Ridning i helgen

Jag åkte ju till fastlandet i fredags med Catrin och Marie. Det är en historia som får tala för sig själv. Berättar om det i ett separat inlägg senare i veckan skulle jag tro.

Men jag kom hem med båten till sist och jag red både i går innan jobbet och i dag. Jag hade bättre flyt i min ridning och kände mig inte allra sämst längre. I går jobbade jag markarbete med Othello (börjar bli lite standard). Hade satt upp en stuts serie som jag även använde mig av i dag. Jag tror att det är nyttigt att använda sig av serier när man vill stärka en svag häst. Att hoppa i serien några gånger i varje pass kan vara avgörande för att styrkan ska komma snabbare. Något som hästarna tycker är både kul och jobbigt.

Lady blev riden både i går och i dag. I går hade jag tänkt mig att börja snudda lite vid galoppen, men det blev inte som jag hade tänkt mig. Det blev rodeo en bit innan jag ens hunnit komma upp i sadeln, så jag skippade det. När jag väl kom upp var hon som vanligt ock kändes fin igen. Men i dag fick ag hjälp att komma upp på henne och jag kunde känna på i alla fall ett galoppsprång. Ridbanan är lite trång för att kunna trava den ovana hästen in i galopp. Men ett galoppsprång är jag nöjd med. Hon måste våga galoppera själv också. Jag kan inte tvinga henne om hon inte vågar. Men hon vet vad jag menar och vad hon vill det är helt klart. Hon ökar farten som om hon skulle fatta galopp, så vi är på god väg. I bland får man planera om lite.

Jag har även haft fullt upp med klubbens tävling som vanligt. Därför har bloggen kommit vid sidan av.

Jag planerar även för fullt till nästa vecka när skolan börjar igen(samtidigt som allt annat ska paneras). Jag hämtade ut mina böcker till kommande kurs och har sålt två böcker från förra terminen. Har bara fem kvar att sälja. Marie och jag har delat upp böckerna och säljer hälften var, så det inte ska bli så mycket för en person. Tills nästa vecka ska jag även kolla synen(linserna) och har bokat in synundersökning till att skaffa nya glasögon. Borde ha varit en investering redan innan jag började plugga. Men jag skjuter ju på allt in i det sista som vanligt. Har provat lite bågar i början på sommaren, så jag har några att välja mellan. 

Jag har även några som har varit intresserade av hästtransporten, så jag åker och besiktigar den i morgon. I morgon lovar jag att vara lite mera delaktig här också. Det har inte varit så mycket "färsk" uppdatering nu på ett tag. Det kommer sådana här långa "lite allt i allo inlägg" allt för ofta. Vi ses!

  • 53 visningar

Gillar