Tävlingsdagen i går

Jag var otaggad på tävling under hela förmiddagen eftersom regnet öste ner hemma. Som tur var var det Emil som peppade mig lite och sa att det är alltid bra att ha rundor i kroppen. För mig blir det så lång tid mellan tävlingarna när det har gått två månader och då är det som att starta om på ny kula inför varje tävling, det blir liksom inte en klok rutin. Mamma och pappa tittade förbi och han se båda starterna.

Lady var övertaggad och mycket hopp sugen i 110 klassen. Även fast jag kunde ha ridit lite bättre så gav hon gärnet men näst sista bommen ramlade och vi slutade på 4 fel. Mamma tog den fina bilden på den vita oxern som lady hoppade superfint på i båda klasserna.

Emil hade en rätt okej start i 115 klassen med ett ner på hinder nr2. Det är svårt att veta vad man har Kovo. Emil fick lite hjälp av mamma på framhoppningen eftersom jag red fram Lady samtidigt. Här är en fin bild som Tintin Timén har tagit på Kovo.

I 115 klassen rev jag hinder nr 1 med lady. Det är ju alltid lite surt men vi höll oss ifrån bommarna resten av banan och det kändes ändå okej. Jag är supernöjd över att jag åkte dit och fick två bra rundor med mig i bagaget. Det som kändes lite mindre bra var att Lady känns som om hon inte vill sträcka ut sina bakben riktigt. Det känns som om hon kniper lite. Jag måste försöka anpassa min ridning efter det nu, så att hon kan hoppa igenom språnget bättre.

Fotograf Tintin Timén.

Känslan var åt det bättre hållet och det känns ändå som om vi är på väg i rätt riktning. Heja oss.✊

En justering som jag gjorde med min utrustning innan jag åkte var att jag bytte tyglar eftersom det regnade. Jag bytte från mina vanliga lädertyglar till ett par vävda. Jag struntade även i att knoppa eftersom det kliar när det regnar tycker Lady. Luvan har jag märkt är till fördel när det regnar. Lady gillar inte att bli blöt i ansiktet och öronen när det regnar och då var det perfekt med luvan.

Nu trimmar vi dressyr varje fri stund denna vecka till Ladys debut i fälttävlan nästa helg hos Stockholms fältritt klubb. 

  • 167 visningar

Gillar