Header

Igår kväll flyttade jag upp Aro till mitt jobb. Gick jätte bra och han var kanon lugn. Faktiskt så kändes han lugnare där bland massor av hästar, rörelse och folk än hemma. Men han har nog bara stått på större ställen innan så det är nog det han känner till bäst.
Imorse släppte jag ut hästarna här hemma och sedan lämnade jag sonen i skolan å sedan åkte jag å dottern upp till ridskolan för att släppa ut Aro i hagen. Än så länge så är han lugn. Går runt å tittar å tar något trav varv men inte mer än så. Vi är hemma nu för att värma oss lite och vänta in sonen innan vi åker upp igen. Vill gärna vara på plats när ridskolehästarna går in så att jag kan se om Aro fortsätter att vara lugn å håller sig i hagen. Ha ha. Sedan stannar vi kvar tills det är dax för honom att komma in för dagen med.
//Tjingeling

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För ett tag sedan skrev jag att jag var på jakt efter en ny stjärna att utvecklas med och han är hitad.

Låt mig få pressentera Omar AR kallas för Aro. Han är en 4 årig PRE som mäter ca 167 cm. Väldigt stor skillnad från älskade Massas lilla 151 cm vill jag lova. Aro importerades för ca ett år sedan och har under sommaren kastrerats. Han är väldigt högrest och unghäst gänglig. Han reds in för ett halvår sedan och har tränats sedan dess. Pga detta och att de spanska hästarna (precis som många andra raser) växer sent i ryggen så började jag med att låta honom vila ett par veckor. Nu är det snart dax att flytta honom upp till jobbet så jag har möjlighet att använda mig av ridhuset. Vädret denna höst har ju inte varit roligt alls och vintern kommer medan jag vill att Aro skall få gå utan skor i alla fall ett år, sedan får vi ju se vilken kvalitet han har på hovarna om vi skor eller fortsätter utan.

Ska bli så roligt att komma igång med honom och låta mina (vilande) muskler komma i arbete ordentligt igen. Väldigt skönt att stalla honnom på jobbet med där alla möjligheter finns.

//Tjingeling

Likes

Comments

Det är så mycket just nu att jag inte riktigt vet vilket ben jag skall stå på.....

Jag fullkomligt ÅLSKAR mitt jobb. Nej, jag kommer aldrig bli rik där, inte på pengar i alla fall. Men vad spelar det för roll?

Jag har bestämt mig för att göra ett försök att sattsa helt ut! Å med det så betyder det att två av mina pälsklingar skall flytta från mig (den ena kommer visserligen tillbaka....) Imorgon är det veterinär besiktning å om allt går som det ska så flyttar båda inom ca två veckor. Så otroligt jobbigt, men jag vet att jag gör rätt ändå. För en gångs skull sattsar jag på MIG!

Har kikat på en dressyr stjärna till mig själv å jag har två riktigt intresanta, och många möjliga... Där säger ju bara hjärtat en sak å hjärnan en annan. (Plånboken säger nog lite stop till hjärtat, men den struntar jag i, ha ha.) Jag vet att jag har en bit att komma för att nå mina mål, men oxå att jag har super förutsättningar. Och jag är inte en person som gör något halvhjärtat, utan jag kör fullt ut! Alltid! Dessutom så vet jag att jag alltid fullföljer mina mål på ett sätt eller ett annat.

Jag har tagit mig hit! Från en sketen lägennhet i stockholmsförorten till gård i småland med massvis av djur! Från macken och butiken till ett arbete där jag får arbeta med både hästar och barn! Jag vet att jag KAN!

Imorgon kommer som sagt veterinären för lite vacination och besiktningar, efter det behöver jag nog en tur på min älskade prinsessa (som aldrig kommer att läna min sida, var människa har SIN häst och hon är min ❤) för att rensa tankarna.

Trevlig kväll!'


