Nu är vi hemma, efter en lång lång hemresa med mycket väntande och mycket turbulens. Men hem kom vi och strunt samma att det var en lång hemresa, för denna resan var helt FANTASTISK och något av det häftigaste och roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag är så glad att vi slog slag i saken och faktiskt gjorde detta. Detta är något jag kommer att komma ihåg för alltid, och jag är så himla glad att vi åkte med två av de finaste personerna som finns. All kärlek till er. Tänk att vi har bott ihop i tre veckor i en liten camper-van, och vi har haft det så bra <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vi lämnat vår fina lilla ögonsten.. Det känns lite dystert, det betyder att våra resa är slut den med. Så idag har vi packar ihop alla våra saker från bilen, lämnat den och sen tagit oss till vårt hotell i Christchurche. Där lämnade vi av våra saker för att sen bege oss ut för att kika lite på staden. Christchurche var ju med om en stor jordbävning (har för mig att det var runt 2011) där störra delen av stadens centrum och mer förstördes. Därför är det en märklig stad att gå runt i. Butiker och annat äger rum i baracker och containrar medan de bygger upp staden. Vi tittade runt lite, köpte med oss lite souvenirer, sen gick vi för att hitta något att äta. Vi hittade en mysig restaurang som serverade pizza. VI bestämde oss för att gå all in och åt efterrätt och dessertvin och hela köret.

Efter att vi var mätta och belåtna tog vi en taxi till hotellet. Där bestämde vi oss för att bara ta det lugnt och sen sova. Så vi började med att ta ett långt bad och sen lite tv. Men mitt i vårt tv tittande knackade Tobbe på dörren och meddelande att Fanny var hungrig och undrade hur vi kände. Mat kan man alltid äta. Så vi samlades inne på deras rum för att besälla upp "lite" roomservice. En ganska najs avslutning på en väldigt najs resa.

Likes

Comments

Idag är sista dagen med vår älskade camper-van. Åh, vad vi kommer att sakna den mycket! Den har varit så fin och bra och en sånt super hem till os på denna fina resa! Idag har vi då alltså mest kört mot en camping som är så nära Christchurche som möjligt eftersom det är där bilen ska lämnas i morgon. På eftermiddagen gick vi en runda, köpte våra favoritviner, Tobbe lagade korvgryta, bäddade ut soffan i bilen, och såg de sista timmarna på Sagan om Ringen trilogin. Den räckte precis till hela resan precis, alla tre filmerna i extended versions! Ja, så har våran dag sett ut.

Likes

Comments

Idag vaknade vi upp på vår camping, åt lite frukost, och bestämde oss för att kolla omgivningen lite. Campingen var känt för att ha en "friendly goat" på tomten, och det lockade oss. Vi hittade dock ingen get, men vi hittade alpackor, får, två kor, keliga hundar och lite annat, så vi mös där en stund och matade de med kvistar innan vi bestämde oss för att köra vidare.

Vårt resemål idag var Bushy Beach, där det skulle finnas möjlighet att se den sällsynda gulögda pingvinen. De kommer upp på stranden när de har simmar färdigt för dagen för att vila och umgås. De är dock väldigt skygga, därför är det byggt en stig ovanför stranden med lite utkiksplatser samt att man inte får lov att vara nere på stranden på eftermiddagen, just för att det ska kännas säkert för pingvinerna att komma upp. Vi hade ganska stora förväntningar och började med att kolla läget på stranden. När tiden började närma sig, gick vi tillbaka till camper-vanen för att laga lite lunch och skippo. Denna gången blev det fruktsallad och vaniljsås och lite bullar. Sen begav vi oss ner för att se om vi kunde få syn på några pingviner.

