Vardag

En dag i stallet kan se ut så här:

06.00 klockan ringer och jag stiger upp och fodrar hästarna. Jag äter själv frukost under tiden hästarna äter sitt hö och kraftfoder.

07.00 arbetet i stallet börjar. Vi tar ut några hästar, oftast de som inte ska ridas på förmiddagen, resten står kvar inne. Två boxar är vi tvungna att mocka. Det är spån och han som mockar i vanliga fall kan inte mocka dem klokt, därför gör vi det. De övriga 16 boxarna mockar Plammen (en äldre man).

Ca kl 09.00 rider jag första hästen och rider fram till kl 12.

Ca Kl 12.00 börjar vi ta in alla hästar som har varit ute på förmiddagen (de har inget vatten ute i hagarna och behöver därför komma in mitt på dagen och dricka). Vi fodrar kraftfoder och sopar stallgångarna.

Ca Kl 13.00 tar vi ut de hästar som har varit inne på förmiddagen och-eller har blivit ridna.

Ca Kl 13.30 lunch. Vi går upp till Jörg och Malin och äter lunch. Använder ofta internet när jag är där. Ibland hinner jag somna en stund på sängen i mitt rum ca 30min.

Ca Kl 14.30 börjar vi rida de hästar som inte reds på förmiddagen. Någon häst kanske går i skrittmaskinen. Putsar alla träns, tömmer tork rummet, gör rent skrittmaskinen och några hagar. Fyller på hö i alla boxar.

Ca Kl 17.15 börjar vi ta in hästar som varit ute på eftermiddagen och avslutar med att fodra kraft, ställa fram kvällshö och masch åt Malin som alltid natt fodrar hästarna. Sist sopar vi stallgångarna.

Ca Kl 18-18.30 slutar för dagen.

Det kan så klart variera mycket från dag till dag. Oftast får vi uppgifter att fixa under eftermiddagen om alla hästar har hunnit bli ridna under förmiddagen. Tex städa sadelkammaren, städa hinderförråd, mocka hagar, fetta sadlar som blivit blöta i regn eller plocka ur lastbilen om vi har varit iväg någonstans och tränat.

  • 198 visningar

Gillar