Söndag kväll

Jag kom just hem från stallet. Emil hade en mindre bra runda i första klassen (som han brukar ha) och en något bättre runda i sista klassen. Det rökte inte till någon placering dock.

Nu gör jag kvällsmat och det blir pastagratäng. Inte någon hitt men på söndagar får det bli räster!

Jag har inte ridit någon häst i dag och jag vilar från löprundan i dag fast jag hade planerat att springa. Mitt ben krånglar igen. Eller ja mitt andra ben. Känner dock att flåset börjar bli riktigt bra och det skadar inte med en extra vilodag. Jag har kommit på hur jag lägger in små mentala pauser i löpningen. Det gäller bara att vara i rätt sinnesstämning när jag kommer till den mentalt svåra biten på rundan. Jag börjar kunna ta fram nästa växel utan att den där spärren kommer fram i mitt huvud. Jag känner att jag snart är redo att börja pressa tiden mer. Det är bara mitt ben som jag vill ska kännas lite bättre. 18 min är lätt nu. Jag har sprungit på 15 när jag pressat på bra och målet är att jag ska lägga mig stadigt på 15 min innan 14e juni det ska kännas lika lätt som 18 min gör nu. Det är en bit kvar dit vill jag säga.

Hur ska jag nå dit då? Jo självdisciplin har jag men jag måste hitta någon som kan sitta på min högra axel och skriker åt mig att öka hela tiden. Det hjälper inte att bara känna att det flyter på. Jag måste pressa det lite till varje pass för att det ska gå lättare och lättare. Det är något som jag inte har kunnat plocka fram än. Jag hoppas på att det går. Det är lätt hänt att bli för bekväm i ett visst tempo.

Nu ska jag bara ha söndag kväll här hemma och slappa, vilket jag inte gör ofta! 

  • 56 visningar

Gillar