Vi satt och tittade på den fina stranden i säkert två timmar. VI såg många sälar och sjölejon, men tyvärr inga pingviner. Det var folk som vist inte kunde läsa skyltar och som gick ner på stranden ändå, och sålänge det är folk där så kommer inte pingvinerna upp. Vi visslade på de och försökte visa att man inte fick vara där uppe från vårt utkik, några förstod och andra inte. Lite besvikna fick vi bege oss tillbaka till bilen för att köra till nästa övernattningsställe. Inga pingviner, men lite sjölejon och en väldigt fin strand och sol fick vi i alla fall idag. ,

Idag hade vi letat upp en free camping vid en strand som vi tyckte såg supermysig ut. Det var den också, men Fanny blev lite nervös över att det var en "tsunami strand". Det var alltså den stranden som låg närmast mittemot Sydamerika, vilket betydde att blev det ett jordskalv där så var denna stranden det första vågen sen träffar. Men platsen för camping var jättefin, och vi stannade och njöt av det fina vädret. Vi hade köpt på oss Giesens tre vita viner som vi hade en liten privat vinprovning på. Sen blandade vi sangria på ett annat och bara hade det bra. Pojkarna våra lagade skaldjurssoppa till lunch, vi spelade skippo, och bara hade det hur bra som helst. 

Likes

Comments

Idag lämnade vi Milford Sound bakom oss och körde tillbaka mot västra kusten igen. Vårt mål med dagen var att se Albatrosser och vi hade spanat ut Royal Albatross Center ute på Harington Point i Otago Peninsula, Dunedin. Det tog däremot lite längre tid att köra än vad vi hade räknat med samt att vi har haft ett smärre missöde med vår toalett i Camper-vanen... Det råkade vist bli så att den blev något sånär på överfull så att det började rinna över när Fanny skulle spola. Därefter har det nu luktat mög i hela vårt bil och jag och Fanny har suttit med rutorna nere för att få in frisk luft för att kunna andas någerlunda. Det luktar typ som gamla, unkna kemikalier.

Men i alla fall, väl framme vid Albatross centret var vi för sent för att hinna med den sista turen, och vi fick även veta att det inte fanns någonstans där man fick sova i närheten med en camper-van, utan då fick man böter. Det fanns en liten plätt en bit därifrån, men där fanns inte möjlighet att tömma tanken,vilket vi var i ytterst behov av.. Det fanns en campingplats som var full, där man inte heller kunde betala bara för att tömma, vilket man brukar kunna, då alla platser där hade den personlig tömningsstation.. Så himla fånigt, med detta gjorde att vi bara hade ett val, att köra till<en camping längre bort, men då missa albatross och pingvin-turen.

Men vi ville inte riktigt lämna utan att tesa våra chanser, så vi gick ut på en utkiksplats för att se vad vi kunde se. Och vist såg vi albatrosser! Stora mäktiga fåglar som flög över våra huvuden och ner över vattenytan. Vi hade med oss våra kikare så vi kunde se de riktigt bra. De har jättestora näbbar!

Nöjda med att ha sett jättefåglarna valde vi att köra vidare och leta camping. På vägen hittade vi en mysig lite stig genom en bit av en skog, med en flod igenom som hade format stenarna nere vid floden på ett väldigt häftigt sätt och där varenda stödgren var täkt med nån mossa och det växte ormbunkar i vartenda hörn!

Vi lyckades sedan äntligen hitta en camping med en "friendly goat"på som hade plats för oss och hade tillgång till tömning. De måste trott att vi var lite galna där jag och Fanny satt fullt påklädda med fönstrena vidöppna för att kunna andas, och det första vi gör är att tömma toalettanken..

Men men, sedan lagade vi kvällsmat, kycklinggryta, och drack Pina Noir från Giesen. Sen hände något mer.. När vi ätit klart hörde vi ett konstigt ljud medan vi diskade, men inget som vi brydde oss närmare om. Sen skulle Björn gå på toaletten. Då håller han på att kliva rakt ner i det nu ser på andra bilden nedan (och nej, det är inte kiss, allt från toaletten blir ett blått musch pga kemikalerna man han i). Detta var kycklingfond och diskvatten... Spillvattentanken var också full, utan att den heller hade sagt till (det ska lysa små lampor när det nästan är fullt och dags för tömning). Nu var det dock beckmörkt på campingen och vi hade ingen möjlighet att köra till tömningen, så Tobbe och Björn fick helt enkelt gå ut med en spann och tömma och sen försiktigt hälla det i ett avlopp. Denna dagen kan sammanfattas som resans sämsta toalettdag i alla fall!