Likes

Comments

Igår var det faktiskt lite små svårt att åka till jobbet på morgonen, även fast jag älskar mitt jobb. Men här hemma i stallet hade vår lilla get dagen innan börjat att läcka mjölk samt var "lite kladdig där bak" så jag visste ju att det var nära. När jag sedan kom hem runt 15,30 så hade underbart söta lilla Max redan hunnit ut och var nästan torr och åt fint. Han är vår första killing och bara så OTROLIGT söt. Mia är en toppen mamma som pratar så sött med honom, pussat och matar som hon ska. Hon blir inte stressad utav att vi kommer in och klappar heller. Fick till å med lyfta honom lite igår så jag kunde se vad han var för kön. Nu får de gå kvar i stallet några dagar innan de får komma ut i hagen igen. Får se om de nya getterna är snälla, eller ja främst om Mike är snäll, annars så delar vi bara av hagen i två ett tag.

//Tjingeling

Likes

Comments

Foto: http://www.equinebysofia.com/

  • 111 Readers

Likes

Comments

  • 123 Readers

Likes

Comments

I måndags strax efter lunch ringde de från dagis och sa att min dotters halva ansikte var "hängigt" och att hon hade svårt att stänga ena ögat helt. Åkte självklart och hämtade henne och begav oss till vårdcentralen. Där fick vi remiss till barn akuten och sedan rullade det på... Kom in straxt efter kl 14 och sedan fick hon stanna kvar ett dygn. Det togs ryggmärgsprov och magnetröntgen bokades till torsdagen. Vi fick åka hem tisdag kväll och sedan tillbaka torsdag morgon. Hon har hela tiden varit pigg och glad, precis som vanligt, men med en halv ansiktsförlamning. Fy så rädd jag varit! Magnetröntgen och ryggmärgsprov är ändå stora saker... Man hinner tänka massvis ned läskiga saker! Nu visade det sig som tur var att hon fått en inflammation i nacken efter en förkylning som trycker på ena ansiktsnerven. Så hon får kortisontabletter och ögondroppar. Läste mig till att det kan sitta kvar i upp till två månader utan att det är minsta ovanligt.
Under röntgen var hon sövd och vi fick så klart vara med tills hon var helt borta och sedan möta henne på uppvaket innan hon vaknat. Men vilken otäck upplevelse det var! Är glad att min man var med för jag bröt ihop lite i korridoren när vi lämnat rummet. Har inte riktigt haft mitt huvud med mig och även fast vi nu vet vad det är så skär det hårt i hjärtat när man ser hennes ansikte. Hon har ett FANTASTISKT leende, men nu är det helt snett. Huvudsaken är ju ändå att hon inte har ont eller är brydd över det hela. Nu håller vi tummarna att hon blir 100% återställd snabbt i alla fall. ❤️

  • 151 Readers

Likes

Comments

Jag har lite svårt att "gripa tag" om mitt liv just nu. Det gick så snabbt! Från att tycka allt var jobbigt och motigt till att vara så otroligt NÖJD och lycklig. Allt har gått så smidigt att jag nästan är rädd att någon skall dra undan mattan för mig. Nu under våren är det nya friska tag med hästarna så vi får väl se om jag är lika nöjd om några veckor när Hedda skall ridas in. Ha ha!

Likes

Comments

Jag är inte borta, tog mig en liten paus bara då det inte funnits mycket intressant att berätta. Har jobbat massor och dagarna har tickat på. Återkommer om ett litet tag med nya friska riktningar i livet.
//Tjingeling

Likes

Comments

Idag var det sista gången på hundkursen och vi fick lära oss att lägga spår. Har tidigare inte riktigt förstått att det är roligt att spåra. Visst, bra aktivering för hunden, vilket är nödvändigt för mitt stora yrväder, men kul? Nja... Idag kom jag på andra tankar. Var ju skit kul! Att Bella dessutom är riktigt duktig på det gjorde ju bara saken ännu roligare! Så imorgon efter jobbet skall jag lägga ett kort och enkelt spår hemma i skogen som vi skall försöka hinna gå innan det blir mörkt.
Sedan börjar ju nästa hundkurs om bara två veckor, men denna är bara på två tillfällen. Koppel och inkallning blir det då.
//Tjingeling

Likes

Comments