Välkomna hem till oss

Jag hade ett långt inlägg om gården klart igår kväll, men det lyckades försvinna. Bättre sent än aldrig? här är det.

Vi har en liten hästgård med stall, garage och ett litet småländskt hus (rött med vita knutar). I stallet Kan vi snart få plats med 9 hästar om vi vill. Dock har vi räknat med fem eller sex hästar denna vinter. På bilderna här nere syns huset och garaget.

Stallet ligger som i en vingel med sex pluss tre boxar. Eller det som ska fixas innan det är tre klara boxar i den lilla delen är en box front och en mellanvägg. I den lilla delen har vi även foder och vatten.

I sadelkammaren håller vi på att göra om just nu. Två väggar är målade, taket ska målas och det ska fixas med ny belysning, lister ska också sättas upp. Sedan funderar vi på att byta ut all inredning (träns och sadelhängare) till trä, det gillar vi båda. Vi har skaffat en ny förvarings hylla som ska stå i mitten när det blir lite mer färdigt. Sadelkammaren håller vi på med lite hela tiden.

Mitt på gårdsplanen har vi ett litet lust hus som just nu pryds av gotlands flaggan (kom inte med på bilden). I den kan man sitta och fika eller se på när någon rider på ridbanan. Jag tycker dock att den behöver fräschas upp lite. Ridbanan är 20x40 och vi har vanligt grus/sand underlag på den.

Vi har fem stora hagar, varav två som vi växlar mellan nu. Snart ska de få komma ut i en ny hage med mer gräs!

​Jag lovar att ni kommer att få ta del av när alla våra projekt börjar färdigställas. 

  • 98 visningar

Gillar