​HEJ!

Idag gjorde jag nånting jag velat sååååååå länge! Jag piercade min navel. Jag gillar de så jävla mycke! Jag piercade mej här i Borgå vid ett ställe vid namn Mystic Art. De har en jätte bra service där och bra hygien! Rekommenderar dej som vill ha en piercing att gå till dem! Piercingen kostade mej 50€, helt värt det! Dock måste jag fylla i en lapp för att jag tar ansvar för piercingen för jag är 16 år, men det är helt lagligt att ta som 16 åring utan föräldrar. Efter att de då har gjort klart sitt jobb och du har din piercing så ger de dej en lapp om hur du skall sköta om din piercing på finska eller engelska. Såklart hade de på plats rengöringsmedel man kunde få köpa, men man klarar sej utan medlet, vatten går lika bra att rengöra med. 

Tog det ont?

Personligen tog inte själva "stickningen" med nålen genom naveln ont utan det var tången som man tar i naveln med för att se att man prickar rätt som gjorde ont åt mej. Men jag har ändå en ganska så hög smärttröskel när det kommer till örhängen och piercingar. Det beror helt på personen hur sjukt det tar.

Men jaaa jag är nöjd, väldigt glad att jag gjorde detta!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Det är visst en tid sen sist. Men nu tänkte jag berätta vad som har hänt på den senaste tiden. Som många säkert vet i det här fallet så slapp jag inte med i trion för Östnylands Lucia men det är helt okej för istället finns där tre skönsjungande flickor. Istället fick jag äran att vara lucia för den yrkesskolan jag studerar vid.

Jag har också blivit frågad om jag skulle kunna uppträda med sång på julfesten med min vän. Såklart svarade vi ja till det, för vi älskar att uppträda och sjunga. Men det slutar inte där, utan jag blev också frågad om jag skulle kunna vara speaker på julfesten vilket jag tyckte lät roligt så jag tog emot det arbetet också!

Jag har bytt hårfärg!!!😄 Som ni säkert märker. Varför gjorde jag det? Jo, för jag tyckte det var på tiden för en lien ändring i mitt liv och jag har velat nu i två år ha blått hår. Så jag gjorde det jag färga det blått. Det känns ovant att se sig själv med blått hår men jag gillar det så mycket! Jag har liksom aldrig varit rädd för att leka med olika hårfrisyrer, utan jag gillar att pröva allt nytt jag tycker det är intressant!

Vi hade öppet hus här på lördagen i skolan så alla bekanta eller familjemedlemmar fick komma och kolla hur vi arbetar i skolan. Jag tycker det var roligt. Alla linjer hade något speciellt man fick pröva att göra eller någon slags utställning. Det kom ganska mycket folk och kollade.

Jag har funderat på att nu skulle det vara en passlig tid att göra nån TAG men vad skall jag göra? Några förslag?

Vi ses senare! Heidå!💙

Likes

Comments

Hej!

Det är visst en vecka sen sist. Tyvärr har jag mått illa hela förra veckan så jag har inte orkat blogga nåt alls. Men nu är jag tillbaka!

Bilden här över om är ett skolprojekt som jag är lite halvfärdig med, det är nämligen såhär att jag skall skicka bilden som ett bidrag i en sorts "tävling" som går ut på att man försöker få unga och ungvuxna att intressera sig mera om konst. Jag har ställt upp med två bidrag. Tävlingen går ut på att du skickar in dina bidrag och gör en egen profil för man strävar till att få sina konstverk med på en utställning på ett museum. Amos art museum heter stället som ligger i Helsingfors. Konstverken kan vara halvfärdiga eller helt klara när man skickar in dem. Jag tycker den här tävlingen är kul att delta i! Att få flera personer att intressera sig av konst låter trevligt tycker jag! Hoppas på det bästa!

Nu är det dessutom under två veckor kvar av luciaröstningen, så kom ihåg att ge din röst till din favorit!

Kram, ses nästa gång!

Likes

Comments

Hej!

Idag har det varit en bra men lite stressig dag för mej. Jag vaknade upp och var piggare än någonsin förut, jag var på ett så glatt humör! Sedan åkte jag iväg till skolan. När jag väl kommit till skolan och lektionen börjat skulle vi ha färglära igen, för det är viktigt inom min utbildning. Jag skulle fortsätta på min abstrakta målning. När jag väl börjat på den så kommer studie handledaren och frågar om jag skulle kunna arbeta som tutor, såklart svarade jag jo, för jag gillar det väldigt mycket! En tutor arbetar alltså med att ta emot högstadie elever eller vuxna som kommit på studiebesök till skolan och visa dem omkring och berätta en del om skolan så det vet ungefär vd det går ut på. 

