Vad händer i min vardag

Över jul har jag träffat lite vänner som i vanliga fall bor på fastlandet och lever sin vardag på andra sidan vattnet. "Vad pysslar du med?" och "vad händer just nu?" är ju den vanligaste frågan. Konstigt nog är det ju lika svårt att svara på dessa frågor varje gång man ställs inför dem. Så här bjuder jag på lite fakta om mitt liv just nu.

Den största tiden av mitt liv läggs på mina studier. Att plugga på heltid är att plugga på heltid.

En liten del av livet går till arbete. Jag jobbar två kvällar i veckan på en ridskola. Jag har fyra lektioner varje vecka. Yngre nybörjare, hoppgrupper och dressyr/markarbete. Det är en liten del som tar mycket tid och engagemang. Ridskolan ligger långt ifrån min bostad och inkomsten är ynka pynka. Men det är ändå ganska roligt!

Min egen ridning har krympts till det minsta någonsin. Jag rider inga lektioner för tränare och jag startar de lägre klasserna på tävlingar. Nu under lågsäsongen har jag även haft en av mina hästar halta vilket innebär ännu mindre ridning. Jag försöker ändå hinna med att fixa stallet så ofta jag kan. Rida hemma när vädret tillåter. Jag försöker hålla motivationen uppe, men så här års kan jag inte låta bli att vara omotiverad till tusen.

Jag är engagerad i ridklubbens tävlingsverksamhet vilket innebär lika mycket arbete och organisering vintertid som sommartid. Jag samlar in vandringspriser och delar ut dem på nytt, lägger ut information på hemsidan, söker pengar till projekt om ny ridbana, ansöker om kommande års tävlingar på TDB, registrerar Licenser och organiserar löshoppning och mindre klubbtävlingar. Sammanfattar årets tävlingsverksamhet i hoppning och fälttävlan och säljer korv åt klubben.

Tiden jag delar med Emil är några ynka timmar varje dag. I stallet eller när vi kommer hem från plugg och arbete. I bland önskar jag att dygnet hade flera timmar så att man kunde göra något mer den tiden vi har tillsammans.  

Ärligt talat vet jag inte om jag ser fram mot kommande tävlingssäsong. Men någonstans lyckas ändå motivationen komma tillbaka till allt. Det brukar vara så. Jag väntar på det just nu.....

  • 20 visningar

Gillar