Chokladkaka / Kladdkaka med mindre socker

chokladkaka mindre socker
kladdkaka mindre socker

Hur bra känns det inte när man kan baka en riktigt smarrig kaka med hälften så mycket socker i som ett "vanligt" recept? Superbra tycker jag iaf.
Någon mer som brukar minska på sockret när ni bakar, eller är det bara jag som tycker sånt är kul att experimentera med?
Det här är från början ett recept på kladdkaka men jag gillar att göra kakan i rutor istället som man kan lägga in i frysen och ta fram en bit när man blir sötsugen 😊

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 dl havremjöl
  • 2 ägg

Till formen:

  • Lite smör + några msk kokosflingor/ ett bakplåtspapper

Topping:

  • Kokosflingor

Sätt ugnen på 175°C.
Om du inte har något havremjöl, mixa ca 1.25 dl havregryn till ett mjöl.

Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret och låt stå och småputtra några minuter.
Blanda ner vaniljpulver, kakao och havremjöl.
Se till att blandningen inte är för varm innan du vispar ner 2 ägg i smeten.

Häll smeten i en smord och ”bröad” form eller en form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
När kakan är klar, strö på lite kokosflingor.
Ät och njut 😍

kladdkaka mindre socker

Gillar

Kommentarer