Ridning och ideellt arbete

Metallica ridpass 2:

Jag bytte till ett annat bett i dag då jag tyckte mig känna av "gummibetts taget" i går. Vissa hästar som har gummibett har en tendens att bita tag i det hårt! Så i dag fick hon ett tredelat med koppar och söt metall. Vilket hon tyckte smakade gott och inte bet sig fast i. I dag var hon på min sida från början av passet. jämt stöd i båda tyglarna i skritt trav och trav öppna. Mjuk som smör i båda bogarna. Galoppen satte jag på en gång i båda varven. Men med lite mer protester. jag hade vist skrapat ihop pluspoäng till två galoppsparkar i dag. Dock rätade det hela till sig bara jag ställde mig upp i sadeln. Då var hon på min sida igen och öppnorna i galopp gick som en dans. Trimmade lite på ett block med bom framför och bakom för att sätta henne lite på bakdelen också. Nöjd med passet i sin helhet i dag. I morgon ska hon inte behöva jobbas på ridbanan.

Othello fick göra samma saker som Metallica i dag, men han är mycket svagare än hon. dock fattade han vad en galopp öppna var vilket jag inte provat tidigare.

Efter att jag ridit åkte vi till sanda och hämtade tre fälttävlanshinder till ridklubben, jag och Emil. När jag kom hem körde jag över Metallica med klippmaskinen efter att ha fått några bullar av Camilla. Metallica hade ju världens hårigaste ben! Ryckte lite av manen också men det var ingen höjdare tyckte hon. Så jag ligger nog inte på plussidan i morgon. Försökte mig på att släta över det lite med en god slickburk! Den tog nästan slut, så jag får skicka en beställning till mamma och pappa som ska till Hööks i helgen!

  • 62 visningar

Gillar