Det händer oss alla förr eller senare men nu är det så påtagligt och på riktigt och det gör mig förtvivlad.

Likes

Comments

Åh vad jag har förälskat mig i tyger! Tyger i alla dess former gör verkligen ett rum så mycket mysigare och tryggare på något sätt tycker jag. I James rum flyttar det in mer och mer. Mattor, dynor, filtar.. Frågar du mig kan det aldrig bli too much med det! Dessutom väldigt dämpande för diverse fall som blir, dagarna i ända! Hehe!

Jag är så glad att jag valde att ta in det här senapsgula tipitältet i hans rum. Det blev verkligen den där färgklicken rummet behövde! För övrigt är jag helt inne på den färgen nu. Det har jag varit i flera månader och tycker det är synd att det inte finns så mycket barnkläder i den färgen. Fast å andra sidan kanske lika bra då jag har en tendens att nöta det jag gillar tills jag till slut tröttnat helt. Låtar, mat, dryck, inredningsdetaljer.. Ja, det mesta! Senast var såna ljusslingor med bollar. Nu har jag inte en enda i min ägo, jag gav bort alla för jag kunde inte titta på dom till slut! Haha, ja, så tokig är jag! Dumt men så glad att jag kunde glädja andra med dom men allt som oftast lägger jag undan för att sen ta fram efter några månader. Då känns det som nytt igen. Jag gör precis lika med James leksaker, win win! 

Likes

Comments

En tanke slog mig härom dagen.. Jag lever just i detta nu min inredningsdröm! Sedan jag var liten har jag älskat att inreda. Jag möblerade om i mitt rum alldeles för ofta och sprang också alldeles för ofta till pappa helt lyrisk över mina briljanta idéer. Det var ideér som byten av rum, köp av nya möbler, måla väggar och sist men inte en pool utanför oss! Jag kan börja gräva sa jag, det går fort! Pappa var aldrig lika entusiastisk och jag tyckte ofta att han var väldigt vrång men med åren har jag kommit att inse att han är ganska klok ändå min pappa, hehe! Jag har fortfarande lika mycket idéer men med större visioner och fler rum. Bara det är för mig en dröm egentligen!

När jag tänker efter har jag hunnit göra ganska mycket i mitt relativt korta liv, jag har fått uppleva många drömmar jag haft gå i uppfyllelse men den drömmen och verkligheten jag lever i nu är den som känns starkast för att det är mest jag.

Det jag pratar om är åter igen sociala medier och jag vill dela med mig av fler tankar om det. Alla känner nåt för sociala medier, det är lite som hela havet stormar. Jag själv har känt mycket, väldigt MYCKET. Från när jag själv började med att starta en blogg när jag var 14-15 år så har den här världen växt lavinartat och idag är trenden att ha ett stort instagramkonto.

Jag hakade på instagramtrenden, varför skulle jag inte? Den hade alla delar jag alltid älskat! Inredning (så långt jag kan minnas), jag älskar att fotografera (jag började intressera mig riktigt för foto när jag var 16 och idag är jag 28) och jag älskar att skriva (ett intresse som också det funnits så länge jag kan minnas). Tre stora delar som gör just den här världen, sociala medier och just instagram. Det jag kan idag har jag lärt mig av att läst otaliga böcker om kameror/fotografering och jag har sett 100-tals youtubevideos för att lära mig photoshop. Jag har trevat mig fram och alltid velat vara lika duktig och kunna lika mycket som de jag sett upp till. Jag startade min första blogg när jag var 14-15 år och satt då och kodade min egen blogg, jag fick också betalt för att koda andras. Redan då försökte jag växa i det jag tycker är så roligt, att vara kreativ. Det har varit jobbigt, svårt och jag har blivit så frustrerad många gånger under dessa år. Verkligen otroligt många gånger över denna ytliga värld. När jag inte lyckas, när jag inte växer så tycker jag att allt är dumt. Att jag anstränger mig så för nåt så ytligt.

