Träningen

Hemma innan jag åkte packade jag med mig lite nya handskar som jag hade liggandes hemma. Jag är så trött på mina helt genom slitna handskar så jag tänkte kasta bort dem faktiskt.

När jag åker själv på träning med bara en häst brukar jag ta vår Ume transport. Den är lättare att dra plus att det är bra om hästarna vänjer sig att åka i båda. Det enda negativa med Umen är att rampen är så fantastiskt tung! Vi har ju en 3-hästars cheval som vi använder mycket. Den har ingen ramp, hästarna åker på diagonalen och det är en front urlastning på den.

I Umen har jag mina saker i transporten om jag bara har en häst med mig. Det är bra eftersom det slipper lukta så mycket häst i bilen efter sadel och schabrak. Sadelskåpet används endast till tävling och är inget jag kånkar runt på varje vecka. Det känns helt onödigt.

Jag brukar inte använda transportskydd i transporten. Jag låter hästen ha träningsskydd eller back on track skydd på sig. I dag och ofta när jag rider dressyr har jag lindor bak och terrängskydd fram på lady. Terrängskydden använder jag av den anledningen att de ger stöd runt hela benet, inte som ett senskydd som bara är en plastbit som skyddar senan.

Jag tycker också att hov olja piffar till en fin lock på träning.

Jag brukar försöka att ha med mig en godisbit till hästarna för att de ska få en liten bekräftelse att de jobbar på bra. Just nu är det godis annars kan det vara morot eller något annat gott. Sedan har jag alltid en borste eller svamp med mig så att jag kan få bort svett fläckar direkt.

Jag åkte hem med en bra känsla i dag. Det känns som om det går framåt. Bettet och sadeln känns som små bra korrigeringar i rätt riktning. Cilla tyckte att jag skulle tävla. Men jag är fortfarande lite tveksam. Jag ska plugga in ett program till nästa vecka och rida igenom det på träningen så får vi se.

Jag brukar vrida på lite extra musik i bilen på vägen hem från träning. Ett tips är att träna på sittsen när man kör bil, det gör alltid jag. Räta på dig, in med armbågarna, upp med hakan och sitt mitt över båda sittbenen. Detta har jag tränat på länge och jag tror att det faktiskt har hjälpt mig att få bättre armbågar.

I kväll var det sol men lite kyligt när jag kom hem kl 22. Vanligtvis rider jag ju ännu senare.

  • 131 visningar

Gillar