Betydelsefulla personer i mitt hästliv (del 4) Traudi Björling

Traudi är tveklöst den person som betytt mest för mig!!

2002 när jag började på min instruktörsutbildning träffade jag Traudi och har sedan dess ridit mer eller mindre frekvent för henne. Jag beundrar henne enormt!!

Det som gör Traudi unik är att hon har en ENORM kunskap i den högre ridläran i kombination med en sällan skådad känsla för olika typer av hästar som hon sedan toppar med en sann och stor kärlek till hästar och undervisning.

Traudi är rak, ger aldrig upp, ställer krav på sina ryttare, är ärlig, men jag har ALDRIG åkt från en av hennes träningar och känt mig missnöjd med mig själv trots att jag inte alltid ridit precis som jag tänk. Jag har alltid känt att jag fått med mig någon ny kunskap hem. Jag har ridit en stor mängd hästar för henne och hon har gett mig så mycket att ta med mig till alla typer. Att hon dessutom aldrig säger saker för att bli populär och är stark nog att säga ifrån om något sker på hästarnas bekostnad gör att jag respekterar henne oerhört!!

Traudi har dessutom förmågan att ge mig självförtroende vilket jag tror att många ryttare behöver. Vi är ganska duktiga på att fokusera på det som är mindre bra och behöver tränas på och min tro är att för att kunna utvecklas måste vi  också veta vad vi faktiskt gör bra, för att automatisera det.

Det jag fått med mig är så oerhört mycket och jag ser fram emot att få fortsätta ta del av hennes kunskaper! Men ska man plocka ut några saker så är det just mer ingående ridlära, en helhetssyn på ridning, skötsel, upplägg osv. och det viktigaste av allt att ha en röd tråd i allt man gör!! Det har då i förlängingen gett mig mer tålamod och framför allt fått mer trygghet i min ridning för jag vet vart jag är på väg och hur jag ska ta mig dit.

Jag försöker att föra över så mycket jag bara kan från Traudis undervisning till min egen!

Att dessutom få ha en tränare som har ett ärligt och uppriktigt engagemang i sporten, vidareutveckling, i min ridning och även i mig som människa känns som en otrolig förmån!! Vi (och våra hästar) behöver fler som Traudi!!

Gillar

Kommentarer

Guest,
Hej Jenny! Jag har precis börjat träna för Traudi och det går riktigt bra. Tycker om henne och hon ser mycket ingen annan påpekat förut. Håller du lektioner? - Sandra
sandra.webrider.se
Guest
,
Visst är hon fantastisk!! :) Ja jag håller lektioner i Töreboda och Länghem :) Hör av dig om du skulle vara intresserad :)
Guest
,
Håller verkligen med dig Jenny! Traudi är helt fantastisk på att undervisa😀och vi behöver fler som traudi! Och att föra den undervisningen vidare är något som spoten behöver. Att sitta och titta på hennes träningar ger en oerhört mycke kunskap och stärker en som instruktör! Bra Skrivit😃
Jennyk
Jennyk,
Håller verkligen med dig!! Vi ska vara glada som har henne!! :D
nouw.com/jennyk