Tränings helg

Jag har haft en riktigt bra dressyr helg med lady. Vi har tränat två pass för Olof Axelsson. Ni som inte har koll på honom kan bland annat läsa den här artikeln från hippsson.

Det jag fick hjälp med var samling och att växla framåt och tillbaka. Precis det jag har känt att jag behövt hjälp med. Framför allt fick han mig att förstå hur jag skulle använda magstödet genom att inte ”följa med ner” i galoppen. Det blev så mycket lättare att sitta ihop galoppen och att växla upp likadant. Att vänta i sitsen i traven kändes lättare efter att ha fått till galoppen bra.

Sedan kunde jag balansera oss genom att sitta över och vika knät åt höger. Han instruerade oss med mycket framåt tänk och bibehållen takt. Fick till lite samlad trav mot slutet av dagens pass. Han sa att jag hade en bra sits och att jag har kunnat sitta bra hela helgen.

Hoppas nu att jag kan bibehålla denna känslan länge. Jag har ridit så att jag har stora skavsår av helskoningen. Antagligen för att jag inte hade långkalsonger på mig. Det kändes lite väl varmt att ha det idag. Är ovan med det antagligen.

Hoppas att klubben kan ta hit Olof Axelsson igen.

Här är en bild på sniff och lilla my. De älskar Ikea pallarna. ❤️❤️

  • 119 visningar

Gillar

Kommentarer