Header

Då var det slut. Mitt år i Argentina har kommit till ända och således är det även dags att säga hejdå/farväl/på återseende.

Det här året har varit mer än fantastiskt och jag är så glad att ha fått dela det med er som läst. Delad glädje är dubbel glädje brukar det ju heta. Jag är väldigt tacksam över att ni har tittat in här och följt med på min resa, och jag hoppas självfallet att ni haft roligt under tiden! Argentina kommer förevigt finnas i mitt hjärta och förhoppningsvis har ni fått lite inblick i vad som pågår på andra sidan Atlanten.

PUSS


PS: Extra tack till Mormor&Morfar och Farmor!

Visserligen är denna bild från Rio de Janeiro, men den såg ut som en bild som avslutar ett kapitel, vilket passade rätt bra in i sammanhanget!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Det är helt galet att vara tillbaka i Sverige. Känns väldigt som hemma att vara hemma. Ska lägga upp lite bilder från våra sista dagar i Rio senare, men nu vill jag bara hänga med min familiaaaa 

Likes

Comments

Att äta fisk var inte något vi var direkt ledsna över efter ett år med begränsat fiskutbud. Buenos Aires är bra på mycket men fisk är inte en av de saker de leverade inom.

Likes

Comments

Rio de Janeiro är inte helt fel. Livet här har för oss bestått av kokosnötter, hänga på stranden och lyssna på brasiliansk reggaeton

Likes

Comments

Och killen i kassan stavade mitt namn rätt!! Har varit en trogen kund hos Starbucks under min studietid på UADE och TVÅ gånger har de stavat korrekt. Har skrivit om detta förut men det brukar bli en salig blandning av versioner som tydligen låter snarlikt "Jenny"

Exempelvis: Giani, Yani, Yenni, Juani, Genny, Giania, Yoana, Yiana, Genni, Yianie osv osv.

Hursomhelst så stavades mitt namn rätt och jag fick till och med en smiley!

Café del día, Venti, sin leche
*
I will miss you.

Du har betytt väldigt mycket för både mig och Stine. Du har gjort odrägliga lektioner drägliga. Du har påverkat oss att gå från odrägliga, trötta skuggor av oss själva till att bli våra vanliga jag. Du har gjort kvällslektionen (18.30-22.30) till en enda lång skrattfest på grund av ditt koffein. En halvliter kaffe leker man inte bort. Det enda som försvinner efter en halvliter kaffe är det dåliga humöret/trötthet.

*Café del día, Venti, sin leche är samma sak som en halv liter bryggkaffe utan mjölk. Kan rädda vilken dag som helst!

Likes

Comments

Här får man världens största avokado för 4.65 Real (12kr ungefär)! Detta är alltså en avokadohalva på 580 gram.

Detta blev vår middag. Denna bjässe och en mango tillsammans med salt och peppar. Sjukt underskattat pga lite FÖR enkelt. Men det är en riktig toppenrätt! Varmt rekommenderad av både Stine och mig!

5 av 5 jätteavokados

Likes

Comments

Igår åt vi tapas i Ipanema, sen promenerade vi omkring. Bra kväll. Vad som inte är lika bra är att jag är sjuk. Riktigt tradigt. Idag ska vill stranden.

Likes

Comments

Vi hann inte med vårt flyg igår så bodde på hotel (lyx) och i morse 04.30 ringde klockan. 05.00 gick transfern till flyget! Men med övervikt och alldeles för många handbagage så är vi nu lyckligt och väl på planet!

Detta kommer publiceras när vi landat, men är skrivet uppe i luften #jetset

Förresten! Hur rent flyg har man när himlen speglas i vingen?

