Oppdatering

Da er "allerede" halvparten av utvekslingsåret over. Er ganske rart å tenke på!.. Tiden har gått så utrolig fort, og de neste månedene kommer nok til å gå enda fortere! Skolen starter igjen nå på mandag. Har igjen noen basketballkamper å cheere på, i februar så skal jeg på tur med vfamilien, i mars er det cheer banquet og så skal jeg til Hawaii i Spring Break med andre utvekslingsstudenter - noe som jeg gleder meg utrolig mye til!!

Juleferien, eller Winter Break som det heter her, startet den 23 desember etter å ha hatt finals de to siste skoledagene før det. På skolen min har vi bare fire fag i løpet av ett semester så jeg hadde altså fire finals på de to siste dagene før ferien. Jeg var nervøs men det endte opp med å gå ganske bra! Det ble altså to A´s og to B´s i sluttkarakterer for meg så jeg sier meg ganske fornøyd med det!

25 desember spiste vi frokost og åpnet gaver før vi dro til vbesteforeldrene og spiste middag der. Vi spiste vel så og si det samme som vi gjorde på Thanksgiving med pumpkin pie osv så ja haha.

Ca. en uke etter så dro vi til California, nærmere sagt San Diego først. 5-6 timer i bil gjorde at det ble en del soving. I San Diego dro vi til USS Midway Museum, San Diego Zoo, Sea World og vi dro på hvalsafari. Etter å ha vært der i noen dager kjørte vi til Anaheim hvor vi de neste tre dagene brukte i Disneyland og California Adventure. Var veldig gøy å se og oppleve alt dette og ikke minst bare få oppleve litt av California!

Var i en kirke og så på The Celebration of Christmas med vfamilien // meg og Jasmyne på after the bell // meg og Maho før en av de siste basketkampene før jul

Meg og Jasmyne på after the bell, tror dette er fra siste basketkamp før jul // var vel på tide å kjøpe hettegenser fra skolen vel // vi kjørte rundt og så på noen hus som hadde dekorert til jul...altså dette er faktisk et hus på bildet over her

USS Midway museet

Sea World

Disneyland, Anaheim

Nå har skole og cheer startet igjen og hittil er jeg fornøyd med nesten alle klassene!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Cheer

For to uker siden så startet vi opp igjen med cheer etter å ha hatt fri tre uker etter vi konkurrerte. Vi hadde da et par treninger før vi cheeret på første basketballkampen for denne sesongen som var fredag for ca en og en halv uke siden. Var kamp forrige torsdag også, og denne uken er det kamp både i morgen (tirsdag) og på torsdag! Vi er så mange på JV laget at de måtte dele opp laget slik at freshman jentene cheerer på freshman guttene og resten av oss på JV cherer på JV guttene. Man har utrolig liten plass når man cheerer på basketball enn det vi hadde da vi cheeret på football. Altså, man må passe på slik at man ikke får hånden til dommeren slengt midt i trynet da han dømmer for såpass liten plass er det hahah. Ei av Varsity jentene sa hu fikk en basketball på seg i fjor, uff haha.

Er alltid like gøy med kampdag, uniformen er på hele dagen for å vise school spirit og etter skolen drar jeg alltid og spiser med noen av jentene på laget før kampen!

Bilder fra den første kampen:

Meg 

Meg & Jasmyn før kampen // Varsity kampen (de er veldig flinke!!) // Meg & Jasmyn

på vei tilbake til skolen før kampen // standard bilde, hehe // Meg & Eirin

Bilder fra den andre kampen:

Alexa, meg & Maho // Meg & Maho //

Alexa & meg // Varsity // Alexa, meg & Maho

Likes

Comments

Oppdatering, Scottsdale, Arizona

Da har jeg vært her i 4 måneder allerede, om en måned er jeg faktisk halveis i utvekslingsåret mitt... utrolig rart å tenke på...

Nå er det vel et par uker siden jeg sist oppdaterte så da tenkte jeg det var på tide igjen!

Dette var på Veterans Day, vi hadde fri så vi dro for å se på paraden de holdt i Phoenix.

Besøkte GCU (Grand Canyon University). Var veldig gøy å se hvordan et universitets campus ser ut her, fikk til og med gå inn i et dorm-room og se hvordan det så ut!

V

Jeg og vsøster badet! // Thanksgiving break startet, var på en hike, det var solnedgang akkurat da vi kom fram til toppen og det var sååå fint!

Pumpkin Pie som vi spiste på Thanksgiving. Ble mye mat den dagen, først spiste vi hjemme og på kvelden dro vi til naboen og spiste litt mer haha // Black Friday: kjøpte ikke noe særlig, men fikk kjøpt bursdagsgaver til et par stykker i vfamilien og fikk kjøpt alle julegavene jeg skulle sende til Norge (fikk endelig sendt det i går)

Var på enda en hike, var veldig høyt oppe da vi kom fram til toppen så var utrooolig fin utsikt!!

Likes

Comments

Cheer

Nå er det vel over to uker siden jeg og cheerlaget konkurrerte! Under kan dere se en liste over alt som måtte være fikset før man kunne få gå på bussen før konkurransen... Blant annet smokey eye shadow look, håret skulle være fikset en viss måte, skoene og lissene måtte være vasket så de var helt hvite og fine igjen, uniformen måtte fikses om man trengte det, og vi kunne ikke ha noe annet enn cheer klær på. Med andre ord, mye å huske på!

Vi (JV) kvalifiserte oss dessverre ikke, men Varsity gjorde det så de skal videre til Nationals i Disneyland, California!! Hadde vært sykt gøy om vi også hadde kvalifisert oss men det var uansett gøy bare det å få være med å konkurrere i en cheer konkurranse!

Listen over alt som måtte være fikset før man kunne gå inn på bussen... //Maho og meg på bussen på vei til konkurransen // Coachen vår hadde laget dette til oss, koselig!

Maho, Eirin og meg // før konkurransen // "tullebilde"

Før konkurransen satt vi i en ring, annenhver JV og Varsity, fordi coachen hadde fikset disse til oss og skrevet navnet på dem og beskrevet oss med to ord, så skulle vi sende dem rundt slik at alle jentene fikk beskrevet hverandre med ett ord! Veldig gøy å kunne ha det med seg som et minne, både fra konkurransen og cheer generelt!

Denne fikk vi for å ha deltatt // her framførte vi rutinen vår, var like mange mennesker på motsatt side også! (bak kameraet). Dommerene satt i midten der, under usa skiltet //etter konkurransen tok vi skolebussen igjen til et kjøpesenter i nærheten og spiste middag sammen der! Har det alltid utrolig gøy sammen med jentene på laget så det var en veldig bra dag!


Når jeg kom hjem skiftet jeg, så tok jeg en uber til et student dinner party med Young Life ledere og utvekslingsstudenter her i området! Var veldig gøy!

Meg og de norske som var der!

Likes

Comments

Homecoming 2016

Denne helgen var det homecoming osv, noe som var veldig gøy! Var utrolig bra musikk og så og si alle som var det danset og hadde det gøy så det var en veldig bra kveld! Møtte mange fra klassene/laget så det var hyggelig!

I løpet av skoledagen var det assembly/pep rally, var veldig gøy og det var god stemning, (på bildet over er Varsity laget)


Etter skolen var det tailgate, dvs det var hoppeslott, dj, matboder osv på campuset slik at man kunne være der å ha det gøy før kampen startet.

Min mat og Maho sin mat// Var sånn face paint bod der også, så vi gikk og fikk oss det så da så vi jo enda mer klare ut til kamp haha!

Er alltid så bra stemning i studentseksjonen på tribunen!!

Før homecoming dro jeg til Seongyeong og så kjørte vmoren hennes meg, henne, vsøsteren hennes og Maho til et resort hvor hun tok mange fine bilder av oss! Etter det kjørte hun oss til Olive Garden hvor vi spiste middag før hun kom og hentet oss og kjørte oss til skolen! Var alt i alt en veldig koselig dag og jeg hadde det veldig gøy!!

Temaet for homecoming var arabian nights...hahah

Likes

Comments

Oppdatering, Scottsdale, Arizona

Hei!

Blir visst ikke noe ofte blogging herfra, det skjer noe hele tida som gjør at jeg ikke rekker å tenke på bloggen.

