Du är inte ensamstående för att din man jobbar borta!

Mitt mål sen jag blev gravid med Loui för 5 år sen var att skriva olika inlägg om hur jag upplever hur det är att vara ensamstående mamma. Jag vet att många är väldigt nyfikna på just ensamstående mammor för hur får man ihop vardagen med jobb, förskola, ekonomi, uppfostran, egentid, handling av mat/kläder. Ja, det är inte svårare än vad man gör det.

Jag vet även att väldigt många vill veta om Louis pappa. Som jag har skrivit tidigare så är det privat och vi har ingen kontakt alls med honom och jag vill inte gå in djupare där heller. Jag får underhåll och det är det enda.

Som jag var ensamstående redan i början av graviditeten så vet jag inget annat än att vara själv Loui. Allt blir vad man gör det till.

Många tycker att man är som en ensamstående bara för ens man/sambo jobbar borta i några veckor. Men vet ni vad?! Ni är inte som en ensamstående! Ni har fortfarande era män/sambo som kommer hem till er efter dom veckorna som han jobbar borta. Så kan vi bara en gång för alla inse att man inte är ensamstående bara för att ens man/sambo jobbar borta?! Du är även inte som en ensamstående för du får göra det mesta som rör barnen. Du har någon som kan handla, laga mat, ta beslut med, städa, tvätta och en till lön. Jag har inget utav det. Jag kommer fortsätta att påminna er om det här.

Jag vet att jag har fått några frågor om att vara ensamstående men jag tänkte att ni säkert har flera frågor? Så jag tänkte att ni får ställa dom frågorna och jag kommer inte svara på frågor gällande Louis pappa. Det är alldeles för privat. Jag kommer även utgå ifrån frågorna när jag skriver mina blogginlägg om hur jag upplever hur det är att vara ensamstående mamma. Så kör på :)

I skrivande stund så har jag precis lämnat av Loui på fotbollen och jag har precis satt mig i solen i närheten där Louis fotboll är med musik i öronen. Jag pratade även med hans tränare om att Loui har astma och förklarade hur astmamedicin funkar och dom ska ge Loui den om det behövs och ringa mig om det behövs. Efter fotbollen så ska vi hem och äta lunch och Loui ska bada. Vad vi mer hittar på vet jag inte just nu, allt beror på vad vi känner för.

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,

Spännande läsning 🧐 Jag skulle aldrig säga att jag är ensamstående bara för att min man jobbar borta varannan vecka ...däremot känslan när man väl har en ensam vecka då ska man ju självklart fixa ALLTING själv men detta innebär ju inte att man är ensamstående 😂 skrattar lite lätt för att om man säger dessa ord kan man lika gärna skilja sig 😅 ja menar när min man kommer hem så tar han nästan allt , vi hjälps åt men han tar det jag tar annars kan man säga och jag kan få mina sovmornar , han skjutsar/hämtar på skola , lagar mat , städar , tar djuren osv och om jag känner för det kan jag bara sitta ner ❤️ Vad jag ville säga med det sista är att du som ensamstående har inte dessa möjligheter varannan vecka utan du sköter ALLT själv hela tiden 🙏🏼 Du är stark och inspirerar ❤️

nouw.com/egenodlatärdetbästa
Jennysvardag
Jennysvardag,
Det är just det som jag vill förmedla att ni kan sitta ner och ta det lugn 😊 Jag vet att du har kommenterat liknade förut. Jag har inga av dom möjligtheter som du skriver. Tack så mycket ❤️
nouw.com/jennysvardag
Hannas krypin,

Jag håller med om att man inte är ensamstående även om den man lever med jobbar mycket borta. Ensamstående är man när man har fulla ansvaret för barnen 24/7, 365 dagar om året. Hoppas att du får många frågor, jag kommer just nu inte på en enda.... 😋 Vad kul för Loui att han kan lira lite fotboll igen. Vet ju att han gillar det. 😊

hannafialotta.blogg.se
Jennysvardag
Jennysvardag,
Precis, det är många som inte tänker på att jag och andra som är ensamstående har ansvaret 24/7 365 dagar om året. Ja, han var så uppspelt hela vägen till fotbollen. Det är tur att solen lyser och att jag hittade lä ute 😀
nouw.com/jennysvardag
Blondina,

Intressant läsning. Och nej man är inte ensamstående bara för att ens sambo jobbar borta 1-2 veckor 😊 De kommer ju hem sen på ledigveckor mm 😊 ansvaret är bådas ändå fast ens partner kanske inte kan vara på plats då denne jobbar borta men när de kommer hem så tar de ju ansvaret liksom

blondinas.se
fighterwomen85
fighterwomen85,

Jag stängde av ljudet på tv här för att koncentrera mig att läsa ditt inlägg 🙂.

Jag är helt med dig! Ensamstående är inte när ens partner jobbar bort. För ofta kan man ringa & bolla. Du har ingen att göra det med! ♥️

Det jag funderade på har jag fått svar i detta inlägg. Tack fina du 😊♥️

Det gäller att bolla. Lite mer för dig. Men det verkar som att du fixar det bra 😀. Gäller att va envis & bestämd. Loui vet åxå att du är den ända som bestämmer. Han vet inget annat.

Så härligt att lyssna på musik 🎶🎧i solen ☀️. Så bra att du satte dig på avstånd men ändå nära för Loui.

Vad gillar du för musik?

Jag tror säkert att ni hittade på något skojigt resten av söndagen 💕

nouw.com/fighterwomen85
fibrolivet
fibrolivet,

Jag måste erkänna att jag ibland blir frustrerad när jag hör om ensamstående, vilket beror på att jag hade en kollega som konstant upprepade, jag är ensamstående med tre barn, och allt som hände eller gick fel skylde hon på det så vi höll på att bli galna.... Jag menar inte att vara nedlåtande och jag upplever inte alls att du använder det som en ursäkt för att göra fel eller inte jobba eller så. Var och en har ju sina bekymmer.
Sen kan jag tycka att det blir betydligt svårare för dig som inte har kontakt med pappan, du är verkligen helt ensam. Många andra har ju tex varannan helg " ledig" då de kan göra vad de vill...det har man ju inte ens om man är två i ett förhållande. Och du har det verkligen inte....så det finns så många sidor av att vara ensamstående. Sen är det självklart att man inte är ensamstående för att maken eller makan jobbar borta under veckorna - då kan man alltid ringa och diskutera problem osv.

Jag tycker att du gör ett superbra jobb med din son ❤️

nouw.com/fibrolivet

Håller helt med dig, det är stor skillnad på att ha en partner mot ingen partner alls. Stör ihjäl mig på när folk säger: "Jag är ensamstående på deltid." Öh nej det är du inte, du delar ekonomin och ansvaret med någon. Som ensamstående har man ingen, man tar alla föräldramöten själv, alla utvecklingssamtal, alla läkarbesök, alla nätter, alla dagar. Alla sjukdomar osv.

www.saramadeleine.se
Michelle
,

Det var väl det konstigaste jag har hört att man tror man är ensamstående bara för man jobbar olika tider ? Hm jag undrar hur man tänker då, pappan är privat det förstår man mkt väl att man inte vill berätta öppet.

Marie,

Ja det är sant, man är hemma med eget ansvar, men det känns ju jobbigare då bara för man är van att ha den andra partnern med. Så det är så sant

sweetwordsbymirre.com