spindel safari

Jag har börjat beta av min lista som ska göras. Unghästarna har fått grimmor och nytt vatten eftersom de hade vält ut hela badkaret i går. De växer så att det knakar....tur att de har en massa gräs som fortfarande räcker jätte länge hos grannen. Stallet är mockat, även fast det så klart måste göras igen o igen o igen. Sadelkammaren fick bli städad i dag efter att lady blev riden. Det var spindel safari kan jag säga! Men nu hänger tränsen putsade och snurrade, jordarna och sadlarna ny infettade på sina platser. De synliga spindelnäten är bort dammade och saker hänger på sina platser.

I går gick lady ett lite tuffare markarbetes pass på vallen. Hon kändes super fin i galoppen så i dag fick det bli ett skritt pass med långa tyglar i 30 min. Skritt är lite underskattat tycker jag, även om jag hade önskat att jag hade lite bättre vägar här omkring att skritta på. Att alltid behöva ta sig över och rida på en 80km/h väg är inte så lockande varje gång man ska nå en och samma väg i skogen, känns inte så kul. Skritt passet i dag kändes i alla fall lagom.

Vi tog in hästarna en stund så att de fick vara utan flugorna. Hu vad jag tycker synd om hästarna när de måste springa runt för att hålla sig undan flugorna. Då tar jag in dem så att de får stå inne och vila sig några timmar på dagen. Vi har inte så mycket skugga i våra hagar så de brukar tycka att det är svalt och skönt att komma in också. På med ett tjockt lager flyg spray och allt flugskydd man kan hitta. Tyvärr hjälper det oftast inte helt.

Jag har kommit in i en bra träningsperiod på cykeln. Jag har Levlat upp igen och kör alltid en timme om dagen på cykeln. Utom en-två dagar i veckan då jag får ha vilodag. Det tar lite tid att lära sig hur alla nivåer fungerar och vilket tempo som är bra att hålla. Efter en timme är jag alltid helt död. Det som är jättebra är att kroppen känns så smidig efter att jag har börjat strecha varje dag. Jag har inte heller problem med mina benhinnor som jag hade när jag sprang. Ryggen känns mycket bättre och det känns som om fått lite nya muskler på andra ställen, fast de inte syns 😊

  • 115 visningar

Gillar