Serva

Det där med att serva andra låter det positivt eller negativt? Det beror kanske på vad det gäller men jag gillar att hålla en viss standard på saker som jag gör själv istället för att lägga över det på andra. Min filosofi bygget på att så som jag vill ha det kan bara jag själv se till att göra det. Här kommer några exempel.

Städa, det är ju upp till mig själv hur rent jag vill ha det. Jag kräver inte att någon annan städar åt mig. Samma sak gäller i lösdriften, tycker jag att det ska vara rengjort en gång i veckan för att hålla det lagom fint så ser jag till att göra det. Vill någon annan ha det renare så finns ju alltid möjligheten att göra det oftare själv. Är någon i mitt hem så ber jag de inte att städa efter sig. Är någon i min lösdrift behöver de inte städa efter sig. Är någon i mitt stall behöver de inte städa efter sig. Är någon i sadelkammaren behöver de inte städa efter sig. Det ser jag som att jag bör hålla en viss servis åt andra.

Det här betyder inte att jag är petig för jag ser det absolut inte som om jag går runt och servar åt andra hela tiden. Jag menar bara att för mig är serva inget negativt, på samma vis som jag förväntar mig samma sak när jag är hos någon annan. Utan att jag känner mig som en belastning för andra.

Här tror jag att förväntningar på varandra kan krocka om man inte tänker likadant eller utanför sin egen komfort zone. Tyvärr är förväntningar lite negativt klingande i mina öron. Jag skulle vilja säga att jag är en person som inte förväntar mig någonting och det är ganska skönt. Men vist har jag förväntningar på mig själv. Däremot så vill jag inte ha så mycket förväntningar på andra (även om det ibland finns långt bak någonstans kanske pyttelite). Jag tror att det har hjälpt mig att reflektera över andras förväntningar på mig. Ibland positivt och ibland negativt. Jag tror att dessa tankar gör mig ganska nöjd. Tänk att hela tiden gå runt och tänka att ingen eller inget når upp till mina förväntningar. Fy vad jobbigt!!!


  • 59 visningar

Gillar

Kommentarer

Torpetvidvagsande
Torpetvidvagsande,

Hej på dej...

Jag antar att du utgår från vuxna människor, för med barn å ungdomar behöver man tänka annorlunda menar jag... De behöver få ansvar, å växa med det för att så småningom utvecklas till vuxna samhällsmedborgare som kan å vill leva i ett jämställt samhälle...

Sedan tänker jag att det finns tillfällen i livet när man behöver acceptera att man inte kan serva andra utan att man måste ta hjälp eller hjälpas åt. Som förälder är det svårt att hinna med alla pusselbitar jobb, barn, hus hem å allas fritid. Då kan man behöva rucka på sina egna gränser. Acceptera att jag städar här i du städar där, å jag lämnar det till dig att ansvara för nivån... osv... Så visst har jag förväntningar på både mig själv mina barn å min partner. Olika förväntningar vid olika tillfällen å olika individer. Förväntningar är inte ett negativt värdeladdat ord för mig, det är en del av livet...

💕maria

nouw.com/torpetvidvagsande