Värme vs oväder

Värmen slåss med ovädret hela tiden tycker jag!! Lokalt här så har vi värmebölja och solen tycks stanna.

I morgon åker Emil till Eksjö med Kovo för att tävla och de andra i hans familj åker på semester. Så jag blir ensam med deras gård nattjobb och alla hästarna. Ska försöka hinna med att roa mig lite på egen hand också!!! Annars ska jag försköka rida igenom lite hästar i helgen och på fredag.

Hästarna som ska ridas och är kvar hemma är Othello, Chex, Kimmozabe och Lady. Anar att Emil vill att jag rider någon av hans hästar när han är borta. Jag ska försöka rida då värmen inte är så påtaglig, vilket är svårt då det inte blir under 22 grader på nätterna.

Styngflugorna är på hästarna hela dagarna. Cylin och Ares får stå inne på dagarna för att inte bli jagade. KLICKA:  Här fins info om styngflugan för att få veta mer om parasiten!!!!

Än så länge finns det bara ett medel som hjälper en stund mot att hålla flugorna borta och det är Ultra Shield (finns att köpa i välsorterad hästbutik) :

Just nu håller vi på att prova och experimentera med andra medel som är utan karens. Än så länge är även Ultra Shields kanens fri. Men jag har hört att det kommer införa karens på denna produkt och då vill det till att man hittar någon ny bra produkt att använda på tävlingshästarna!! Om detta är sant ska jag tala tyst om men jag har hört rykten om detta.

Emil använder även Ultra Shields spray på sitt arbete!!

  • 61 visningar

Gillar

Kommentarer