Tävlingsdag!

Hej! bloggläsare.

I dag har det varit en tävlingsdag på norra Gotland. Jag är jätte nöjd med min och Ladys insatts. Jag hade 8 fel i båda klasserna tyvärr. Jag rev sista hindret i båda klasserna och in i kombinationen. Det låter som mina misstag är klassiska missar. Man måste rida klokt på första och sista hindret, annars skiter det sig! De båda andra rivningarna var i kombinationen och det är något som Lady har tränat för lite på. Det är som om hon blir så spänd och vet inte riktigt vart hon ska göra av alla benen och så river vi, oftast in språnget oavsett om det är räcke eller oxer in. Hon är modig och hoppar alltid, men spänner till och hoppar inte igenom sprången.

Jag måste också bli bättre på att bli klar i min hand, annars river hon direkt. Så till nästa gång är det just det som kommer att ligga i fokus. Jag ska även försöka travhoppa lite så att jag kan få in bakbenen lite närmare frambenen. Men rytmen satt i dag och galoppen kändes riktigt lätt och fin, trotts att det var lite tungt på sina ställen. Jag hade en enormt fin känsla på framridningen och det kändes som om vi var redo för större utmaningar. Det är de där detaljerna banhoppning och styrka samt kondition som behöver bli bättre.

Nästa tävling kommer att bli i Södertörn den 22-23e och jag känner mig riktigt taggad till den tävlingen. Efter denna tävling kändes det bättre, även om resultatet inte visar det samma. I bland har man bara stolpe ut och ens egna svagheter lyser igenom. Känslan kan vara en helt annan.....

Allt finns på film och jag hoppas på att jag kan lägga upp dem här i kväll eller i morgon kväll!

  • 99 visningar

Gillar