Det va ett tag sen jag skrev nu och inte så mycket har hänt, under jul var mina föräldrar här och dom ville åka och se golden cirkel och gejsrar så det gjorde vi. Vi var även på blue lagoon och badade.

Nyår firade jag med sandra och killarna på Radisson Blue hotell tak våning där man kunde se hela Reykjavik. På jobbet har jag bytt nu till smurstein i harpa byggnaden som är restaurangen längst ner och då jag har även bytt schema så jag jobbar 2 dagar och är ledig 2 dagar sen jobbar jag 3 dagar och är ledig 3 dagar så går det om så, men det gör också att varannan vecka så jobbar jag bara 2 dagar så har ganska många extra pass jag tar så jag kan jobba igen dagarna jag var ledig på över jul och nyår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har nu varit här nästan halva tiden och jag har nu gått ner och börjat jobba i källaren så jobbar lite andra tider men de e bra där nere också, det är alltid samma på helgerna så det blir ju lång tråkigt, idag har jag tatuerat mig ett märke jag velat ha länge och tatueraren vi gick till va tydligen svensk och precis flyttat från Göteborg och var jätte trevlig och rolig att snacka med. Har även pluggat idag så de e skönt att jag nästan är klar med allt men har några dagar kvar på mig tills de ska lämnas in. I helgen va de också black friday så jag och sandra åkte till kringlan och shoppade så är pank nu resten av månaden.

Likes

Comments

Denna veckan har det varit Islands största festival som heter Airwaves och då är det kända artister som spelar över hela Reykjavik men största stället där det händer mest är harpa.
Under veckan så har vi haft en food truck som stått utanför ingången till harpa som jag och sandra har fått jobba i efter restaurangen har stängt, det har varit jävligt kul att träffa alla fulla islänningar.
Igår var jag och sandra på kringlan shopping centrum och handla massa kläder och smink och jag köpte en cool Batman tröja men när jag kom hem märkte jag att dom hade glömt att ta bort larmet men de pep aldrig när jag gick ut ur affären.
Jag köpte även en lång laddare till mobilen men när jag skulle använda den så var det tydligen till en samsung mobil.
Vi skulle tillbaka dit idag för att fixa tröjan och byta laddaren men vi skulle in i en annan butik innan vi åkte och då gick larmet när jag gick in i butiken så förklarade för dom att jag hade ett larm på tröjan och då tog dom bort det så vi slapp åkta tillbaka och laddaren bytte jag bara i en butik som fanns närmare.

Likes

Comments

Denna veckan har varit sådär, förra helgen va ja o sandra på ett shopping ställe men vi tog bussen dit o har nog aldrig mått så illa av att åka buss men dom kör som idioter här och är livrädd att bli överkörd så fort man ens går nära en bil, dom har inga övergångs ställen så när man går över vägen har bilarna en vana av att gasa. Florian som vi bor med fyllde även 18 så vi firade honom förra helgen.
Igår va de halloween, på morgonen snöade det hur mycket som helst och på kvällen skulle vi ha gått ut med jobbet efter vi slutade men de blev ändrade planer så vi stannade hemma istället, även imorse snöade de tydligen men idag ska vi bara stanna hemma o städa, äta pizza och handla.

Likes

Comments

På harpa jobbar vi ifrån onsdag till lördag varje vecka dagarna är långa eftersom vi jobbar från ungefär 12 till 12 varje dag men de känns bra för då hinner man inte sakna någon hemma, dom är jätte trevliga där och det är ett riktigt bra ställe som ja trivs bra på.

När vi är lediga så försöker vi hitta på så mycket som möjligt men första dagen brukar vi bara vara hemma och ta de lungt, förra "helgen" åkte vi till ikea och denna "helgen" ska vi nog åka till ett shopping centrum,
just nu sitter vi på The laundromat cafe vilket är stället vi får gå och tvätta på eftersom vi inte har en tvättmaskin hemma det blir rätt mycket pengar eftersom vi får tvätta varje gång vi är lediga men det är ett mysigt ställe.

Likes

Comments

Nu har vi flyttat in i vårt lilla hus bor med sandra och 2 andra killar men vi är mycket med 2 killar till som bor i närheten medans resten utav gruppen blev flyttade långt ifrån oss. Det är skönt att få eget hus med de blir lite svårt med pengar när vi måste betala allt själva och sen dela upp det på 4 varje gång vi handlar mat. Det är några fel på huset också och killen som skulle kommit kl 9 imorse och fixat duschen o lamporna har fortfarande inte kommit så tror han har glömt oss.

Likes

Comments

Igår kväll var första gången vi fick se riktigt och tydligt norrsken men jag tyckte det var läskigt så jag kollade bara lite sen gick jag in. Nu är vi påväg för att kolla på gejsrar och sen när vi kommer hem så ska jag sandra och felicia göra tacos. Jag fick också reda på vart jag ska jobba och bo någonstans stället heter harpa och är typ en teater/opera men dom har mycket annat också tex bröllop och konferenser och jag kommer bo i en lägenhet typ 10 minuter bort med sandra och två andra fast dom får egen lägenhet. Allt ligger inne i Reykjavik så det blir bra.

Likes

Comments

I tisdags så var vi alla och badade i uppvärmda pooler och igår kollade vi på olika vattenfall, idag så har vi bara varit hemma och pluggat extra mycket isländska jämfört med dom andra dagarna och snart ska vi äta ungersk kyckling soppa, varje dag så gör alla från dom olika länderna nationella maträtter, vi gjorde svenska köttbullar och alla gillade dom väldigt mycket.

Likes

Comments

Igår efter hon hämta oss så åkte vi aldrig hem utan hon körde oss till gallerian så fick vi handla en stund medan vi väntade på resten som skulle landa senare samma dag.
Sen mötte vi upp henne igen så körde hon oss till innerstan så vi gick runt där några timmar. När alla hade kommit så körde hon oss till sitt hem mitt ute i ingenstans där det bara finns hästar och får men vi bor iallafall i stora stugor.
I min stuga bor ja med sandra och felicia tillsammans med två killar och en tjej från Belgien och Ungern.
I andra stugan där vi äter mat bor det fyra killar och två tjejer, det va jätte stelt mellan alla första dagen när vi satt och åt men det börjar bli bättre för alla nu.

Likes

Comments

Landat i Keflavik nu, sitter på flygbussen påväg till en hållplats där vi ska möta upp våran koordinator som kör oss till stället vi ska bo på dom två första veckorna. Vi kommer att få träffa dom andra som har kommit, jag vet att dom från Frankrike och Ungern kom igår och idag kommer Lettland, Belgien och såklart vi då.

Likes

Comments