Tävlingen i helgen

Dålig uppdatering från helgen då det inte fans internet mitt ute i skogen. Här kommer det:

Vi gav oss av på torsdag morgon mot kisa och kom fram till stallet på eftermiddagen runt fyra, efter att ha virrat omkring lite i skogarna. Stallade upp i ett jättefint stall. En kulle mellan stallet och tävlingsplatsen.

Tävlingsplatsen är Kinda ridklubb. Ridskolan där drivs av Othellos uppfödare Helena Bizzotto.

Chex hade några tuffa dagar, han tar livet lite hårdare än Othello. Det är Chex andra tävlingshelg på fastlandet.

Othello kände sig som hemma. Tävlingsplatsen var en grymt bra plats att debutera på fastlandet med honom på.

Här är en bild tagen på tävlingen (framridningen) från stallet där vi stallade upp. Tävlingsbanan ligger bakom ridhuset.

Under fredagen hjälpte både jag och Emil till som funktionärer. Emil stod på banan och jag stod i grillen. Men under lördagen hoppade jag två klasser. 90 klassen hade jag ett "Stopp" på hinder nr 1 eftersom han blev skrämd av flaggaren. Det vara bara att ta om och hoppa runt utan fel. Ingen rosett, vilket ju är halva grejen med att starta unghäst. Till 100 klassen bet jag ihop och styrde runt felfritt och en felfri 100 är ju bättre än en nästan felfri 90. Nu blev det en fin grönvit suvenir att ta med till ön.  

Emil var placerad i sin 100 klass som nr 7. I hans 110 start hade han ett stopp men annars en bra runda. Emil startade även under söndagen då jag både hjälpte honom och var funktionär på banan. Då hade han en bra runda med bra tid i 110 klassen men rev ett i omhoppningen som Emil själv får ta på sig, tiden hade varit topp tre . I 120 starten hade han en ordentlig rivning på hinder nr tre. Sedan hoppade hästen alla hinderstöd som fans. Lite onödigt, men sådant som händer.
  • 63 visningar

Gillar