Är inte bloggen död?


Jag trodde aldrig jag skulle säga det men jag ÄR så sugen på att blogga lite. Vad annars ska jag göra om dagarna? Skämtosido. Dagarna är fyllda till både bredd och höjd med att ta hand om, gosa med och underhålla min goda åtta månaders dotter. Men det händer att hon sover också och jag känner att jag ritat tillräckligt med krumelurer i mitt ritblock nu och därav varmt välkomnar minst en ny sysselsättning i livet.

Anledningen bakom idén att börja blogga just är att två personer jag följer och ser upp till på Instagram startat nya bloggar. Först blev jag lite förvånad, är inte bloggen död? I nästa andetag googlade jag ”bloggportal” och fyllde i användarnamn här på Nouw. Vissa saker sker av bara farten.

Dessa ovan nämnda personer har visserligen, till skillnad från mig, varsin stor etablerad plattform på Instagram och då förefaller det sig kanske mer naturligt att starta en blogg och välkomna sin redan hängivna följarskara.

Jag har ingen stor följarskara att dra med mig hit. Nej nej. Jag testar detta enbart för att jag gillar att skriva och just nu känner mig bjussig nog att dela med mig lite av mitt. Förr, på den tiden alla hade en blogg, tyckte jag det var mysigt att pyssla ihop inlägg och skriva av mig. Men det där med att dela med mig friskt vs. att vara jätteprivat och lösenordsskydda bloggar eller radera x antal följare på instagram har gått i vågor. Ena dagen det ena, nästa dag det andra.

Så, summa kardemumma: jag tänkte blogga som ett roligt tidsfördriv och just nu känns det som en bonus om någon läser. Men just det sistnämnda kan förvandlas till en försvårande omständighet. Antagligen kommer det variera. Jag ska försöka stå i.


Gillar

Kommentarer