En anständig presentation

Farren har ju faktiskt inte fått en rättvis presentation! Så jag bad hans ägare och uppfödare Sofia åtgärda detta :)
Nedan kommer hennes härliga text om Farren 😍

Elhfariys, f 2014, e. Barett ox u. Lillyanne ox ue. Zulak ox

Farren (även kallad Farfar *fniss*) är det överraskande resultatet av att distans- och galoppmeriterade arabhingsten Barett också visade sig ha ypperlig talang för hoppning. Han hoppade helt sonika ur sin hage med hingststaketshöjd (!) och uppvaktade prinsessan Lillyanne när tiden var inne, om man säger så.. När sedan Lilly samma år gick och blev bästa 5-åring i unghästfinalen i distansritt hade den önskvärda uppföljningen såklart varit att starta även unghästfinal för 6-åringar året därpå, men då kom det en annan vinst till oss istället – Elhfariys. Så fick han också sitt namn. Elhfariys är det arabiska ordet för vinnare (om än fritt stavat efter en lyssning på Google-translate).

Som hingstföl var han en riktig liten spjuver. Han kändes många gånger som ett omöjligt uppdrag – hingst och arab med överskottsenergi och han följde sin far i fotspåren genom att vid ett par tillfällen ta sig ur hagen (bara rakt igenom staketet liksom). Han lyckades även ta sig ur boxen (!!) om han lämnades ensam i stallet (säger måhända mer om våra boxar än om hästen, men ändå. Framåt liksom). En kastrering vid två års ålder slätade dock ut de flesta av mina nyfådda rynkor i pannan. Nu blev han istället rakt igenom snäll, positiv och förväntansfull. Han vill alltid vara med! Kommer först fram i hagen och undrar varje gång om det är hans tur att få jobba när man hämtar någon av de andra. Därför har jag också kunnat göra grundarbetet fram till uppsittning själv. Inget är egentligen svårt med Farren men för att få en effektiv inridning vände jag mig ändå till Jenny. Har fullt förtroende för hennes metoder och fantastiska hand med hästarna. Har tränat för Jenny i flera år och genom  coachning av Jenny red jag in Lillyanne för ett par år sedan.

Det är fantastiskt roligt att få följa hans framsteg genom bloggen och det ska bli MYCKET spännande att hämta honom framöver. Vad han blir för något i framtiden får vi se. Distans känns ju som en självklarhet med de linjer han har och det är en mycket häftig sport. Går dessutom utmärkt att kombinera med den ack så viktiga dressyrträningen och kanske är Farren den häst som möjliggör mitt mål att våga mig ut på någon liten dressyrtävling framöver. Vinnare är han ju oavsett och för alltid hur som helst!

Gillar

Kommentarer

AdinaNordin
AdinaNordin,
Jennyk
Jennyk,
En riktig sötnöt!! ❤️
nouw.com/jennyk