Hey fina!

Onsdag och har ritat i illustrator ungefär hela dagen, hehe. Jobbar på receptet vi ska illustrera helt utan text.

Sedan gick Sannis och jag på en prommis i storstaden. Sjukt välbehövligt eftersom att träningsvärken sitter i sedan BOX passet vi körde på gymmet igår. Så sjukt kul med boxning! Sen gick vi till studentrummet och såg Masterchef på laptopen. Helt okej onsdag ändå.

Ta hand om varandra,
/J

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej fina.

Idag har varit en riktig datordag. Hehe, dock fick vi en ny rolig uppgift där vi ska illustrera ett recept helt utan text. Inte det enklaste alls, men får se det som en stor utmaning för min del. Tänker att jag lägger upp det på bloggen när uppgiften är klar.

Åt lunch med min kära sis idag, som pluggar i huset mittemot där min skola ligger. Så otroligt glad att hon bor här i samma stad, annars skulle orken vara på minus vid det här laget hehe. Men ja, det är tufft att leva livet på två ställen. Jag lever här men har livet hemma, svårt att förklara men tacksam för alla människor jag träffat här på vägen och jag försöker verkligen peppa till. Nytt år och nya möjligheter! Right?!

Jag började skriva på en egen "bullet journal" idag, en slags mix mellan en dagbok och en kalender skulle jag kunna beskriva den som. Fick den fina skrivboken som inflyttningspresent här i storstaden när mina brudar var och hälsade på i höstas. Lovely - även detta ett work in progress.

Ha en fin kväll nu & ta hand om varandra.
/ J

Likes

Comments

Hej fina!

Hoppas helgen varit bra, själv har jag tagit det väldigt lugnt. Sovit mycket, suttit och övat illustrator och bara varit helt enkelt.

Som lovat lägger jag upp två loggor jag gjorde i helgen, "kunden" är min kära sambo och hans hemmagjorda beard balm.

Ha en fin start på veckan nu!
/ J

Likes

Comments

Hej fina!

Lördag förmiddag & startade dagen på bästa sätt med frukost på fiket intill systers lägenhet. Lovely. Hoppas er lördagmorgon var lika fin.

I veckan har vi fått studera en massa Adobe Illustrator, och just nu har jag känslan av att ingenting är omöjligt. Hehe. Dagens plan är att sitta och öva på det så mycket som möjligt, nu när man kommit igång och fått verktygen för det. Innan såg jag en massa tutorials men kände jämt att jag inte var bra nog och att det var omöjligt att återskapa teknikerna i programmet. Nu känns det inte lika långt bort längre. Så kul! Tänker att jag kan lägga upp lite trevande verk här i afton om det blev något resultat, haha!

Ha en fortsatt fin dag vänner, och ta hand om varandra!

/J

Likes

Comments


Hej fina!

Nytt år, nya möjligheter. Right? Jag är tillbaka i storstaden efter några veckor hemma på "jullov". Träffat nära & kära och tagit vara på tiden tillsammans med min J och vår katt Lilly. Träffat vänner och hittat på en massa trevligheter. Magiskt.

Nu sitter jag på rummet och funderar över vårens personliga mål. Har så många saker jag känner att jag vill ta tag i och göra, skapa, starta och inspirationen är tillbaka! Har funderar mycket på hur jag vill bygga upp min portfolio och känns som bitarna börjar falla på plats. Länkar den självklart här sedan så ni får se mitt material, vad min utbildning innebär och vad jag vill jobba med i framtiden.

Tänk vad några veckor på hemmaplan kan göra för motivationen. Idag sken även solen här i staden. Den värmde till och med. I Januari. Jag är inte direkt van att våren dyker upp i Januari, haha helt chockad. Fick finbesök av kära syster idag till middagen och sen gick vi ut och fikade ikväll. Så mysigt.

Här kommer lite mobilpics på fina stunder jag vill kunna se tillbaka på under 2018.

Ta hand om varandra!

/J

Likes

Comments

Hej fina!

Skriver från en regnig storstad. Aja, veckan har sprungit förbi mig väldigt snabbt...

I måndags var vi en grupp från klassen på ett studiebesök, vi besökte ett anrikt boktryckeri. Väldigt spännande att få se alla maskiner och hur saker och ting går till i produktionen av boktryck. Jättekul var det verkligen! Vi fick även pröva på att använda några riktigt gamla maskiner vilket var så häftigt.

De två senaste dagarna har jag varit i skolan till kl 18 ungefär, håller på med en uppgift som handlar om färg och det är rätt invecklat i grafisk produktions sammanhang ändå. Fick även middag hos bästa syster igår, tack fina du!

Har även viljat jobba undan lite så jag ska kunna spendera helgen med brudarna mina, som kommer på besök över helgen! Ahh jag är så peppad på helgen och att jag får umgås med dem redan imorgon! Wiiie.

Sitter nu med en kopp kaffe och en bok om digital färghantering, städat i lägenheten och känner mig rätt slut faktiskt.

Ha en fin höstkväll vänner!


Likes

Comments

Hej fina. Hoppas ni har en fin lördag.

Dagens höjdpunkt blev inköp av ett par nya höstboots. Bästa priset eftersom de är köpta på barnavdelningen, hehe. Ibland är det bra att ha små fötter. Stort plus på dessa eftersom de var fodrade, det blir heaven till vintern!

Ikväll blir det bara chill framför datorn med favvochokladen, dumlesnacks. Ohyey.

Imorgon är planerna att åka till skolan för att göra klart en uppgift, då bästa brudarna kommer på besök i storstaden nästa helg. Ahh längtar massor!

Ha en fin kväll därute! Ta hand om varandra.

Likes

Comments

Hej fina. Solen har som ni ser visat sig denna torsdag och vi tog en liten prommis på lunchrasten. Trodde nog att dessa vackra höstdagar skulle vara över med tanke på gårdagens stormande, men icket!

Idag har vi jobbat med typografi i skolan, har alltid gillat att skriva och jag har haft det som främsta intresse ungefär jämt. Känns jättekul att få möjligheten att lära sig mer om tekniken bakom sista utkastet och hur man ska tänka när det gäller text och dess komposition. Yey!

Hämtade ut månadens Glossybox idag också och blev så otroligt nöjd med produkterna. Jag är alltid så nyfiken när jag öppnar paketet haha!

Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Hej fina.

Onsdag och det är regnrusk väder utanför fönstret så att vinden viner i knutarna på huset. Trots det känns det mesta helt okej idag. Förkylningen jag tampats med är någorlunda på bättringsvägen och förhoppningsvis får jag träna igen i helgen.

Vi hade en rolig uppgift idag på skolan som handlade om att formge ett daterat bokomslag till en nytt. Så kul!

Slutligen fick jag gå till Sis och bli bjuden på middag, sån lyx. Vi bakade även bullar idag, kanelbullens dag och allt!

Ha det bäst! / J

Likes

Comments