Träna hemma

Efter ett riktigt bra pass på lady passade jag på att träna att hoppa grav (diken). Bredvid vår ridbana har vi ett perfekt dike att hoppa över. Lady hoppar utan problem.

Under ridpasset hade jag bogarna på plats från första stund. Jag kände att jag satt på båda bakbenen i galoppen och hon var bra framme för skänkeln. Jag har ju inte ridit sedan tävlingen i lördags eftersom att jag har varit sjuk och då känns det extra kul att hon var så fin efter några dagars vila. Jag har planerat in att hon ska få en veckas helt off i början på maj. Det känns som om hon kan behöva det, eftersom denna korta vila (4dagar) verkade vara välbehövlig för henne.

Det är skönt att äntligen kunna trimma lite hemma på banan. Vi har ju ingen "riktig" bana, gräset är borta och marken har en skaplig naturlig blandning av sand och jord, som duger att rida på om man harvar den då och då. Det minsta regn som kommer så här års gör att det blir en skridskobana istället. Det tar ju så mycket mer tid att åka till ridhus varje dag, när man istället kan fixa hästen på 10 min hemma och rida ända tills solen går ner.

  • 116 visningar

Gillar

Kommentarer