Paj med fetaost och salami

En av mina favoriträtter, paj med fetaost och salami. Jag äter gärna paj ofta, tycker det är så himla gott, min pojkvän verkar bli lite trött på mig ibland när jag föreslår paj till middag lite väl ofta, men jag tror han tycker det är nästan lika gott som jag faktiskt. Förutom att pajdegen kan kännas lite jobbig att göra ibland så tycker jag det är väldigt enkel mat att göra. Bra om man har något som behöver gå åt hemma så brukar det oftast funka att slänga ner det i en paj och det blir gott. Perfekt mat att ta i matlådan också.

Ingredienser:

Botten:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl / dinkelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk linfrö
  • 125 g smör, gärna rumsvarmt
  • 1-2 msk kallt vatten


Fyllning:

  • 200 gram salami
  • 200 gram fetaost/ en förpackning
  • en handfull grönt, tex fryst eller färsk spenat eller broccoli, jag hade ärtskott hemma så det fick åka i pajen

Äggstanning:

  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • ca. 1 krm svartpeppar/pepparmix

Topping:

  • ost
  • tomater

Gör så här:
Starta ugnen på 200 grader.
Mät upp mjöl, smör, linfrö, salt och rör ihop till en smulig deg, antingen i maskin eller för hand. Tillsätt lite vatten i taget tills degen går ihop till en degboll.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den över pajformen och tryck ut den i kanterna. Nagga botten med en gaffel.
Alternativt: Lägg degen i pajformen och tryck ut den med fingrarna ända upp på kanterna.
Ta en gaffel och nagga botten.
Ställ pajformen långt ner i ugnen, grädda i ca 15 minuter tills den stelnat.

Under tiden pajbotten gräddas hackas salami, fetaost och tomater. Riv eller skiva osten (om du inte har färdigriven).
Lägg i fyllningen när pajskalet är färdiggräddat.
Vispa ihop ägg, mjölk och peppar. Häll blandningen över fyllningen. Toppa med osten och tomaterna.
Grädda långt ner i ugnen i 35-40 minuter.


#paj #pajbotten #pajskal #recept #fetaost #salami #fetaostpaj #salamipaj

Gillar

Kommentarer