Till vänster står jag bakom kassan i min alldeles EGNA butik, bilden är tagen på invingen och jag var så pirrig och överlycklig att det direkt blev fullt med fina kunder i min lilla butik. Det var en pysselbutik jag hade men ganska snart ville jag mer fokusera på det jag alltid älskat; åter igen inredning! Jag åkte till Formex och fick där träffa Ernst. Lyckan var total! Kom hem med massor av inspiration och inredningen tog över tills jag insåg att min lilla butik aldrig kommer att gå runt i den lilla by jag bor i, jag hade en sån liten webbshop och försvann bland alla inredningsbutiker där. Jag gav upp och i samband med att James kom fick jag upp ögonen för barnrumsinredning och det är idag vad jag jobbar med!

Det var inte alls länge sen som jag kände att jag tappar mig själv, jag tappar alla mina principer för att få likes och bli sedd. Jag delade mycket personliga bilder på det finaste jag har för att jag ville att alla ANDRA skulle se hur fin han var. Jag delade allt om mitt liv för att många andra som gjorde det blev sedd men jag var aldrig bekväm med det och i slutändan fick det mig att känna att jag inte är intressant nog för att tyckas om. Då pausade jag för att hitta mig själv.

Och nån stans där på vägen bestämde jag mig för att inte tappa mig själv på samma sätt igen. Jag bestämde mig för att fortsätta med det jag älskar, att inreda, att fota, att också lägga ut det på instagram och fortsätta skriva av mig på det sättet som är jag. Jag bestämde mig för att inte bry mig om likes eller hur många följare jag hade. Visst strävade jag och strävar fortfarande efter att växa men världen går inte under om jag inte gör det. Jag är tryggare i mig själv än vad jag någonsin varit och fortsätter göra det jag alltid haft intresse för och så får det bli vad det blir.

Och som det blir...
Är det inte roligt hur den klyschan "var alltid dig själv, det kommer man längst på" ändå stämmer. Så länge som jag levt för att vara andra till lags i den här världen när det hela tiden räckte med att bara vara mig själv. Det känns stort att bygga upp sig själv så pass att jag faktiskt tycker om mig själv riktigt mycket och sedan upptäcka att andra också gör det. Det är så fint som det bara kan bli!

Och med detta har jag också blivit sedd av stora företag och under våren väntar så spännande samarbeten så jag tror att jag spricker av förväntan och glädje. Det känns så jäkla stort att lilla jag har kommit hit där jag är idag, där jag drömt om att vara och jag är så fruktansvärt tacksam för allt livet ger mig!

Likes

Comments

Igår när jag postade om min jobbiga dag på instagram fick jag så många fina och kloka kommentarer. Jag tog verkligen allt till mig och ni alla fick mig att må så mycket bättre. En kommentar fick mig dock att tänka lite extra, det stod "Tack för att du delar med dig. Det är skönt att höra att alla med perfekta hem inte känner sig perfekta inuti alla dagar. Vi är bara människor. Kram."

Då slog det mig att det nog ser ut utåt sett att jag har ett perfekt hem, en perfekt vardag och minimalt med problem. Och jag tänkte att herregud, jag har blivit en "sån", ett skal som bara delar fina bilder som inte har, eller visar ska jag säga, någon personlighet. Det är ju fullt förståeligt att man kan få en sån bild av mig men det är så långt ifrån min verklighet och vad jag vill spegla egentligen.

En bild på min tatuering som jag gjorde för några år sedan. Jag gjorde den för att påminna mig själv att jag bara lever en gång och att jag bara ska leva i det som får mig att må bra.

​​Jag är inte perfekt någon stans och jag har äntligen kommit till den punkt i livet där jag heller inte vill vara perfekt någon stans. Jag vill vara på mitt vis för det mår jag bäst av.

Jag kämpar och hankar mig fram i en materiell värld varje dag, instagram, en värld jag både älskar och hatar. Beroende på vilken dag det är nästan, haha.