När jag tackat JA till det så var jag inte beredd på att det skulle komma fyra grupper på en skoldag. Jag måste nog säga att det var lite för mycket för mej. Jag sto i princip en hel dag och förklarade om vår yrkesskola. Men roligt var det iallafall.

När jag kom hem så hade vi en gäst på besök. När gästen hade lämnat vårt hus så var det dags att städa inför imorgon, för då får vi fler gäster. Men då sa jag till min mor att jag skulle jätte gärna vilja gå till gravgården och tända ett ljus för de jag saknar, hon gillade min tanke så hon och min far följde med mej. Det kändes så otroligt bra att gå där omkring på gravgården, det var till och med passligt väder och allt. Jag passade på mej att ta med kameran för att få lite material till mitt bildarkiv ;)

Nu sitter jag och funderar på om jag skall kolla på någon film.. kanske kanske inte, får se hur jag gör.

Syns imorgon!

Likes

Comments

Hejssan!

Idag har min dag inte varit så jätte intressant. Jag har varit i skolan, som vanligt, och sedan kom jag direkt hem efter skolan med min mor. Jag har varit extra trött idag för någon underlig orsak. Jag orkade knappt stiga upp ur sängen idag morsse.Vi gjorde inget extra i skolan, men i och för sig så är det ju nog extra jämfört med grundskolan, för det är u en yrkesskola jag går i. Men genast när ag slapp ut ur skolan så blev jag pigg. Solen sken, så härligt, snön kom sakta ner fån himlen och det var inte så kallt. Jag fick den där härliga julkänslan. Små saker som detta kan göra en människa så glad! Nu sitter jag bara och funderar på skoluppgifter men skall gå och lägga mig nu.

Kram, Godnatt! <3


Likes

Comments

Hej!

Hade tyvärr fullt upp igår, så hann inte göra ett inlägg.

Men nu till det jag har väntat på att få berätta till er! Jag har ställt upp som kandidat till Borgå Lucia 2016. Hur roligt är inte det! Förutom jag finns det sex alldeles härliga tjejer, vi är alltså sju kandidater sammanlagt vilket är ganska mycke. Spänningen blir större med så många kandidater, men jag njuter av varje minut för detta har jag velat så länge!

Varför ställde jag upp?

Det är inte någon svår fråga för mej. Jag har alltid velat vara med i lucia trion. Jag minns när jag var yngre och såg Lucia för första gången på TV:n, då visste jag att det där är det jag vill, det är mitt mål, min dröm, något jag skulle bli så lycklig över och nu är jag ett steg närmare att förverkliga min dröm. Som jag säger " jag tror på att jag började som en larv som sedan sökte sig till sin puppa för att utveckla sig själv, helt enkelt hitta sig själv och till sist kommer ut som en vackert utvecklad, mångsidig fjäril som vet dess styrkor och svagheter och som vet vart den är på väg".

Fastän jag inte skulle slippa med i trion så tar inte min dröm slut. Det finns många möjligheter där ute att ta emot. Om man bara orkar tro och orkar ha tålamod så tror jag på att man slipper långt i livet! <3 Bara lita på dej själv och fortsätt att tro på det du tror på!

Mitt lyckonummer är 5,

jag är kandidat nmr. 5

Så mej ser man i tidningen antagligen nästa vecka där jag presenteras individuellt.

VEM RÖSTAR DU PÅ?

Likes

Comments

HEJ!

Det var ett tag sen sist, men nu är jag tillbaka. Imorgon är dagen jag väntat på jätte länge. Då kommer jag att avslöja en liten hemlighet åt er.. Detta är nått jag drömt om så länge i mitt liv, och jag hoppas faktiskt på att det kommer att uppfyllas! Tänker int ljuga jag är lite nervös över hela grejen, för det är väldigt viktigt för mig och det är ganska stor t:D. Men jag tänker göra det bästa av det och bara njuta av den här tiden så länge det varar. ÅÅÅÅH! Jag bara väntar på att få vad allt detta handlar om jag är så excited över allt detta!

Nu tänkte jag åka iväg till gravgården och tända ett ljus för en väldigt kär person för mig som jag förlorade på påsken... Att besöka gravgården och tända ett ljus för henne får mig såklart lessen men det får mig att känna att jag är ett steg närmare henne igen.. Hon är en person jag saknar så himla mycke <3

Likes

Comments

Hösten är säkert min favorit årstid! Jag blir så inspirerad av hösten! Då kan man börja tända ljus & mysa, använda tröjor & mjuka kläder, dekorera om i rummet om man så tycker och gå ut för att fota lite. Det är precis vad jag gjorde idag!
Hoppas ni gillar bilderna! 😊Likes

Comments