Vardagsutrustning del 1

Träns: Othello har ett Aachenträns utan något särskilt märke. Det är mycket gammalt, mjukt och smidigt (allt utom aachenrämmen). Han har ett tredelat bett med löpande ringar och tyglarna är i läder med "stopp" på. Lady har ett Remontträns som inte heller är något märke på, det är jätte gammalt men är fortfarande bra i lädret. Hon har ett tredelat bett med äggformade fasta ringar. När jag rider här hemma brukar jag i bland behålla grimman på under tränset (jag gör egentligen bara så med unghästarna men i bland går det fortare att bara tränsa på utanpå grimman). Den lilla blomman på bilden är mitt tävlingssmycke som jag hänger på tränset när jag tävlar så blir det lite extra bling!

Sadel: Vi har lite olika sadlar i stallet i och med att vi är lite olika stora ryttare och har olika hästar. Jag har en fördel att både Lady och Othello kan ha samma sadel. Jag har en Amerigo Vega hoppsadel 17" bom +1,5. Emil har en CWD hoppsadel med extra stora och framskurna kåpor 17,5" normal bom. Emeline har en Stubben dressyrsadel och en Passier hoppsadel. Jag hade tidigare en Prestige dressyrsadel som jag sålde när jag började plugga. Meningen är att jag ska skaffa mig en lite nyare dressyrsadel när jag har pluggat färdigt. Jag hinner ju ändå inte tävla dressyr eller fälltävlan nu när jag pluggar. Back on Track sjabraket är egentligen Emils sjabrak. Jag brukar låna det på mina hästar i bland då jag verkligen tycker om det. Det är lite hårdare material och knölar sig inte så mycket som många andra sjabrak kan göra. Något som jag inte använder är fårskinns padd. Det brukade jag göra mycket förut men min sadel ligger bättre utan padd på både Lady och Othello. Emil använder nästan alltid padd under sin sadel på sina hästar. Det brukar vi variera efter hästens behov, inget vi använder bara för att.

Täcke:Othello har två täcken på sig. Båda har syrran sponsrat mig med. Det yttersta är ett Horseweare Ireland som är 200g foder och en avtagbar hals. Under det har han ett Hansbo 200g foder utan hals. Othello är så liten att han kan ha 125-135cm i täcken, så det blev att jag tog över några täcken från syrran när hon lämnade iväg sin ponny.

Lady har två täcken även hon. Hon har ett Hansbo regntäcke med fleece på insidan. Det har halvhals och är ytterst. Sedan har hon ett Hansbo stalltäcke under. Hon har ganska mycket pälls och behöver inte ha helhals om hon inte är klippt.

Hansbo täckena tycker jag mycket om. Cylin har ett Hansbo 400g foder med hel-hals. Det kostade lite extra mycket pengar men jag har säkert haft det på lite olika hästar i minst 7år och det är fortfarande lika bra. Cylin har dock lyckats trampa sönder rumplappen lite.

Ben: När jag rider hemma brukar jag inte alltid ha benskydd på mina hästar, allt blir så smutsigt när det är lerigt. Men jag tänkte att det kanske kan vara lite intressant att veta hur jag gör nu på vintern. Lady går utan skor och har inga benskydd här hemma, om vi inte ska hoppa då har hon senskydd fram. På bilderna ser ni Othellos skoning och benskydd bak. Den första bilden är vänster bakhov. Han har sidokappor på bakskorna, snö-sula och brodd i trakten. Det är inte så mycket snö i år, annars brukar vi ha fyra brodd i varje sko. Nästa bild är vänster fram sko. Där har han vanlig tå-kappa, hel-sula och brodd i trakterna. Helsulan kom till när det var fruset och alldeles knöligt i backen, annars brukar han inte gå med sulor alls. Sista bilden är bakbensskydden som jag precis har börjat rida honom med. De är storlek S och nästan lite små, men är även sponsrade av syrran. Inget särskilt märke på dem heller. Fram har han vanliga senskydd.

Kom gärna med förslag till vad ni vill se i "Vardagsutrustning del 2", ge förslag i kommentarerna.

  • 75 visningar

Gillar