Söndag och fars dag

Efter en "fars dag frukost" fick jag mitt hår klippt av mamma. Det har varit slitet länge och jag har inte tagit tag i att gå till frisören. Mamma fick i alla fall av topparna så att det ser lite friskare ut. Självklart åkte ridhjälmen på direkt. Jag red ett bra pass på Lady. Hon var spänd till en början, hon tyckte att det var spännande saker som hände runt om på gården......de tyckte inte jag. Jag gav det lite tid och på slutet kändes hon lösgjord, fin att samla, rakriktningen fungerade och galoppfattningarna var fina. Jag varierade galoppen lite från att rida väldigt samlat till tävlingstempo (hoppning). Det känns som om jag borde träna lite mer på just den växlingen.

Jag har varit sugen på att löshoppa i flera dagar. Tyvärr är Emil inte lika sugen på det som jag är! Det började regna i eftermiddag och då blev han ännu mindre taggad på det. Så vi sparar på det några dagar. Istället fixade han underlaget på ridbanan. Mamma har krattat spåret och rensat en massa löv så fint. Så nu ser ridbanan riktigt fin ut.

Pappa har legat i garaget och små pulat hela dagen i sin takt. Medan Emil har lassat upp saker på loftet.

Vi åt en söndagsmiddag innan mina föräldrarna gav sig av hem mot den öde ön. Tråkigt att det dröjer så länge mellan gångerna som man träffar dem. Det är den enda nackdelen med att bo långväga ifrån dem.

Luftfuktigheten är enorm just nu, så i eftermiddag beslutade jag mig för att fräscha upp utrustningen i sadelkammaren lite. Tvättade mina sadlar, träns och gjordar. All fukt, svett och stöv smutsar ner allt läder en hel del.

Sedan tog jag tag i att plantera en julros som jag fick av Camilla förra helgen. Den satt fint i krukan utanför dörren. Amaryllisen fick en egen kruka och står i lite värme för att den ska hinna upp i tid till jul. Förra året va en flopp, då den knappt han att se nyår.

  • 92 visningar

Gillar