veganska glutenfria kanelbullar- bästa receptet!

Herregud min nagel gick precis sönder..haha! Känns förfärligt men ack så bra anledning till att få en manikyr imorgon ;-) Har ni annars haft en bra helg? Den här helgen regnade det verkligen HELA helgen.. Så jag har tagit mig tid till att baka hederliga kanelbullar, göra sushi, tränat, läst böcker, druckit te, fikat. Men man har verkligen inte kunnat vara ute och tyvärr verkar vädret fortsätta såhär. Jag sitter och försöker få ihop mitt plugg till den här veckan och dricker min kopp kaffe här på ett café. Ha en fortsatt fin måndag!


Bullarna som jag gjorde blev verkligen jättegoda. Gick till tre olika affärer för att hitta pärlsocker men lyckades ändå inte så det fick bli glasyr istället men verkligen mums- glutenfria och veganska såklart!

Recept

100 g mjölkfritt margarin
5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
50 g jäst
2 ½ dl naturell yoghurt, t ex soja-, mandel- eller havreyoghurt
1 ½ dl ljus sirap eller strösocker
½ tsk salt
20 dl maizena mjöl

1. Smält margarinet i en kastrull. Häll ner mjölken och låt bli fingervarmt.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över den ljumma vätskan och blanda så att jästen löser sig.
3. Rör ner yoghurt, ljus sirap, salt och vetemjöl. Du ska få en hyfsat lös deg, men inte för klibbig.
4. Knåda degen i 10 minuter med hjälp av en hushållsassistent. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 1 timme.

Fyllning
200 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
1 ½ dl strösocker
2 msk mald kanel

1. Kavla ut degen till en stor rektangel.
2. Vispa ihop margarin, strösocker och kanel till en krämig fyllning. Bred ut över hela degen.
3. Rulla ihop degen från långsidan. Skiva degrullen i 2 cm tjocka skivor.
4. Lägg skivorna med snittytan nedåt i pappersformar och ställ på bakplåtar. Platta till med handflatan. Täck med en bakhandduk och låt jäsa i 1 timme.
5. Pensla bullarna med mjölk och strö över pärlsocker. Grädda på 250 grader i ca 12 minuter

Gillar

Kommentarer