Tävlingen i Tingsryd

Fredag : vi kom till tävlingen sent på torsdag kvällen som man brukar göra när man åker i väg på fastlandet. Othello och kovo stallades in i sina suxboxar. Eftersom det var många starter så började tävlingen redan kl 9 på fredagen. Jag startade sista klassen kl 18.30 då hade temperaturen hamnat lite mer på lagom. Othello var super taggad och bockade en massa på framhoppningen så både jag och Emil undrade vad han höll på med egentligen. Inne på banan hoppade han jätte fint, ett ner på hinder nr 2 annars kanonrunda där allt annat stämde och han hoppade enormt fina språng. Det finns film men den är filmad med Emils telefon och är väldigt skakig, vet inte varför.

Lördag: på framhoppningen och inne på banan var det nyligen pålagt ny sand och det började märkas dag två när redan 300 hästar hade hoppat. Min 1m klass gick som jag hade planerat fram till sista hindret i grunden då Othello skyggade för utgången. Ja det blev ett stopp och tidsfel. Det retar mig lite eftersom han gick så bra. 9 fel står det i resultatet.

110 klassen var enorm och riktigt svår och teknisk. Jag rev hinder nr 3 en oxer i en dogglegg. Det var ett svårt hinder där nästan alla stannade, vägrade ut sig eller ramlade av. Jag är imponerad över att jag inte hade fler fel i denna klassen. Av 106startande så var 14 dubbelnollor.

Emil red en 120 klass bed A:0. Kovo gick jättefint rev ett räcke när Emil började slappna av lite men han såg fin ut.

Söndag: min klass började kl8 och jag mådde dåligt efter att jag gått banan. Det såg jätte svårt ut. Othello kändes lite små trött på framridningen i den djupa sanden men han hoppade fint. Inne på banan hoppade vi ettan och tvåan, stannade på trean sex språng fram till en stor oxer som förvånade honom lite. Kom över den sex språng fram till ett räcke där han stod emot lite men hoppade. Sedan en trippel som han hoppade fint och fem språng lite framåt till ett räcke när han tvärstannar. Här började hans krafter ta slut. Vi tog om det igen och han hoppade fint över det. Sedan en snäv högersväng i den djupa sanden fram till en gles oxer där han redan bromsade långt innan. Så vi blev uteslutna men jag hoppade ettan innan jag gick ut ifrån banan. Jag tror att krafterna tog lite slut.

I allmänhet har Othello kunnat slappna av och funnit sig i att vara på meeting. Det känns himla bra att han tycker det är helt okej!!

Kovo gick en 120 där han stannade ut sig på en trippel. Och en enorm 130 där han blev väldigt osäker och inte vågade hoppa vidare. Trots att han briljerade på framridningen. Det var inte många felfria i denna klassen heller, fem felfria av 35 starter.

På fredag och lördag kvällen grillade jag och Emil lite och drack vin. Våra grannar brukar Emil ofta träffa och umgås med när det är tävlingar men de skulle iväg på kvällen så vi fick lite tid tillsammans bara vi två.

På fredagkvällen var vi även iväg på Börjes där det införskaffades ett par nya vita ridbyxor.

  • 36 visningar

Gillar