Söndags fix

Oj vad det har varit söndag idag! Jag har nästan gjort allt jag tänkt göra. Jag har tränat efter flera dagars uppehåll. Emil har fortsatt göra hage och jag har hjälpt till lite.

Inne har jag städat och tjuvstartat med att sätta upp en julstjärna (bara en). Jag köpte två nya igår och jag va ju tvungen att se om de passar bra. Sedan satte jag fart i köket med att fixa ny ingefärashots, göra morotsmarmelad, havreflarn och pizza. Dagens nya julhitt blir ändå morotsmarmeladen. Jisses vad julig och god den blev.

Renoveringen har stått lite stilla i helgen. Men vi har lyckats täppa till ett värmeläckage i fasaden. Rummet på övervåningen har alltid varit kallt och när jag rev innertaket så blev det yttertemperatur (från kattvinden) här inne. Emil gick upp i kattvinden när det va mörkt och lyste med en ficklampa. Från utsidan i mörkret kunde vi se lyset genom ett hål på 60cm2. Då är det inte så konstigt att vi haft det kallt. Nu är det lite provisoriskt fixat tills vi har fixat rätt material och oj vilken skillnad det har blivit! Nu går det att gå på golvet igen.

Jag har även sett till att det har blivit lite ordning på tränsen i stallet och lite rent i sadelkammaren. Jag ska fixa lite bland en del täcken och se till att det blir ordning i foderrummet tills nästa helg. Tänk att det redan är första advent nästa söndag!!

  • 82 visningar

Gillar

Kommentarer