Likes

Comments

Vilken natur här är. Vi är helt mållösa så fint här är.Vi har lyckats med konsten att ha sol och fint väder ännu en dag. Här är dock ett av ställena det inte hade gjort något om det regnade, då det vist ska vara ännu häftigare då, med fler vattenfall osv. Men vi är supernöjda ändå. Dagen började med att vi gick på båten som skulle ta oss ut på sundet. Sundet som inte är ett sund, utan en fjord, men i alla fall. Där på båsen serverades det frukost medan vi färdades på vattnet mellan bergsidorna. När vi hade ätit klart gick vi ut för att beundra naturen och all omgivning. Mitt i allt kom även en delfinflock och simmade längsmed båten, så nu kan vi checka av det också på vår upplevelse lista! Vi såg även sälar som låg och solade på stenar och små vattenfall som porlande ner från bergväggarna. Vi fick även se, och nästan åka in i det största vattenfallet som finns i fjorden, vilket var en mycket häftig upplevelse.

Efter lite båttur var det dags att gå av vid vårt första stopp. Det var ett undervattens discoverycenter. Det var en cirkulärt rum under vattnet som användes för att studera fiskarna som lever där och lite annat. Var ganska kul och se om vi hade en tysk guide som försökte skämta lite tafatt som vi fick skratta lite med. Han berättade bland annat att där fanns en fisk som föddes kvinna, och som sedan kunde välja att bli man eller stanna som kvinna, men sen inte byta tillbaka (eller så var det tvärtom) Efter en liten stund där begav vi oss till vårt nästa stopp. Kajakerna! Vi hade bestämt oss för att ha två stycken dubbel-kajaker och paddla tillsammans med sin respektive, en beslut vi bittert fick ångra... Även om paddlingen inte gick superbra, så var det väldigt härligt att glida runt där på vattnet med bergväggarna som omgav en, så det blev inte helt fel tillslut.

Nu sitter vi i vår älskade Camper-van efter ännu en häftig dag och äter kvällsmat och dricker ett av våra favorit viner, ibland är lite bara så bra!

Likes

Comments

Idag var dagen för tatuering! Vi hade vår tid bokad och gav oss iväg till White Tiger Tattoo! Det var egentlige en ren slump att vi hamnade på just det stället, men oj vilken tur vi hade. Tatueringarna blev fina och efter lite prat med tatueraren och lite luskande kom vi fram till att vi just blivit tatuerade av Greg Burt, tatueraren som även tatuerat Peter Jacksson! Gissa om det gjorde vår dag ännu mer! Han har tatuerat Peter Jacksson medan han filmande in "The Hobbit" i Quenstown, hur coolt?!

Nöjda och glada, men hungriga bestämde vi oss för att gå och äta på "Pigs and Whistle", en restaurang vi läst om i guidböckerna som "Castens wateringhole" under inspelningarna av "LoTR" och "The Hobbit", klart vi var tvungda att testa deras pajer också!

Nu har vi kört hela vägen till Milford Sound, en väg som innehöll en envägs tunnel, med avstängda trafikljus... Väldigt kul.Men nu är vi här, och nu ska vi sova så att vi orkar ännu en dag i morgon. Godnatt!

Likes

Comments

Queenstown, nu är vi här och redo för äventyr! Och vilket äventyr det blev. Vi hittade fram vår uttittade camping igårkväll, dyr som tusan, men de som hade den sa att den var det billigaste som låg så nära Queenstown, och vi ville vara nära för att kunna nå stan lätt. Så vi stannade på vår lilla "hippie-camping". Våra campinggrannar var bland annat två killar som sov i sina pick-up-bilar/små skåpbilar. En hade ett piano i som han satt och spelade på och den andre all världens verktyg man kan tänkta sig. Snålt med wifi var det också, men annars bra toaletter och duschar och så, så vi sov gott. Sen idag började äventyret. Vi vaknade tidigt och det regnade som om himlen hade öppnat sig. Vi hade dock bestämt oss för att köra Zip-Line, och tänkte inte regnet stoppa oss. Så jag ringde upp och bokade in oss på en förmiddagstur, och de sa att de kör oavsett väder, och inga pengar tillbaka. Så vi beslutade oss för att besöka en av Queenstowns alla Outback stoores och skaffa oss rejäla regnjackor. Efter 40 minuter i affären kommer alla ut med varsin super jacka och vi möts av, solsken. Ja, strålande solsken. Vi blev självfallet glada, för allt är roligare i sol, och jackor behövde vi oavsett, men ja.. Vi åkte upp med linbanan för berget, och det första vi gjorde var att äta varsin paj till Lunch.