Likes

Comments

Hittills har vår resa inte gått superbra. Vi började med FÖR mycket bagage. Min incheckade väska vägde 25.5 kg istället för 23kg. Mitt handbagage vägde 12 kg. Max var 5kg. Men det löste sig. En från personalen hjälpte mig att checka in mitt handbagage (utan kostnad) på grund av att den inte fick plats. Det blev helt kaos när han tog min väska eftersom att han tog min stora väska innehållande alla mina tabletter. Jag fick således springa genom hela flygplanet efter honom. Ösa ut ALLT ur väskan eftersom att tabletterna var lokaliserade LÄNGST ned (såklart, vad annars). När jag kom tillbaka till mitt säte så fick jag applåder av gruppen som sitter med mig, jag bugade och sen skrattade vi. Jag hamnade nämligen mitt i en grupp av härliga brasilianare som hjälpt mig med allt denna flygtur.

Efter detta kaos var löst så kom nästa problem. Flygplanets toaletter kan icke spolas. INTE BRA. Det gjorde att vi blev försenade. 1,5h. Vilket var exakt den marginal vi hade inför vårt nästa flyg som skulle ta oss vidare till Rio de Janeiro.


Maten vi fick ombord serverades i påsar. Påsar i plural.

Varmrätt - Chips, fullkornschips och jordnötter

Efterrätt - kakor med choklad, gummybears och muffins

Likes

Comments

I onsdags så var det vår sista kväll i Buenos Aires, detta skulle ju självklart uppmärksammas och firas! Såhär såg himlen ut när vi var påväg hem från universitetet, konstigt att man INTE vill lämna den här staden? Himlen är ju som på steroider! Och det är ju som gammalt att fantastiska solnedgångar INTE kan fångas på bild, så förstår ni hur vackert detta var i verkligheten?

Efter att ha beundrat detta vackra så gick vi hem och packade våra väskor. När det var klart så började kvällen på riktigt! Den inleddes med att äta italienskt på Cosi MiPiace. Fantastiskt! Vi var 10 tjejer som satt vid ett långt bord och bara pratade om året som gått och Buenos Aires.

Stine och jag delade på en Burrata till förrätt och sen delade vi på en pizza!

BURRATA - En slags ost som har likheter med Mozzarella men är lite "rinnigare". Ser kanske inte så aptitretande ut kanske, men det är väldigt gott!

PIZZA! PIZZA! PIZZA!
Stine och jag valde en med svamp, chorizo, persilja och kronärtskocka! Toppbetyg!

Efter vår middag så begav vi oss till vår favoritbar - Soria!

Där hade vi bjudit in i princip alla som vi känner som fortfarande var kvar i Buenos Aires. Det är inte särskilt många kvar, majoriteten har redan lämnat efter att de avslutade skolan för några veckor sedan.

Vi hängde på Soria, jag drack lemonad, de andra drack drinkar, vi minglade. Vi körde olika "dare" till varandra, i stil med
- jag utmanar dig att dansa på bardisken
- jag utmanar dig om att be bartendern om fria shots! OBS! På att jag fick denna dare och lyckades, men Stef fick ta min shot!
- jag utmanar dig att prata med DJn och övertala om att få spela din musik
osv.osv

Sen lurade vi folk om vart vi var ifrån, det låter inte särskilt underhållande, men det är det! Man får hitta på en hel story om sig själv och det är alltid roligt att va kreativ!
Jag sa att jag var från Luxemburg och då kontrar en kille med att säga att han är från Sverige, detta blir VÄLDIGT roligt när jag börjar förhöra honom om svensk kultur och fråga hur man säger olika saker på svenska. Efter 10 minuter av tappra försök så informerade jag honom om att jag var från Sverige, varpå han säger "VAD ÄR ODDSEN att jag ljuger om att vara svensk till en svensk?? Ni är inte så många"

Sen dansade vi och socialiserade, vi njöt av allt Buenos Aires har att erbjuda!

Kvällen innehöll med andra ord allt som en kväll på Soria ska innehålla. Här är bilder!

Bilder på några av mina bästa människor! Kommer sakna dessa tjejer så fruktansvärt mycket

Sen tog vi ett fotografi med Valter! Vet inte om jag berättat om Valter?

Han är vakten på Soria och såååå härlig! Vi var tvungna att ta ett foto på oss fem tillsammans innan vi lämnade!

Likes

Comments