Min blogg är alldeles nystartad och min instagram växer lite varje dag och jag tycker verkligen det är så roligt för ni ska veta att jag jobbar väldigt hårt för att den ska göra det varje dag också. MEN hela den här världen, den charaden många av oss spelar på sociala medier speglar ju inte alls den verklighet vi lever i. Den verklighet vi lever i är precis som alla andras verklighet. Den innehåller så mycket mer än dom leenden, fina buketter och perfekta stilleben vi möts av när vi tar upp mobilen. Omedvetet börjar vi jämföra och tycka illa om oss själva och inte minst andra.

MEN igen! Jag vill klargöra här och nu att JAG iallafall inte är en perfekt människa med ett perfekt hem och har en perfekt familj. Och det duger precis fint så! Jag är mänsklig precis som alla andra och har faktiskt långt ifrån ett idylliskt liv. Lite mer om mig och något jag jobbar med varje dag bakom kulisserna: Jag lider nog av lite hypokondri (självdiagnostiserat (ännu mer tecken på hypokondri, hehe) då minsta lilla får mig att tro att jag är svårt sjuk. Jag tänker ALLTID det värsta och det har blivit ännu värre sedan James kom, jag är så rädd att dö från honom. Alla dom här tankarna är väldigt utmattande. Jag har också, så långt jag kan minnas har mitt självförtroende varit näst intill obefintligt, jag har kämpat med det ännu mer sedan James kom då jag är rädd att bli som den person som sårat mig mest i livet. Jag har under de senaste 2 åren haft de lyckligaste 2 åren i mitt liv samtidig som de varit mina svåraste. Jag bor i ett långt ifrån perfekt hus. Kaoset är mer regel än undantag. Ni ska se dammtussarna och allt bråte bakom den perfekta bilden! Nä skämtåsido, det ska ni inte, då kommer ni tappa hakan! Haha!

Ja, ni hör ju. Av det lilla jag berättar här så hoppas jag att det framgår att mitt liv inte är alldeles problemfritt.

Varför jag väljer att skriva det här är för att den delen jag hatar med sociala medier, speciellt instagram är för att det mest bara speglar en problemfri sida. Jag har själv mått dåligt av att endast möta den sidan, scroll efter scroll och därför vill jag glämta lite på min andra sida. Livet är inte perfekt även om det ser så ut på ytan, alla kämpar med sin verklighet i verkligheten.

Jag använder instagram på det sättet jag gör för att jag älskar att fota och perfektionisten i mig älskar att anordna för en fin bild och sedan fånga det. Det ger min själ nåt slags lugn och en snygg och problemfri instagram är för mig också en slags frizon från det verkliga livet där allt oftast blir allt annat än det som är i tankarna.

Det här är alltså jag. Lite mer jag. Lite mer mänsklig och inte alls perfekt. Och det är också perfekt!

Likes

Comments

Nu har hyllorna jag fyndade på second hand äntligen kommit på plats! Ärligt talat var jag inte riktigt säker vart jag skulle ha dom när jag köpte dom, jag visste bara att jag måste ha dom! Jag har ju tänkt att göra liknande såna här hyllor själv någon gång efter att ha inspirerats av baravickan på Instagram! Men så stod dom där... 4 lika dana hyllor för 60 kr styck! Jag dog lite när jag såg dom och blev stressad av tanken att kanske någon annan skulle hinna paxa och köpa dom före mig så jag nästan sprang med James i kundvagnen för att leta någon som jobbade där för att att köpa dom och jag hann! Lyckokänslan då var total, haha!

När jag köpte dom hade varje hylla ett räfflat fult bakstycke som jag valde att slå ut för oavsett om jag skulle måla hyllorna eller inte så ville jag ändå byta ut dom. När jag tagit bort dom blev det ändå bra utan, då kunde jag också ställa dom mot väggen. Det gick inte innan för eluttagen tog emot baksidorna (på hyllan längst mot väggen syns det hur de såg ut med bakstycke).

