vila/träning

Hästarna har nu haft två vilodagar efter sig. Att vila hästens kropp är lika viktigt som att träna den. Det är just under vilan som musklerna byggs på och blir starkare. Som ryttare är det viktigt att vila sin kropp både från ridning och allt annat arbete som görs runt omkring, men det finns ju gränser. Jag som pluggar kan tycka mig vara så ovan att sitta stilla att det ibland gör ont i kroppen när jag börjar röra på mig under eftermiddagarna.

Jag har självklart pluggat en hel del under dessa dagar och så även i dag. I morgon blir det ridning igen om vädret tillåter. Jag rider inte om vädret inte är med mig nu under perioden utan "träning" och tävling. Jag har insett att kvalité kommer före kvantitet när det gäller att komma framåt och utvecklas. Även fast träning är så kul att det sällan blir för mycket av.... jag tror ni fattar vad jag menar.??

Jag har perioder då jag tränar "bara" mig själv också. Just nu är jag inte i en sådan period eftersom mina löparskor är så slitna att jag knappt kan gå i dem.  Det har även med prioritering av tid och pengar att göra. Men löpning är en billig bra träningsform som passar mig och som kommer i första hand om jag väljer att träna(kostnadsfråga). 😁

  • 53 visningar

Gillar