Vi har ju en hund, Henry. Han är en beagle och helt underbar, ångrar inte en sekund att vi valde just beagle. Han är så kärleksfull, humoristisk, duktig på det mesta, lugn och 'behaglig' och en perfekt familjehund. Han behöver en hel del motion och behöver vara ute och sniffa i skog och mark och jag tycker absolut att en beagle ska få jaga. Han är oerhört duktig på att spåra.

När Anton kom så ändrades mycket för Henry, som annars fått den mesta uppmärksamheten. Det märktes på honom att han ibland saknade tiden vi hade ihop och bara låg i soffan eller lekte, jag var och är fortfarande så mycket med Anton. Men Henry älskar Anton! Han vill hela tiden pussa på honom och helst vill han inte gå varken ut eller på promenad om inte vi alla är med. En gång när Anton var ledsen gick han fram och skulle pussa på honom och trösta! Han förstår så mycket. Och om jag ex lämnar Anton på golvet och går iväg så är Henry ofta där och håller sällskap.

Anton i sin tur älskar Henry, han är hans idol nu typ haha! Han vill klappa och titta på Henry mest hela tiden. Henry kommer garanterat sova hos Anton när han blir större och vi kommer komma i andra hand...

Jag tycker det är otroligt värdefullt att växa upp med djur. Det är så mycket kärlek och man lär sig ta hand om, känna empati och har en fantastisk vän i djuret ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland funderar jag på hur andra mammaledigas dagar ser ut. Hur mycket skiljer sig andras vardag från vår? Vissa har bebisar som verkar sova till 10-11 men de kanske somnar sent också. Så här ser iaf ofta våra dagar ut:

06-07 Anton vaknar. Förut tog han nästan alltid morgon 7.30 men senaste veckorna hade det blivit mellan 6-7. Mamman hade gärna sovit vidare... Men vissa morgnar har han bajsat och sen somnar han inte om i sängen. Vi myser alltid ett tag tillsammans med Henry (hunden 😊) innan vi går upp.

Efter 7 går vi upp, oftast har han kvar pyjamasen på. Jag fixar frukost och Anton sitter i sin stol eller är på golvet. Vissa morgnar somnar han sen till i vagnen inne, eller i selen, så äter jag frukost och hinner fixa mig, så äter Anton frukost när han vaknar. Annars är han med när jag äter och får frukost då - lite gröt och fruktpuré och/eller katrinplommonpure. Då sover han i regel efter frukosten.

Sen blir det mys och lek. Jag har fixat mig när han sover eller så gör jag det när han leker en stund själv. När Anton har fått på kläder och lekt ett tag går vi alltid ut och går med vovven. Antingen här hemma eller så packar vi in oss i bilen och åker iväg på promenad. Oftast sover han 35 min åt gången på dagarna, idag sov han dock hela promenaden! Vi går oftast 1-1 1/2h. Sen kanske vi träffar nån vän eller går på öppna, går på stan eller något annat. Vid lunch sitter han med och äter och sen varvas lek/bus/sång/mys, hoppgunga eller gåstolen med något sovpass. Varannan dag brukar vi bada tillsammans och det älskar han! Och ibland sitter han och tittar när jag fixar eller är med i selen när jag tex städar (om han inte sitter/ligger själv och pysslar) Endel dagar går vi en sväng till med vovven på em.

När Per kommer hem har jag oftast börjat med mat eller börjar med mat då. Om vi inte lagar mat eller om Per fixar maten, tar jag ett bad, tränar eller något annat som innebär lite egentid. Middag vid ca 17.30 och Anton sitter också med och äter. Runt 18 byter Per till pyjamas och fixar med Anton och efter mer mys och godnatt till Henry så nattar jag, eftersom han fortfarande ammas till sömns. Förra veckan försökte vi utan att amma men han bara sprattlar och gråter till sist och jag fixar inte det när det blir för mycket... Efter lite tid utan bebis och något uppvak är det sen dags att krypa ner i sängen och se till att få sömn. Typ nu!Likes

Comments

Den här lilla killen kan aldrig, och då menar jag verkligen aldrig (!) vara still! Alltid en hand eller ben eller alltihopa som flaxar omkring 😄

Likes

Comments

Att vara trött har fått en helt ny dimension nu när man är mamma. Jag är så avundsjuk på de som får sova hela nätter eller kanske med något/några få uppvak. Nu börjar det verkligen kännas att han vaknar så ofta på nätterna och har gjort i flera månader. Även om han somnar om direkt så sliter uppvaken på mig. Hur ska man få detta bättre?

Tröttheten visar sig mest genom att jag knappt orkar engagera hjärnan i något mer avancerat än Antons nivå haha. Jag befinner mig just nu långt ifrån min kreativa verkshöjd. Kan knappt följa ett program på TV, orkar liksom inte lyssna. Är disträ när jag umgås med folk tycker jag, delvis för att jag har en bebis också såklart fokuset är ju inte bara på en konversation.

