Styrfart

Lady var lite svår att ta kort på, hon ville hela tiden kolla vad jag gjorde med telefonen, men så här såg hon ut i dag! Vi travade lite mer i dag och har hittat en bekväm styrfart. 😄

Othello trimmades det sista i dag innan vi åker till fastlandet i morgon. Båten går kl9.30. Tränade på variation av galoppen och satte lite byten. Sedan fick han ett välförtjänt bad! Det tyckte han var riktigt härligt. Sedan stod han inne i stallet tills han torkade. Annars hade han sprungit ut och rullat sig det första han hade gjort.

Jag packade putsade och fixade medan hästarna stod inne och torkade. Lady fick hovarna verkade innan de släpptes ut i hagarna igen. Medan Othello är på fastlandet ska hon få en ny hagkompis(den stora grå). Lady får lite tid att tänka när vi är borta så kan vi ta ett steg till när vi kommer hem så småningom.

Från början var det meningen att Emil och jag skulle ha tre hästar med oss och Isabell skulle ha med sig sin ponny. Men nu blev planen en annan. Det blir bara Othello och Chex som åker.

Nu har jag landat framför tv:n hemma(Sagan om ringen). Det är tur man är van att vara vaken hela nätterna. Jag har packat ner våra tävlingskläder och andra kläder, samt maten medan Emil har servat bussen!

Jag kom på att jag inte har berättat om Othellos strikta stretching- schema som jag följer till punkt och pricka varje gång jag ridit.

  1. Innan jag rider masserar jag Othellos högra höft (han är stenhårt spänd i muskulaturen där).
  2. Efter att jag har ridit lyfter jag vänster bakben några gånger och stretchar bakbenet framåt.  
  3. Höger bak stretchas framåt och diagonalt under magen mot vänster fram.
  4. Båda frambenen lyfts uppåt framåt med ett grepp under knät.
  5. Avslutar med att öva rygg reflexerna och massera höften ytterligare en gång.

(öron-luddet behöver klippas ser jag)

  • 86 visningar

Gillar