Banankaka

Första inlägget! Så spännande, den här bloggen har legat på uppstart länge nu. Men nu äntligen kommer första receptet :)
Jag har alltid bananer hemma eftersom att det är ett så enkelt mellanmål att ha med sig, inte för att man blir mätt på bara en banan men det är bra när man känner att man behöver lite energi.
Men ibland ligger bananerna lite förlänge och ser inte så goda ut längre. Och idag blev jag så sugen på den här banankakan. I ursprungsreceptet (utgick från Arlas recept) ska det vara dubbelt så mycket socker men jag halverade det och tog knappt 1 dl socker, jag tycker det räcker gott och väl. Är bananerna bara riktigt mogna så räcker det, lägg annars till lite mer socker.


Ingredienser:

75 g smält smör
0,5 dl mjölk (jag tog havremjölk)
2 st ägg
1 dl strösocker
2 bananer (brunprickiga)
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat

Till formen:
0,5 dl riven kokos
1 msk smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Skala och mosa bananerna.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ner banan och de torra ingredienserna i äggblandningen.
Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter.

Jag fick ut 13 bitar på min kaka :)


#banankaka #mindresocker #recept #bananer

Gillar

Kommentarer