Sen var frågan.. Färg eller inte färg?
Jag landade ganska fort i att jag inte ville måla dom utan behålla dom som dom var! För samma dag kom också det efterlängtade tipitältet som jag hade beställt och när jag hade fått upp det var det verkligen givet att behålla hyllorna som de var! Jag tycker allt fick en sån fin helhet och jag är verkligen så nöjd med hur allt blev här inne nu! Finaste tipitältet som James verkligen älskar och så massor av förvaring!

Men så leder det ena till det andra och med dom nya möblerna måste jag ändra en del annat, som gardinen där vid hyllorna. Jag måste ha en hissgardin där nu istället och en del möbler som stod i James rum innan har fått flytta till andra rum och dom rummen i sin tur måste nu ses över.. Ja hade jag inte att göra så ger jag mig själv lite mer, hehe!

Två till bilder från James rum. Det är så himla roligt att inreda det här rummet, jag får liksom förverkliga mina egna inredningsdrömmar jag hade som liten men med en vuxen plånbok, hehehe.. Och jag gör det med glädje så länge James tillåter och vill! Något jag dock tycker är viktigt och framför allt en rolig detalj är att blanda nya möbler tillsammans med de gamla som har en historia, redan använda och nötta. Hade du frågat mig för 10 år sedan om jag ville ha en säng från second hand hade jag tveklöst sagt nej. Jag ville ha allt nytt. Spelade ingen roll om någon erbjöd mig en exakt samma sak så ville jag helst ha den helt ny. Som tur är har jag gått ifrån det tänket. Jag köper fortfarande saker som jag inte kan hitta någon annan stans eller såna saker man helt enkelt måste köpa som nya men dom ger inte samma glädje alls som en använd möbel. Begagnade möbler ger ett hem en personlighet och massor med kärlek tillbaka!

Likes

Comments

Under december gick jag bananas med redigeringen på de bilderna jag la upp med James. Det är roligt att jobba utanför ramarna ibland och i juletider speciellt är allt så magiskt tycker jag och det ville jag också få med i bilderna! Den här bilden på James är en av mina mest gillade bilder på Instagram och det roliga är att den var helt oplanerad. Jag försöker alltid ta ögonblicksbilder men som de bilder när han står i snön, i skogen med sina finaste kläder är det ju ganska uppenbart att jag planerat det även om resten som sagt blir spontant. Det blir alltid finast då tycker jag, känslan i såna bilder är... magisk!

Den här bilden tog jag på James när jag var i hans rum och fotade inredningsbilder. Plötsligt klättrade han upp där på sitt lilla bord vid fönstret och kikade ut. Jag vände mig om och tog den här bilden och det var ju i juletider och jag fick den där känslan jag själv hade när jag var liten, förväntningarna innan jul.. Och jag tyckte mig se att James stod här och kikade efter magin och tomten och så började jag redigera!

Men hur gör jag dessa bilder då? Först av allt vill jag säga att jag har fotograferat i himla massa år och ännu längre har jag trevat mig fram i olika redigeringsprogram och letat guider på youtube och liknande för att lära mig hur man gör. Redigering öht är tyvärr, precis som allt annat, inget man lär sig på en dag. Jag vill bara säga det först och att det jag delar med mig av här kanske kräver en del förkunskap. För jag vill inte att min blogg ska bli en guide vilket format man ska fota i, upplösning, hur man installerar penslar i photoshop eller hur man jobbar med kurvor osv, hoppas ni har överseende med det ♡

Jag jobbar numer alltid med mina bilder i photoshop så min guide utgår från det programmet.

Jag har jobbat både med pensel (brush) -verktyget och gardient-verktyget. Penseln jag använt heter Glowing Sparkles och finns att ladda ner här. När jag använt mig utav dom så använder jag oftast inte hela "penseln" utan jag suddar och lägger till/tar bort tills jag får det jag vill ha i bilden. Sedan jobbar jag också med gardient-verktyget och med det gör jag egna prickar/glowing sparkles och förstärker vissa prickar så att de lyser lite extra.