Och vilken dag det blev! Vi swishade i linorna högt åvanför trädtopparna. Jag vågade åka både upp och ser och falla ut baklänges och det var en så häftig känsla! Vi var alla supernöjda med upplevelsen och hade kunnat åka i en timme till, minst!

Efter Zip-Linen gick vi och besökte en Kiwi-park där vi äntligen fick se de små liven. Där gick vi runt ett tag, fanns även ödlor, fåglar och andra djur som finna på Nya Zeeland, men kiwisarna var det som gjorde det värt <3 Vidare gick vi ner på stan och började leta tatuerare. Vi hade bestämt oss för att om det skulle bli en tatuering så var detta stället att göra den. Vi kollade först in en, som tyvärr bara hade tid sent i morgon, vilket inte riktigt fungerade med våra res-planer. Men sen lyckades vi hitta en annan som kunde klämma in oss i morgon förmiddag, så nu blir det faktiskt av! Så taggad!

Efter bokningen gick vi för att hitta ett ställe berömt för sina hamburgare, Ferg burger. När vi hittade var det lång kö ut på gatan men vi bestämde oss för att stanna, och tur var det. De var de godaste hamburgarna vi någonsin ätit. Jag åt en Sweet Bambi, men rådjursfärs och honung, mums! Nu väntar vin och vykortskrivning i vår lilla Camper-van!

Likes

Comments

Idag var vårt mål att få se en livs levande glaciär, så vi körde vår kos mot glaciären Franz "Frazze" Josef. Väl framme var det först en mysig promenad i något som liknade en regnskog i Jurasic Park. Det kändes som att en T-Rex eller något annat skulle kunna komma ut till vägen vilken sekund som helst typ. Men väldigt fint. Sen skiftade landskapet och blev helt plötsligt väldigt kargt och vitt. Till och med flodens vatten var vitkalkigt.

Nu gick vägen sakna uppåt mot Frazze. Det flög helikoptrar över våra huvuden mer eller mindre hela tiden. De flög med turister som ville komma så nära glaciären som möjligt. Vi hade dock valt att spara in de pengarna och vandra istället, men hade man velat komma riktigt nära så är helikopter det enda sättet.

Men vi var nöjda med att ha kommit så nära man kunde till fots. Det var en fin och rolig vandringsbit och lagom lång för dagen. Hur nära man kan komma varierar från dag till dag beroende på hur underlaget är. Det går alltid någon och kollar på morgonen och flyttar avspärrningen för dagens behov.

Likes

Comments

Idag var vår plan att köra till Kaikura för att sedan boka in oss på en val eller albatross tur med båt. Vårt första orosmoment vara att alla turerna skulle vara uppbokade, så det är ett ganska populärt ställe. Men där hade vi tur, från att säga nej till ett dyrare företag och hittat ett annat något billigare, med en valtur, som jag och Fanny ville åka, och en albatrosstur, som Björn och Tobbe ville åka bokade vi in oss, gick och köpte tabletter mot sjösjuka trodde vi att allt var fixat! Men nej, vinden tilltog och först blev Fannys och min valtur inställd, och sen även albatrossturen.. Lite besvikna fick vi lämna Kaikura utan att ha sett det vi kom dit för.

Men dagen sulle faktiskt bli bättre. På väg därifrån stannade vi precis utanför Kaikura för att gå en promenadtur ut på klipporna och för att laga lite lunch i bilen. Det blev en mysig tur, och sälar fick vi se! Vi såg även en hel massa sälar när vi körde visare sen, och fördelen med husbil är att vi bara kunde stanna vid vägen och titta på de små knubbuga liven!


Nu sitter vi här i vår Camper-van och njuter av vår camping-liv, åh vad jag trivs <3​

Likes

Comments