​Hej!

Som ni har märkt så har bloggen varit öde ett tag. Jag tappade inspirationen helt och startade därför en hemsida istället. Det finns även ett bloggverktyg där så skulle jag känna för det så kan jag ju göra små inlägg där ibland. Denna bloggen kommer dock att ligga kvar. 

Här är adressen till hemsidan: www.stallsmedalyckan-se.webnode.se. 

Så ta en titt där istället :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Skulle ha jobbat hela helgen i en av daggrupperna,men som vanligt så blir allt lite omkastat. Skulle ha jobbat 07-16 i lördags och en delat tur idag,men en på nattpatrullen blev sjuk så jag fick istället gå hem vid 14, äta,rida och sedan sova ett par timmar för att sedan åka tillbaka och jobba 21-07. Fick då ta bort mina turer idag såklart, så idag sov jag ganska länge innan jag gick upp och fixade lite i stallet. Efter maten så trimmade jag Ville och red ut på Jolita.

Nu sitter jag och fyller i min timrapport till jobbet och planerar för lite tävlingar. Tänkte skriva lite mer om de som jag planerar för imorgon.

Sitter också och tittar på lite övningar för att bli starkare i kroppen. För min del är det magen och ryggen som behöver lite mer styrka för att kunna rida ännu bättre. Har dessutom kommit ifrån mina powerwalks lite tyvärr men tänkte försöka sätta igång igen från och med imorgon så att det blir ordning på det med :)

Nu ska jag fortsätta här,vi hörs imorgon :)

Likes

Comments

​Hej!

Alltså, inatt har jag sovit 8,5 timmar, och ändå är jag trött när jag vaknar. Är det ens lagligt höll jag på att säga? Fattar inte varför jag är så trött hela tiden. Gick iaf upp och släppte ut hästarna och fixade stallet. Är ledig idag så jag tar det mest lugnt och småpysslar lite.

Igår var det träning för Amanda. Det var fokus på lydnad och markarbete och så fick vi träna på att jag skulle rida ihop honom men samtidigt inte tappa energi. Speciellt i galoppen är det svårt med Ville, antingen har han bra energi men springer på sina framben eller så är han fin och samlad men går i en för långsam galopp. Red på mitt nya babypelham och det funkar bra på marken iaf. Nästa vecka ska vi hoppa lite inför Örebro så då ska vi prova hur det är att hoppa med. 

Har även anmält till en tävling efter Örebro,det blir i Göteborg där det blir 95 och 105 :)

Nu ska jag fortsätta att pyssla lite :)


Likes

Comments

Hej!

Imorse ringde telefonen 06.45 från jobbet,så då var det bara att sätta fart med hästarna och sedan åka till jobbet. Gick en personal kort trots att jag kom in och jobbade. Jobbade sedan till 16 och det var en del att göra. Lite extra svårt då det var länge sedan jag jobbade på stället. Under dagen så fick jag flera bokningar så nu har jag jobb några dagar framöver.

Kom hem och åt lite mat innan jag gick ut i stallet och mockade. Tog sedan in hästarna och red. Ville trimmades på ridbanan lite nu när vattnet runnit undan. Provade att rida med nya pelhambettet och det verkade funka bra. Ska prova det på träningen imorgon och även hoppa med det nästa vecka. Vore ju toppen om jag kunde hitta ett "mitt emellan-bett". Tänkte skriva ett inlägg om bett någon dag här på bloggen. Efter Ville red jag ut Jolita en sväng.

Imorgon är det träning på kvällen och innan det lite jobb. Så här ser jobbschemat ut för mig:
Torsdag: 07-13
Fredag: ledig (tror jag)
Lördag: 07-16
Söndag: 07-13.30 + 18-21.30
Måndag-tisdag: 20.45-06.45
Tisdag-onsdag: 21-07
Torsdag-fredag: 21-07

Nu måste jag sova,vi hörs imoron igen :)

Likes

Comments

Hej!

