Torsdag

Hej på er. Nu blir det lite av ett "vad har hänt i dag inlägg"!

Jobbade 8-14.15 vilket är en perfekt tid då jag hinner med att rida efter jobbet! Jag tog Lady med mig till ridhuset. Jag red ett dressyrpass som gick ut på mycket flytta undan för skänkeln, skänkelvikningar tempoväxlingar, galoppfattningar och ryggningar. Just nu kämpar jag med galoppen lite, det är på tiden att den ska bli starkare.

Provade två nya saker i dag, ett par nya bakbensskydd (back on track) som inte åkte upp och en teddy padd under sadeln. Hon har haft lite skav på ryggen och jag rider aldrig med padd men jag känner att jag skulle kunna prova med det nu ett tag för att se om skaver blir bättre. Provar att rida två veckor med padd för att se om det blir bättre.

Lady gick riktigt fint i dag, galoppen satt bäst hittills även om den inte är jättestark. Traven var riktigt fin och kanske har det med lite ny inspiration att göra....När jag kom hem tog vi in de andra hästarna och då passade jag på att logera Kandido lite innan Emil hade kommit hem. Jag och Emil har kommit överens om att jag ska hjälpa honom lite med att sätta igång den hästen. Hon fick både bli logerad och ha benskydd på sig för första gången. Inga problem, hon klev på i riktigt fint tempo på gårdsplanen.

Kandido är Emils andra häst som inte har gjort annat än blivit inriden. Hon är ett fux sto e. Fetcher N, ca 160cm. Hon har inte varit igång sedan i somras, egentligen av tidsbrist från Emils sida. Jag var ju i Tyskland och lämnade honom med alla hästar hemma att rida. Då hamnade Kandido lite efter de andra två. Nu har jag tid att rida mer än en häst några dagar i veckan och Kandido ska bara ridas lite lätt nu i början, så då passar det tidsmässigt för mig att lägga in henne lite i min träning ca 2-3 dagar i veckan.

  • 61 visningar

Gillar