Värmning

Nu när det är lite kallare tänker jag alltid på att värma upp lite extra. Verkligen ge tid till att skritta fram minst 10-15 min och jogga längs spåret eller lite lätt rakt fram lika länge. Sedan börja jobba ordentligt. Kalla och stela muskler är lätt att sträcka.

I två dagar har jag markarbetat hästarna på banan. Jag har lagt mycket fokus på övergångar och lösgjordhet.

Ares är som en kaviartub, om man inte trycker på längst bak kommer inget ut där fram och den blir platt på mitten. Övergångar till miljoner.... inte trycka onödigt mycket med skänkeln och se till att han svarar på första ordern. Militäriskt...... men det som krävs för att han inte ska bli platt på mitten.

Lady har jag passat på att öva lite inridningar på medellinjen i galopp, skänkelvikningar och bakdels vändningar, utöver alla övergångar och lösgörande. Hon känns just nu jättefin, jag måste bara hitta ramen och vara lite extra noga med rakriktningen.

I dag red jag och Emil i skogen mitt på dagen. Vi joggade runt den nya rundan. Det är en lagom runda och den går runt, man beh��ver inte vända! Solen va framme hela dagen!

I kväll va Göran här, nyttigt för hästarna och bra för deras kroppar. Ares fick träffa honom för första gången. Han skötte sig bra!

Snart är det dags att värma upp inför kommande arbetsvecka. Snart är semestern slut!

  • 104 visningar

Gillar

Kommentarer