Två dagar gammal

Just nu skuttar han omkring både innanför och utanför staketet. Emil var tvungen att ta honom med ett grimskaft runt kroppen för att han inte skulle hoppa iväg. Han fick gå framför mamma i dag så att hon var lite lugnare. Jag har suttit föl-vakt hela dagen så att han inte skulle smita.

Jag red Othello lite i alla gångarter i dag. Traven känns fin, men han kan ha lite träningsverk känns det som i och med att han tappar det ena bakbenet lite i bland. Provade att rida lite lätt första gången i galopp också. Vänster varv var stort skillnad. jag hade mycket bättre kontroll över vänster bak (där han varit så stel så han nästan sätt halt ut). Höger galopp kändes lite mer ostadig än vanligt. Kanske för att hans kropp blivit lite omställd. Höger bak är lätt att sparka med, det var den även i dag. Så jag avslutade ganska fort så att han inte skulle sparka upp något eller sträcka sig.

Lady var lite spänd i dag. Kanske för att hon fick en stöt av staketet i går. Hon sköt lite rygg närmast grinden. Men styrningen och bromsen var bättre. Gasen är lite si och så med. Det känns ändå som om jag kan börja trava med henne snart. Det ska vara en bra dag då hon inte är så spänd. Vi får se när den dagen kommer.

I morgon kommer Frida och håller mig lite sällskap när jag håller koll på fölet. Jag ska försöka sola bort solbrännan som jag samlat på mig i dag. Jag satt ute i shorts och linne. Det är inte att rekommendera för en jämn bränna (borde vem som helst fatta).  

  • 96 visningar

Gillar