Det var min lilla guide hur jag gör, jag hoppas att det kan vara till någon hjälp. För många är det kanske världens otydligaste. Jag förstår verkligen det om man aldrig har jobbat i ett sånt här program men som jag skrev ovan är det tyvärr en hel vetenskap och det har tagit mig mycket tid också att komma dit jag är idag och förstå vad allt betyder och hur man gör och jag vill ju inte att den här bloggen ska bli en guide för hur man använder programmet. Jag uppmanar er istället att leta er till experterna som har sidor där de förklarar ALLT :) Exempel på dessa sidor är: Phoshopguider.se (svenska) Adobes Photoshop tutorials (engelska)

Likes

Comments

Då jag får så mycket frågor på olika inlägg på instagram om vilka färger jag använt till alla rum och väggar här hemma så kommer nu ett alldeles eget inlägg om det. Så bra att kunna hänvisa till det tänker jag istället för att leta upp färgkoderna varje gång. Win win!

James rum

James rum får jag flest frågor om så jag börjar med det rummet och här kommer också en liten rolig notis om den färgen: En kväll när jag var rätt så jättegravid kom jag på att jag inte ville ha vitt-vitt sovrum längre (då hade vi inte börjat med James sovrum eftersom vi inte behövde det dom första månaderna). Jag inspirerades så mycket av det gråa som florerade på Instagram då och ville sååå gärna ha en grå vägg i vårt sovrum. Kunde inte somna för jag var så ivrig och ville ha en grå vägg nu, helst nyss! Googlade och kollade när vår lokala färgbutik öppnade och läste mig till att de öppnade 07.00 på morgonen. YES tänkte jag! Bara några timmar kvar! Men kan det verkligen vara möjligt!? Att dom öppnar så tidigt... Kollade på facebooksidan som sa samma sak. YES tänkte jag och tutade och körde dit tidigt på morgonen, 07.05 var jag där men inga dörrar öppna.. Åkte till min sambos jobb och fördrev tiden och beklagade mig för det stod ju att dom öppnade 07.00.. Fick då höra av hans kollega att dom öppnar nog så tidigt för alla företagare bara som åker dit och handlar färg och diverse tillbehör men testa gå in bakvägen där man hämtar.. Så jag åkte dit igen, gick bakvägen och skämdes ganska mycket när jag stod där och höll i handtaget till bakdörren. Så jäkla ivrig man kan vara men jag kan ju inte åka hem nu!? Jag måste ju ha grå färg med mig hem.... Så där kom jag in, ca 07.30 och möttes av en man som jobbade där och harklade fram att jag så gärna skulle vilja ha lite grå färg och om jag inte kunde få köpa det nu även fast jag bara är en vanlig hederlig privatkund. Och det fick jag!! Men kände mig lite jobbig när jag inte alls var beredd på att ge en färgkod när han frågade vilken kulör jag ville ha. Jag trodde liksom att det fanns färdig grå färg att köpa, hehe! Men vi fick ihop den finaste gråa färgen som jag är så nöjd med än idag! Den målade jag en vägg i vårt sovrum med och sedan beställde jag mer färg och målade hela James rum när det blev klart.

Färgkoden till den grå färgen: Scottes matta väggfärg NCS S 4000-N

Sovrummet

...och så sovrummet som jag nyligen blev klar med! Den färgen är från Nordsjö i ett samarbete med dom. Det är den finaste gröna färgen jag sett och jag har aldrig trivts så bra i ett sovrum som jag gör i det här. Sånt lugn den här färgen ger, på riktigt!

Färgkoden till den gröna färgen: Nordsjö Ambiance Xtramatt L8.04.50

Kök & vardagsrum


Och så sist men inte minst, köket och vardagsrummet! Vårt kök och vardagsrum ligger bredvid varandra och den svarta färgen har jag även målat på en vägg i vardagsrummet men den visar jag aldrig då det är en sån där ful tv-vägg med en stor tv och högtalare intill. Ja ni fattar, ingen inredningsdröm där! Men de båda rummen möter iallafall upp varandra fint när de båda har inslag av samma svarta färg.

Färgkoden till den svarta färgen: Scottes matta väggfärg A 12 Black Deco

Likes

Comments