Äntligen

På tisdag så händer det. Jag ska äntligen få prata inför nya handledare till dom serviceassistenter som går på samma utbildning som jag gick på. Det ska bli så kul att få berätta för handledarna hur det kan se ut för en person som har en funktionsnedsättning och som har gått i särskoleklass och att jag har lyckats med mitt liv, genom att gå en utbildning som jag trodde att man inte blev något. Men så fel jag hade.

Bara för man har gått i särskola och har en funktionsnedsättning så betyder det inte att man är sjuk, efterbliven, dum i huvudet osv.. Jag har alltid stått emot och fråga satt dom som har sagt jävla särbarn osv..

Jag minns en händelse som hände när jag gick på ektorp, det hände i matsalen. Det står två killar som gick i "forbollklassen" dom grabbarna är ett år äldre än mig. Och den ena killen säger så här till sin vän när jag ställer mig bredvid och ska ta en knäcke, "akta det kommer ett särbarn." Jag ställer mig och tittar på dom här två grabbarna och säger "ursäkta, men vad sa du nu?" Grabbarna tittar på varandra och sen på mig lite chockande och går därifrån och skäms. Några år senare så jobbade jag på samma jobb som den killens mamma som sa så till mig. När jag berättade det för henne så skämdes hon väldigt mycket!

Gillar