Om ca en uke så skal jeg og cheerlaget på National Qualifier Competition!! Så da kommer det nok et innlegg litt etter det med bilder osv!

I dag er det tailgate og homecoming game og i morgen er det homecoming så kanskje det kommer noen bilder fra det også.

Jasmyne, Maho og meg før en kamp for noen uker siden

En av Varsity kampene jeg var på, de hadde et stort banner(?) som spillerne løp gjennom

En dag vi gikk tur

Vi har fått noen flere cheer ting siden sist blogginnlegg

Vi hadde fall break og kamp den dagen jeg hadde bursdag, så før kampen gikk jeg og Maho og spiste, hun hadde med gave til meg også! Var veldig gøy!

(Bildene er fra samme kamp som jeg nevnte over her)

Var på ASU's homecoming game (Arizona State University) // er alltid så fine solnedganger her!!

Hadde framføring om norsk-amerikanere i American History klassen🇳🇴❤️

Mesteparten av oss norske utvekslingsstudenter i Arizona<3 // også bilde av oss norske

(En av de andre norske utvekslingsstudentene og vbroren hans (utvekslingsstudent fra Japan) holdt et Halloween party hvor de inviterte mange av utvekslingsstudentene i nærheten. Var veldig gøy å få pratet med de jeg ikke har fått pratet så mye med siden soft landing campen.)

Alle som var der

Oss utvekslingsstudenter som går på PVHS.

Bilde fra siste football kampen vi cheeret på for sesongen, hvor vi framførte rutinen vår for konkurransen neste uke!

Likes

Comments

Oppdatering

Nå har jeg allerede vært her i USA i 43 dager - tiden har virkelig bare flydd avgårde etter jeg dro hjemmefra! Kan ikke tro at over 1 av de 10 månedene jeg har her er over... Legger ved bilder under så dere kan se litt av hva jeg har gjort hittil!

Bare tre dager etter jeg kom til Arizona startet skolen og første skoledag gikk veldig greit! Enkelt å finne fram på campuset, lærerne jeg har er veldig greie og de andre elevene er veldig hyggelige!

Jeg hadde egentlig tenkt å kanskje prøve meg på volleyball men fant fort ut at jeg ikke gadd å dra på Tryouts fordi mange sa at de var veldig "competetive" og at de fleste hadde spilt i flere år.

Så i stedet dro jeg på Tryouts for skolens JV cheer lag (Junior Varsity). Det var Tryouts fra onsdag til torsdag den andre skoleuken. Den onsdagen var det slik at det bare var øving til selve Tryouts som var den torsdagen, vi måtte lære toetouches, to cheers og en som er varer litt lenger som kalles fight song, og flere ting. Jeg fikk ikke vært med å øvd på dette, jeg kunne bare sitte og se på fordi jeg ikke hadde alle papirene i orden så de kunne dermed ikke la meg være med å øve. Så jeg filmet mye av det og øvde litt når jeg kom hjem. Dagen etter fikset jeg papirene og hadde alt det i orden og dro på Tryouts. Vi ble delt inn i grupper på tre som viste frem cheers, toetouches osv foran fire "dommere" (trenere). Jeg var nummer 7 og var altså tredje gruppe ut. Kan si jeg var litt nervøs i og med at jeg ikke kunne være med å øve dagen før og da kun hadde øvd litt på kvelden hjemme. Men jeg gjennomførte det og dagen etter gikk jeg og sjekket om coachen hadde hengt opp listen med navn på jentene som hadde kommet med på laget. Jeg sjekket...og navnet mitt var på listen! Jeg hadde kommet med på dette årets JV cheer team på PVHS!! :D

første skoledag // listen over 2016-17 JV laget (som vanlig er jeg nesten nederst på listen pga etternavnet hahah) // noen av skolebussene

noen av oss på JV laget ble med på bussen til Varsity jentene for å se de cheere på skolens bortekamp (dette var den første kampen jeg så her borte) // meg og ei hyggelig jente fra skolen som jeg ble kjent med da jeg var på kampen // (samme kamp som første bilde)

.

det var en roller skating rink der hvor vi hadde møtet så det var jo morsomt å prøve det // var på møte med kontaktpersonen jeg har her borte og mange andre utvekslingsstudenter som hun har, vi skulle ha med mat fra lander vårt så jeg lagde norske vafler //en jente fra Korea og hennes vsøster, meg, og Maho (fra Japan)

(bildene er fra den dagen vi cheeret på vår første kamp!) meg og Maho // JV laget <333 // meg og Maho etter kampen

fikk endelig en del av cheer tingene! To t-skjorter, to shortser, to bows, og fiiiine hvite Nike sko // nærmere bilde av cheer sløyfene // skoene<33 (gjenstår å se hvor lenge de holder seg hvite...

