Tillskott

Jag skriver inte så jättemycket om min egen träning, tänkte kanske börja göra det mer när gymmet är klart. Jag är inte så jättemycket för att äta vitaminer, kosttillskott eller proteinpulver när jag tränar. Men jag använder mig gärna av resorb sport. Jag ger gärna elektrolyter till hästarna när de har eller ska träna hårt eller gå tävlingar som tar mycket på krafterna. Resorb sport har lite samma effekt. Det ger bättre vätskeupptagning och snabba kolhydrater. Jag är ganska dålig på att dricka i vanliga fall men en liter resorb går alltid ner.

Varför är jag inte så mycket för vitaminer, kosttillskott eller proteinpulver? För det första så vet jag inte hur jag ska använda de på bästa sett och för det andra så tror jag att jag äter varierad kost, efter hur jag tränar. Däremot så tar jag en citron och ingefärashot varje morgon. Inbillar mig att den kanske kan göra lite nytta för kroppen och immunförsvaret? Men det är endast vad jag tror att den bidrar med.

Jag tror att mycket av de vitaminer och kosttillskott som vi ger till hästarna inte har någon effekt. Inte för att de är dåliga eller inte fungerar, utan för att jag tror att effekten kommer om man använde de på rätt sett. Tex Vid hård ansträngning. Det är inte bara hästar som tränas riktigt hårt varje dag som blir matade med diverse pulver. Det är hästar som skulle klarat sig utmärkt på det näringsrika grovfodret som ges dagligen. Precis som vi människor.

Denna brukar jag köpa till mig själv. Hästarnas elektrolyter kostar det femdubbla minst.

  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer