Söndag

I går var det en bra dag med trim i ridhuset och i dag blev det skogen. Härligt att rida ute i vårsolen som värmer riktigt bra just nu. Jag jobbade lite mer galopp i skogen i dag än vad jag brukar göra. Vägarna var så gott som perfekta. Jag pulsade även i en snödriva som fanns kvar och skrittade asfaltvägen hem, för att variera lite underlag. Lady går vanligtvis med sulor fram på vintern, när det är hårt i marken. Nu har hon haft en tappsko och därför blev det ingen sula på höger fram och hjälp vad konstig hon känns att rida då, jag kände det redan till träningen förra veckan!

Söndagar är stansad för att puttsa utrustningen för min del. I dag blev det bara lite lätt putsning eftersom vi åker till fastlandet på fredag. Då putsas allt noga på torsdag, eftersom jag åker med båten direkt efter jobbet på fredag. Jag är egentligen för att putsa utrustningen efter varje ridpass, men det sliter också mycket på utrustningen, så jag har kommit fram till att 1-2 gånger i veckan räcker. Det brukar bli dagen innan träning eller tävling och lite när jag är ledig på eftermiddagarna.

Planen var även att jag skulle tvätta bilen, men jag tappade lusten helt. Så det får bli en annan dag i veckan när jag känner för det.

Jag har helt fastnat i min bok som jag läser och kan nästan inte sluta. Jag har fastnat och tvingar mig själv att lägga undan den för att ta en joggingrunda mellan varven eller bara göra något annat. Jag är som besatt av den, men i går när jag kom ut i joggingskorna kändes det otroligt lätt att springa. En utvilad kropp, månsken så att jag hade sällskap av min egen skugga hela vägen till stallet och lätt luft att andas, vilket gör löpningen lätt. Det kändes verkligen som vår!

Kommande vecka blir tuff för min del. Måndag, stänger på jobbet och hoppträning på kvällen. Tisdag, slutar tidigt men har tre stycken möten under kvällen. Onsdag, jobbar lång dag och styrelsemöte på kvällen, jag får inte glömma att det är jag som står för fikat. Torsdag, jobbar till 14,15 och ska sedan hinna rida och packa och putsa alla saker till både mig och hästen. Fredag, jobbar till 13,45 och åker sedan direkt till båten när jag kommer hem, båten går kl 16 (hoppas på att Emil fixar allt som har med hästar och packning att göra så att det bara är för mig att hoppa in i bussen när jag kommer hem från jobbet). Lördag-Söndag är jag och Emil i Södertörn ryttarcenter och tävlar. 

  • 178 visningar

Gillar