(solnedgangene her er såå fine) bildene er fra da jeg var og så en av Varsity sine hjemmekamper (laget vårt tapte igjen), // meg, Maho og Valerie! (vi hadde på oss cheer klærne osv fordi vi måtte dele ut noen ark til jenter som vil være med på en cheer camp vi har for å samle inn penger)

ei av jentene på laget arrangerte JV pool party, var veldig koselig, alle jentene er jo så hyggelige!

meg, Maho og hun fra Korea en dag de hadde med brownies og cake pops til lunsj, og jeg var så heldig og fikk!

meg og Maho etter cheer practice, før vi cheeret på vår andre kamp // må jo bare legge ved enda et bilde av skoene<3

bilder fra da jeg og Maho var og så på enda en av Varsity sine bortekamper, laget vårt vant faktisk!!! Kan si det ble god stemning blant alle oss fra PV!

Ellers har jeg vært på senteret noen ganger, vært på kino sikkert 7 ganger etter jeg kom hit, hahah (kinobilletter her er så mye billigere enn hjemme, et av stedene jeg var så var noe av snacksen faktisk dyrere enn selve billetten...det sier jo litt, hahaha)

Ble en del bilder men, er nok slik oppdateringene kommer til å være framover!

Har ikke fått oppdatert mer etter NY-innlegget før nå fordi dagene går utrolig fort her!! Begynte jo å skrive dette innlegget for over to uker siden men har ikke hatt tid til å skrive ferdig! Dagene består av skole, treninger, kamper og lekser, og når jeg er ferdig med alt det så sovner jeg, for jeg blir veldig fort trøtt og sliten her!

Likes

Comments

Soft Landing Camp, NYC

Tid i AZ: 7:02 PM

Norsk tid: 4:02 AM

2 august reiste jeg fra Oslo til New York. Det er over to uker siden(!!) Tiden her går så fort så har ikke hatt tid til å oppdatere fra NY, eller etter jeg kom til Arizona.

Dag 1: Jeg reiste sammen med en gruppe fra Oslo til Newark, NJ. Når vi kom fram til hotellet fikk vi tildelt rom. Jeg delte rom med to hyggelige jenter, ei fra Tyskland og ei fra Danmark! Litt senere hadde vi informasjonsmøte og fikk bestille middag.

Dag 2: Vi hadde et ca. 2 timers møte om hvordan man skal tilpasse seg Amerika. Så tok vi buss til Grand Central hvor vi gikk av og fikk spise lunsj før det var tid for tour på Upper Manhatten. Etter noen timer fikk vi fritid på Manhatten til å spise og gjøre hva vi ville før bussen gikk tilbake til hotellet.

Dag 3: Vi hadde et ca. 2 timers møte denne dagen også, som var om amerikansk kultur. Tok bussen til Grand Central for å spise lunsj før det var tour på Lower Manhatten. Fritid på Manhatten før vi dro tilbake til hotellet.

Dag 4: Flightmeeting som varte rundt tre kvarter. Etter det gikk bussen til Central Park hvor vi spiste lunsj som vi hadde kjøpt med oss, pratet og koste oss!! Etter noen timer tok vi bussen til Jersey Garden Mall (et oulet mall) hvor vi spiste og shoppet før vi dro tilbake til hotellet og pakket kofferten.

Dag 5: Stod opp tidlig, møtte noen av de andre nede og spiste frokost før vi dro til flyplassen. Jeg tror vi var fem norske som reiste sammen til Phoenix, Arizona. De andre som skulle til samme sted reiste med et senere fly! Vi ankom flyplassen og møtte vertsfamilien og kontaktpersonen vår! (Har dessverre ingen bilder fra denne dagen)

Soft Landing Camp i New York var utrolig gøy!

