Rutin morgon och kväll

Det har blivit lite rutiner med Ares och Cylin den senaste tiden då jag varit ledig och har haft tid till att göra samma sak varje dag!

På morgonen tar jag in dem kl 09.00 senast. Det har varit varmt och mycket flugor de senaste dagarna. De får stå inne hela dagen med vatten hö och halm. Det går bra att ta in dem själv. Ares följer sakta men säkert med in i stallet (det är inte lika roligt att gå in, som att gå ut). Jag ställer Cylin i sin box och får gå och hämta Ares någonstans i stallet (på stallgången) och knuffa in honom den sista biten in i boxen.

På kvällen har jag borstad både cylin och Ares. Mest för att han är så nyfiken och gillar när man håller på med honom. Cylin uppskattar lite ompyssling.  Sedan sprayar jag de båda med flug-spray och smörjer in Cylins mule med Helosansalva. Det är för att hon blir så torr och solbränd på den vita näsan. Ares kan få lite på sin näsa om han behöver men han har sett bra ut nu när de inte är i solen hela dagarna.

Till sist släpper jag ut båda två. Jag tar cylin i grimman och Ares följer försiktigt efter genom stallet. Han brukar hoppa ner för kanten till hagen och galoppera sista biten ut i hagen.

När båda två är ute har jag rengjort deras box och gjort allt klart till morgonen efter, så det är färdigt tills de ska gå in igen.

Denna rutin går inte att hålla på när jag jobbar så klart. För det mesta får jag då hjälp med att ta in och ut dem vissa tider och så kan de inte räkna med att få en massa pysseltid just de dagarna.

  • 80 visningar

Gillar