Helgen var lugn och bra med en sväng till stan och en fika på lördagen och igår stack vi iväg till Ullared. Vi har va 1h dit så eg skulle vi kunna åka då och då men det har inte blivit av. Vi handlade mest storpack av tex tvättmedel, diskmedel osv och sen saker till Anton, mest kläder och lite till resan, bl.a. en badring. Inte en enda leksak köpte vi.

Nu är det dags för den trötta mamman att sova!

Likes

Comments

Efter ett glas Prosecco känns det som att jag varit på fest och det ska bli skönt att sova, haha! Inga direkt livade helger här... Men jag tackar för flaskan som jag fick när jag hälsade på på jobbet i torsdags! 


Likes

Comments

Tittar på mello och tänker 'oj, vilken energi de har!' och blir typ förvånad. Men well, om man slipper vakna varje 1-2h på nätterna och har sovit hela nätter de senaste 7 månaderna så har man nog endel energi. Eller man bör fan ha det! När någon utan småbarn säger att de är trött skjuter mina ögon blixtar 😆

Men hellre trött med ett sånt här charmtroll än pigg utan!!

Likes

Comments

Det här med att ligga ii vagn har gått lite i vågor med Anton. Sin första tid sov han alltid i vagnen dagtid om han inte sov på oss, men i början sover de ju lite varstans, då var det snarare svårt att ha honom vaken. Sen kom en tid då vagnen inte var populär alls, så då hade jag honom oftast i sele på promenaderna. Sen blev liggdelen ok en tid för att sen igen bli fruktansvärd att ligga i.. Förmodligen var det då pga rapar och uppstötningar för han ville överhuvudtaget inte ligga på rygg några längre stunder. Vi började i alla fall använda babyskyddet då och på senare tid sittdelen ibland. Han somnar nästan alltid ute men inte inne och har alltid vaknat så fort vagnen stannat.

Men senaste dagarna har jag kört honom i vagnen inne och han har både somnat och fortsatt sova när vagnen stått still!! Igår kunde jag alltså sitta i lugn och ro och äta frukost, plocka undan och fixa här hemma och idag har jag klätt på mig och fixat mig när han sovit. Hur skönt är inte detta!!! Hoppas det fortsätter så.

Nu ska Anton få lite frukost sen ska vi åka förbi mitt jobb och hälsa på!

Bortse från kaoset runt omkring på bilden..!

Likes

Comments

Hjärtan och romantik, supermysigt men jag måste erkänna att jag inte är speciellt romantisk av mig. Inte Per heller så det passar perfekt, men vi båda uppskattar god mat och tända ljus!

Förra årets alla hjärtans dag var dock speciell, för då var vi och gjorde det första riktiga ultraljudet! Innan hade vi bara gjort VUL. Vi var i v13 och gjorde KUB och allt såg fint ut. Kommer ihåg att jag då tänkte att wow, det ser ju redan ut som en riktig bebis! Det var även den dagen vi 'gick ut' med att vi var gravida. Nu ligger han här bredvid och sover (han fortsätter vakna mellan 06-07..) och har nästan vaknat av att han skrattat i sömnen. Lilla hjärtat vad jag är lycklig över att få vara din mamma!

Likes

Comments

Igår och idag tycker jag att Anton har ammat mindre på dagarna. Inte så bra med tanke på hur ofta han vill ha bröstet (förvisso snuttar han oftast kort) på nätterna, han borde snarare äta mer på dagarna för att kanske påverka nötterna till att bli bättre. Men oftast nu när han får bröstet tar han några sug sen släpper, sen upprepas det kanske 3-5ggr innan han vänder bort sig helt. Förvisso började han med detta redan vid 3 månader när han började uppfatta och intressera sig för ljud och saker runt omkring, men nu har det verkligen eskalerat. Det är alltid jättesvårt att amma om vi är borta för han kan inte koncentrera sig.

Men idag slog det mig, kanske vill han nu hellre äta mat, eftersom vi sakta ökat på under 1 månads tid? Han älskar ju det mesta i matväg och gapar och vill gärna ha mer. Kan det vara därför han ibland inte vill amma? Trots att han är hungrig så strular han vid bröstet... Lite sorgligt känns det ändå, även om jag hade tänkt trappa ner på amningen ungefär vid detta laget, men jag vill ändå delamma till kanske 12 mån. Han blir 7 mån på torsdag (okorrigerat). Well well vi får väl se. Han ammade endel imorse och så lite mitt på dan när han skulle sova och nu på kvällen. När jag tänker efter så var det inför sömn alla gångerna. Hoppas vi hittar en bra kombo mellan mat och amning!


Likes

Comments