Likes

Comments

Før avreise

SENDE INTERESSESKJEMA

INTERVJU

BLI GODKJENT

TAKKE JA TIL PLASSEN

FIKSE NYTT PASS

FÅ UNDERORGANISASJON OG SØKNAD

STARTE Å TA VAKSINENE JEG TRENGER OG FÅ VAKSINESKJEMAET FYLT UT AV LEGE

GET READY MØTE + TA ELTiS TESTEN

GJØRE FERDIG SØKNADEN OG SENDE DEN INN

FÅ SØKNADEN GODKJENT OG SENDT TIL EDUCATIUS I USA

GET READY SELECT (PRE-DEPARTURE MEETING)

FÅ SKOLEPLASS OG AKSEPTBREV

FÅ VERTSFAMILIE

KONTAKTE VERTSFAMILIEN

TA TUBERKULOSE-TEST (BLODPRØVE)

FÅ AVREISEDATO

FÅ FLYBILLETTER (INNENRIKS OG UTENRIKS)

FÅ I-20 OG SØKE VISUM

DRA TIL AMBASSADEN OG FÅ VISUM

NYTT BANKKORT

TA SISTE DOSE AV TWINRIX + FÅ SVAR PÅ TUBERKULOSE-TESTEN

SØKE STIPEND

KJØPE GAVE TIL VERTSFAMILIEN

SKRIVE UT ALLE ARK OG SKJEMAER MAN MÅ HA MED I HÅNDBAGASJEN

PAKKE

SI HADE TIL VENNER OG FAMILIE

REISE!!!

SOFT LANDING CAMP I NEW YORK

MØTE VERTSFAMILIEN

FØRSTE SKOLEDAG PÅ PARADISE VALLEY HIGH SCHOOL


Likes

Comments

Før avreise

Hvor skal du på utveksling?

Jeg skal til et sted som heter Scottsdale i Arizona, USA.

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med Explorius og deres Select High School program. Jeg har underorganisasjonen Educatius.


Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/regionsvalg?

Ja! 18 april fikk jeg vite at jeg hadde fått vertsfamilie!! Jeg skal bo hos en familie i Scottsdale, Arizona. Familien virker veldig hyggelig!

Siden jeg reiser med Select High School programmet til Explorius er det slik at jeg kunne velge tre skoledistrikter i søknaden min. (Jeg endte opp med å få førstevalget!! Paradise Valley Unified School District).


Skal du på forberedelsesleir?

Ja, det skal jeg! Jeg skal på Soft Landing Camp i New York i fem dager. Der blir man forberedt på det kommende året, man blir vandt til tidsforskjellen, språket osv og samtidig får man oppleve mye av New York!!

Når skoleåret er over skal jeg på Year End Camp i Washington D.C. Det er tre dager hvor man både får se mye av byen og får snakket med de andre utvekslingsstudentene om opplevelser og hvordan året har vært, og man blir forberedt på hvordan det er å komme hjem.


Hva gleder du deg mest til?

Gleder meg til å oppleve en helt annen kultur, bli kjent med nye folk, gå på High School og ha sommer hele året!


Hva gruer du deg mest til?

Det må nok være å forlate alt og alle man kjenner til her, maten, og kanskje "friheten" man har her hjemme.


Skal du på noen arrangerte turer?

Har veldig lyst til å dra på turen som Belo USA arranger til Hawaii! Har hørt så utrolig mye bra om den! Men jeg vet ikke om jeg skal ennå, så får se hva som skjer.


Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Ja! Kunne tenke meg å prøve volleyball, kanskje tennis også. Tenker også å prøve fotball (soccer), i og med at jeg gikk på fotball her hjemme før og savner det.

Det er jo tryouts for å komme med på lagene så får se hva det blir.


Tror du det blir et bra år?

JA!

Er selvfølgelig forberedt på både oppturer og nedturer, og har ikke satt meg noen høye forventninger slik at jeg skal bli skuffet, men jeg tror at det kommer til å bli et annerledes og veldig bra år - og ikke minst et minne for livet!

Likes

Comments