Jag hade förberett ett inställt inlägg igår eftersom vi skulle vara borta nästan hela dagen. Vi hade tid för Ville hos tandläkaren i Söderköping kl. 14 och då får vi åka ca 09.30. Det gick iaf bra, han såg fin ut i munnen så nu behöver vi inte åka dit förän i Mars om inget inträffar. När Ville hade vaknat till lite efter sin lugnande spruta så lastade vi upp och åkte hemåt. Stannade och åt lite på vägen hem,men annars åkte vi nästan raka vägen eftersom jag skulle börja jobba vid 21. Skulle ha jobbat tisdag kväll men de ringde på väg till Söderköping och undrade om jag kunde jobba natten mellan måndag och tisdag istället. Det blev inte så mycket sömn i bilen och vi var inte hemma förän 19 så jag hann inte lägga mig då heller. Det gick bra att jobba iaf men idag är jag lite trött. Red ut Ville iaf då det inte blev någon träning utan den flyttas till torsdag istället.

Skriver mer imorgon då jag är ganska trött nu,men här får ni en bild från tävlingen i helgen så länge :)


Likes

Comments

Tänkte skriva lite om mina mål med ridningen, eller snarare i tävlingssammanhang.Förut så satte jag alltid en fast plan på vad jag ville och exakt när jag ville det, men efter skador och sådant så är jag lite mer försiktig med det. Jag har lite lösare tidsramar för när jag hoppas vara på en viss nivå, tar det lite längre tid så gör det.

Förut så var ett av målen Riksmästerskapen i hoppning, så kallat ”riks”. Det fanns på 110,120 och 130 nivå och jag tror att det reds på Hammarö. Man red kval och sedan final på det. Men jag läste häromdagen att det var nerlagt för att intresset var för lågt? Tyckte alltid att det var många starter men det kanske det inte var de sista åren? Tråkigt ialla fall för det var något som jag hade sett fram emot så jag så smått börjar nosa på 110-nivå.

I år har min plan följts ganska bra iaf. Målet var att under våren rida i laget i Gotacupenför att sedan kliva upp ett snäpp och rida 1 meter och även debutera 105. Detta har jag gjort under sommaren och fortsatt med nu under den tidiga hösten. Målet innan året är slut är att ha provat på110 innan vi tar oss en välförtjänt vintervila ett par veckor.

Under början av nästa år så går jag ner lite i klass och rider lite enklare i början för att sedan försöka bli stadig på 105-110-nivå. Jag har även sett att det ska hållas några tävlingar på Åby travbana under våren. Det är ett av mina mål att vara med där. Jag har varit där som hästskötare och det är verkligen underbart där.Man har en box till hästen i travstallen och utanför varje box finns en skötarplats. Skärmar på väggarna som visar t.ex starlistor. Man värmer upp på travbanan och sedan ligger framhoppningen och tävlingsbanan i mitten av travbanan. Grymt helt enkelt. Även Sundbyholm verkar vara ett sådant ställe.Där har jag inte varit men det verkar bra då det alltid är många starter.

Ett av huvudmålen måste jag nog säga är Falsterbo. Det har det alltid varit och kommer nog alltid att vara. Då är det tour of amateurs som gäller och man kvalar in under våren på 120-125-nivå. De 60 bästa får sedan komma ner till Falsterbo där två kval rids. Därefter går de 20 bästa vidare till final. Har svårt att se mig själv rida 120,men inget är ju omöjligt, jag trodde inte att jag skulle komma över min skräck för breda oxrar till exempel, men det gick. Från att vara rädd för att hoppa 80 cm till att tycka att 105 känns lätt är ett bra steg.

Här har ni några av mina mål. Har ni själva några mål?

Sundbyholm

Åby

Falsterbo

Likes

Comments

Hej!

Jag har bara fått upp ena filmen på youtube än så länge. Ni får filmen från 95 idag så får ni den andra imorgon.

Nu ska jag snart lägga mig så att jag kommer upp imorgon :)


Likes

Comments

​Hej!

Idag var det tävling i Töreboda. Denna tävlingen ingick inte i min plan från början men jag ville få 2 bra rundor så jag anmälde mig till 95 och 1 meter för att göra det lite enkelt och bara hoppa igenom. 

Ville var så fin på framhoppningen till 95, han var lydig och samlad och hoppade perfekt på alla hinder. Inne på banan så lyssnade han bra men var pigg och stark. Hoppade genom grunden och kom in i omhoppningen där jag försökte spara tid,men vi flöt ut lite i en sväng vilket tog tid. Kom iaf igeom banan felfritt i båda faserna men tiden räckte inte till någon placering.

Inför 1 meter var Ville fortsatt fin på framhoppningen och vi fick väldigt fina språng. Väl inne på banan så var han med på noterna. Vi gjorde en bra grund och fick till kombinationen perfekt i slutet på fas 1. I fas 2 så tog jag lite snävare svängar,men även här flöt vi ut lite då det var han svaga varv. Vi gick ialla fall dubbelnolla igen men även här så räckte inte tiden till någon placering.

