posted_inRecept

Chokladmuffins

Idag så bjöd mamma på lunch hemma hos henne. Vi åt kålpudding. Så gott det var!

När jag kom hem så bestämde jag mig för att baka chokladmuffins med chokladbitar. Dom ser hur goda som helst ut. Jag ska provsmaka en sen. Här kommer receptet. I morgon så ska jag fortsätta och baka muffins då blir det björnbärsmuffins och lakritsmuffins med hallon i

Ingredienser:
* 150 g margarin
* 2 dl socker
* 100 g mörk choklad
* 2 st ägg
* 1.5 tsk vaniljsocker
* 1 msk bakpulver
* 5 msk kakao
* 3.5 dl mjöl
* 2 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret.
Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar. Hacka chokladen.
Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.
Vispa ner vaniljsocker och bakpulver.
Vispa ner kakao.
Vispa sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.
Rör sedan med en sked ner den hackade chokladen och eventuellt frusna hallon.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.

Gillar

Kommentarer