Sätta lite självförtroende

Jag försöker just nu sätta lite självförtroende i den här lilla ponnyn. Hon är nu inhoppande hos mig och jag försöker bygga upp hennes självförtroende i ridningen. Hoppa gör hon gärna och tycker det är kul. Men jag försöker hitta ett lugn i henne så att hon inte blir osäker på sin ryttare. Hon är trots allt en liten C-ponny och ska i framtiden ha en liten ryttare.

Travbommar övar ju både styrka och koordination. Här märks det tydligt att det är en ponny jag sitter på. Hon sköter allt själv, ser avstånd, trampar om om det skulle behövas, letar rätt distans och blir inte frustrerad om hon skulle trampa på en bom. Denna ponny har stora gångarter och kan lätt plocka bort ett antal galoppsprång på olika linjer. Traven är också stor, jag tycker den ser och känns kort ut men när travbommarna nästan ligger på ridhästarnas avstånd och det går lätt, då förstår man att det finns lite att växla på.

C-ponny är det minsta jag kan rida tycker jag. Till en början känner jag mig väldigt ovan och obalanserad. Men efter en tid hittar man sin ridning även på mindre hästar. Hon har varit här i ca två månader nu!

Nefertiti är ett C-ponny sto f 15
E. Pondus RP 155 ue brake o’day

  • 102 visningar

Gillar