Veckan

​Jag trimmar på som tusan just nu i dressyren. I veckan har jag ridit igenom båda dressyrprogrammen en gång. Än så länge kommer jag ihåg dem och de känns som om vi behärskar dem någorlunda. I dag har jag haft en skritt och trav runda i skogen, i morgon vilodag och på fredag åker jag och tränar på en bana med rätta mått för att få känna på allt som det är tänkt att vara. Vår ridbana hemma mäter ca 19x45 eller liknande. Jag vill känna hur långt det känns mellan varje rörelse i programmen för att känna mig lite tryggare. 

En tappsko i dag, men som tur är slog Emil på den. Han varskodde henne fram. Jag brukar annars kunna rida utan en framsko, men jag vill inte göra det (i skogen) innan dressyrtävlingen. Så det blev en lite senare kvällstur med mycket skritt. Jag har ridit i dressyrsadeln hela veckan och känner mig lite mör på insidan av benen. Det märks att jag inte rider i den varje dag. Det är till och med så att jag känner mig lite nervös inför helgens starter. 

Mamma följer med som "groom". Det innebär att hon har koll på klockan, filmar, tar av och på benskydd och håller häst. Inte så avancerat. Det ska mest bli kul att hon följer med.      

  • 130 visningar

Gillar