Jag är ändå väldigt nöjd med rundorna och med känslan i klasserna. Filmer kommer senare när jag har fått upp dem på youtube :)


Likes

Comments

Hej!

Här har det ekat lite tomt de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med jobb och annat. Började förra fredagen och har jobbat i 7 dagar i sträck innan det slutligen blev ledig helg för mig. 4 av dagarna var det dessutom intro för mig på ett "nytt" ställe. Jag har ju jobbat på boendet på natten men det är ju så mycket som är annorlunda på dagen. Alla har ju sina ordningar och rutiner som man ska lära sig. Gick en dag och en kväll på varje avdelning på bottenvåningen. Papper och penna i högsta hugg för att kunna göra små minnesanteckningar för att komma ihåg alla rutiner, något som är viktigt för mig,jag hatar att inte ha koll.

Utöver det har jag fokuserat på hästarna och haft siktet mot tävlingen i helgen. Tränade för Amanda i måndags där vi fokuserade på lydnad och lite hoppning. Eller ja,enligt Amanda så skulle vi träna på småhinder men det slutar alltid med att hon höjer upp bakom ryggen på mig. Eftersom Ville inte respekterade en studsserie för fem öre förän oxern mitt i blev över 1 meter hög så fick vi ta om det några gånger. Avslutade sedan på en linje in över ett litet räcke, 6 galoppsprång fram till en oxer på ca 110 cm. Lekande lätt tyckte Ville.

Igår var jag och Caroline i Skövde för lite shopping och mat. Vi började på Hööks där jag köpte boots, ett tävlingspannband till Ville,handskar och även ett bett. Jag ville testa ett waterfordbett för att se om det blev någon skillnad. Vi var även på lite andra ställen efteråt och åt sedan på en thailändsk resturang innan vi åkte hemåt.

Väl hemma så red jag båda hästarna och på kvällen så satt jag och lade över bilder från datorn och de andra usb-minnerna till ett nytt usb-minne som jag köpte. Detta var på 32 GB så jag kan få plats på ett och samma. Förut så låg det bilder lite hur som helst på de 3 andra,men nu är det ordentligt sorterat i mappar. Nu återstår det bara att sitta och sätta namn på de bilder och filmer som är utan....


Idag så blev det lite sovmorgon innan jag gick upp och åt frukost. Åkte sedan mot skövde och hööks igen,eftersom bettet jag köpte igår var för kort. Hade ju mätt det jag har annars,men jag hade mätt fel så det var för kort. Bytte det och köpte ett D-ringsbett med rulle i och även ett babypelham som jag ska testa.

Red sedan båda hästarna och sedan fick de gå ute tills det blev mörkt. Nu har jag packat och gjort iordning Ville så mycket som det går inför imorgon. Update om hur det har gått på tävlingen kommer imorgon.

Likes

Comments

Jag tänkte skriva lite om hur jag tänker när jag väljer vilka tävlingar jag ska delta i.  Ute eller innetävlingar gör ingen skillnad.

Storlek: Bland det absolut viktigaste är storleken på ridbanan/ridhuset där jag ska tävla. Det får inte vara för litet,jag har en stor häst som tar mycket plats och kräver större ytor.

Underlag: Också mycket viktigt. Om det är sand,paddex eller något annat spelar inte så stor roll,utan mer om det är för hårt,för mjukt,för djupt etc. Även banor som är hala går bort.

Banbyggare: Vissa bygger för snällt,vissa bygger för svårt och en del bygger nästan alltid bra banor. om man tävlar ofta i samma område så lär man sig hur olika banbyggare bygger sina banor. Ibland har jag medvetet struntat i en tävling eftersom jag inte gillade banbyggaren.

klasser: såklart måste det finnas passande klasser så att många kan vara med. Många önskar sig också mellanklasser så som 95,105,115 etc.

personal: personalen på tävlingarna ska vara trevlig,ha koll och inte vela runt. man ska kunna få bra svar på sina frågor och inte behöva bli stressad för att personalen inte har koll.

Avstånd: Det bästa är när det finns tävlingar som passar in på alla kriterier i ens närhet. Men ibland finns det inte och då får man åka en bit. men det kan bli ett litet kul äventyr också :-)

Likes

Comments